Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Azuritmalakiten ger dig ett nytt perspektiv på ditt liv

0

Azuritmalakit

Azuritmalakit är en blandning mellan azurit och malakit. Därmed är denna sten härligt blå och grön. Likt de bägge stenar som ingår i blandningen är detta mineral ganska giftigt i sin råa form. Därför är det viktigt att den hanteras varsamt under bearbetningsprocessen då den till exempel skärs eller poleras. Av denna anledning bör du inte heller lägga den i blöt eller slicka på den.

Detta är ett blåfärgad mineral som kan hittas ovanför kopparfynd. Mineralet är dock ovanligt och utvinns främst i USA, Namibia och Frankrike. Den förekommer dock även i Kina, Sydostasien och Centralamerika.

Så kan du använda azuritmalakit

Den unika kombinationen av azurit och malakit gör att azuritmalakit besitter de bägge stenarnas egenskaper. Dessutom har den ytterligare ett antal egenskaper som är unika för just denna sten.

Azurit är en himmelskt sten med en djup blå färg. Den kan ge dig insikt i olika delar av ditt liv samt stimulera din kreativitet. Den stärker dessutom din intuition och frigör alla blockeringar som förhindrar dig från att leva det liv som du vill leva. Dessutom avlägsnar den din kyla och ersätter denna med varma känslor såsom kärlek och medlidande.

Malakit är istället en grön sten som uppmuntrar dig att skrida till handling och tillåta förändringar att äga rum. Dessutom helar den dig på ett känslomässigt plan och låter din ande sväva fritt.

Om stenens unika egenskaper och användningsområden

Azuritmalakit kombinerar som sagt ovan nämnda stenars egenskaper. Den ger dig ett nytt perspektiv på ditt liv. Den kan även göra dig mindre egocentrerad och frigöra dig från fåfänga och högfärdighet. Stenen kommer även kunna stilla din oro och hjälpa dig att tänka och handla på ett mer flexibelt sätt. Till råga på allt är stenen väldigt lugnande och kan lugna dina känslor.

Detta är därför en väldigt bra sten att använda till helande. Detta alldeles oavsett vad du vill uppnå med ritualen. Den kan även hjälpa dig att hela såväl fysiska som känslomässiga trauman. Genom att placera en bit azuritmalakit på det område av kroppen som är påverkat kan du låta stenen suga ut traumat. Detta då denna sten är väldigt absorberande och välkomnande i sin natur.

Stenen kan dessutom hjälpa dig att finna din plats i universum. Den ser till att hålla dina fötter på jorden och bidra till att vidga dina vyer. Ovanpå detta fungerar den även som en bro mellan ditt intellekt och din intuition.

Så tar du hand om din sten på bästa sätt

Som vi redan har nämnt är azuritmalakit en absorberande sten. Den behöver rengöras regelbundet, särskilt om du märker att dess färg börjar blekna. Du kan även gräva ner den i jorden för att uppnå en liknande effekt.

Om du väljer att rengöra den bör du göra detta med ljummet vatten och en mild tvål. Torka sedan av stenen med en mjuk trasa.

Detta är nämligen en ganska mjuk sten som enkelt kan komma till skada. Den är bland annat känslig mot värme och solljus. Därför bör du förvara den på en sval och mörk plats, skyddad från smycken och andra vassa föremål.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke