Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Aventurin – en grön sten med helande egenskaper

0

Aventurin är en halvklar och ogenomskinlig kvartssten. Den anses vara den ädelsten som för allra mest tur med sig, och den är därför ett måste att ha för dig som söker lycka och välstånd i livet. Utöver att föra med sig tur i vardagen har stenen även helande egenskaper. Därför är den bra att bära med sig i viktiga ögonblick, såsom anställningsintervjuer, framträdanden, dejter och viktiga möten. När du behöver turen på din sida är det en aventurin du behöver.

Om aventurin – namn, betydelse och historia

Namnet aventurin kommer från det italienska ordet ventura som betyder tur. Det faktum att stenen har ett rykte om sig att vara lyckobringande har gett den smeknamnet spelarens sten. Oavsett vilket slags slumpspel du spelar anses denna gröna sten vara den som för allra mest tur med sig.

Man tror att aventurinen är så gammal som 2,5 miljoner år. Stenen förekommer i såväl Brasilien som i Indien, Ryssland, Tanzania och på andra platser på vår jord. Genom historien har den också haft många olika användningsområden. I Egypten har man använt aventurin till att framställa olika slags verktyg, däribland yxor. I Tibet har man istället valt att utsmycka statyers ögon med stenen, då man ansåg att statyns krafter på så vis stärktes.

Så kan den gröna stenen hjälpa dig till framgång

Aventurin är en sten som kopplas till solarplexuschakrat. Detta gör stenen effektiv när det kommer till att stilla de negativa känslor som ofta håller sig kvar i hjärtat. Genom att använda denna sten gör du det möjligt för aventurinens helande egenskaper att flöda genom dina chakran. Du främjar då balans och harmoni samtidigt som du rensar bort negativa känslor. Detta leder till ett stort tillflöde av positiv energi och att ditt energifält öppnas upp. I förlängningen leder det till att du kan suga åt dig nya möjligheter.

Som redan har nämnts är aventurin också en sten med positiva egenskaper för den som söker framgång och rikedomar. Stenen kan nämligen öka din optimism och få dig att bli mer öppensinnad inför de möjligheter som uppenbarar sig för dig. Stenen kan hjälpa dig att öka din attraktionskraft och generera de möjligheter som du behöver för att få ett genombrott i din karriär eller ekonomi.

Som om inte detta vore nog, har aventurin även den egenskapen att stenen gör dig självsäker nog att göra mesta möjliga av varje situation som du finner dig i. Den förändrar din inställning och får dig att skrida till handling. Detta är ytterligare ett sätt på vilket aventurinen förstärker din tur och gör dig tursam i alla aspekter av ditt liv.

Med det sagt är det fördelaktigt om du är medveten om vilka delar av livet som du skulle kunna dra nytta av lite extra tursamhet. Vill du till exempel skörda framgång i ditt kärleksliv eller i samband med en anställningsintervju? Aventurinen kan hjälpa dig oavsett vilken din målsättning är, men i slutändan är det viktigt att du också är målinriktad och handlingskraftig.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke