Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Bandagat – En välgörande sten

0

Agat är en ädelsten som består av kalcedon som i sig är kristallin kvarts. Stenen har tunna, parallella och olikfärgade skikt som därmed bildar olika slags mönster. Den är oftast grå till färgen, men finns i många olika färger och ibland även enfärgad eller genomskinlig. Namnet agat kommer från Achates som var ett namn på en flod under antiken där just dessa stenar hittades. Idag finns agat bland annat i Egypten, Skottland, Finland och Brasilien. Ädelstenen används främst inom smyckesindustrin.

Bandagat – en variant på agat

En vanligt förekommande variant på agat är bandagat, och främst då den blåa varianten. De band som finns i agaten används för att slipa figurer på stenen. Detta gör att den har en vitaktig färg som ligger på en annan färg. Blå bandagat kallas också ibland för blå spetsagat eller blå kalcedon.

En välgörande sten

Blå bandagat anses vara en mjuk sten som verkar helande och välgörande för dig, både i sinnet och för kroppen. Den ses också som en glad sten som får oss att se allt det vackra i vår tillvaro.

Förknippas med halschakrat

Blå bandagat är förknippat med halschakrat. Den kan därför hjälpa till i relationer mellan människor eftersom den får oss att vara uppriktiga mot varandra samt verkligen prata och lyssna på varandra. Den verkar också läkande för halsen och kan frigöra energier som bland annat ger mod till bäraren. Den får också en positiv inverkan på vår kreativa förmåga. Stenen motverkar även vissa svagheter hos oss själva som till exempel brist på tålamod.

Denna vackra ädelsten inspirerar oss att uttrycka vår inre röst på ett ärligt och rakt sätt. Man skulle kunna säga att den lyfter fram sanningen i vårt liv, men också att vi kan se meningen med vårt liv. Den ger oss skydd, trygghet och säkerhet eftersom den hjälper till att lösa upp de spänningar som finns i oss. Om du vill lära ut andlighet för andra, är denna sten ett perfekt hjälpmedel.

Lugn energi

Energin hos blå bandagat är mjuk och verkar lugnande. Du kan därför få en känsla av frid. Du får också möjlighet till hjälp för att motverka mental stress samt att minska din ilska. Stenen försöker uppmuntra sin bärare till en harmonisk och lugn syn på livet. Den balanserar auran och energikroppen.

Blå bandagat öppnar också ditt hjärta för kärleken och främjar bland annat mjukhet. Bandagat är bra att använda om du har mardrömmar då den har en skyddande effekt. Den är också utmärkt att ha med sig på resor. Blå bandagat harmonierar med andra stenar som till exempel rosenkvarts och bergkristall.

Hjälper även mot fysiska problem

Blå bandagat hjälper till med att se till att vi människor slappnar av i axlar och nacke. Den också hjälpa till med att lindra en infektion i halsen eller på andra ställen i kroppen, motverka stamning och läka lymfkörtlar. Den stärker även bukspottkörteln samt skelettet. Om du har feber, lider av magsår eller har fått brännskador kan blå bandagat också vara den perfekta stenen för dig och dina åkommor.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke