Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Bärnsten – absorbera negativ energi och omvandlar den till positiv energi

0

Bärnsten – en gul-orange sten med helande krafter

Bärnsten är en sten som i själva verket utgörs av fossiliserad kåda som har bevarats i miljontals år. Den har länge uppskattats för sitt fascinerande utseende och sina helande egenskaper. Dess bärnstensfärg har gyllene toner och bidrar till att göra denna vackra sten så mystisk. Stenen har dock inte bara ett förtrollande utseende utan även en intressant historia.

Bärnsten är fossilerad klåda som ibland innehåller insekter eller växter

Bärnsten är som sagt en kåda som har fossiliserats. Ursprungligen kommer kådan från barrträd som stod på vår jord för cirka 25 till 50 miljoner år sedan. Det är därmed inte en äkta kristall i ordets rätta bemärkelse, men den klassas ändå ofta som en sådan. Detta har bland annat att göra på dess utseende samt att den anses ha helande egenskaper likt andra stenar med ett liknande utseende.

Denna sten har en färg som varierar från blekt gul till mörkt orange. Ibland kan man hitta bärnsten med små fossilerade insekter eller växtmaterial som då är inneslutna i stenens hartsiga textur.

Om stenens helande krafter

Bärnstenen anses ha flera helande egenskaper och är därför flitigt använd inom kristallterapi. Dessa är några av dess mest framträdande egenskaper:

  • Fysiska egenskaper. Denna kristall sägs kunna lindra smärta och inflammation. Detta gör den till en populär sten bland personer som lider av kroniska smärttillstånd såsom artrit. Stenen har även elektromagnetiska egenskaper och kan därför ha en lugnande effekt på kroppen samt bidra till att lindra stress och ångest. Vissa tror också att stenen kan stärka immunförsvaret och förbättra den allmänna hälsan hos oss människor.
  • Andliga egenskaper. På en andlig nivå sägs bärnsten vara en kraftfull sten som rengör. Den tros absorbera negativ energi och omvandla denna till positiv energi. Därmed kan den användas för att skapa en mer harmonisk och balanserad atmosfär i till exempel ett specifikt. Stenen tros även kunna bidra till att främja självförtroendet och den personliga styrkan hos de personer som använder den.

Så kan bärnstenen användas

Genom att använda stenen kan du upptäcka att bärnsten har en unik charm och förmåga att sammanlänka dig med jordens uråldriga historia. Det är därför inte förvånande att stenen har ett rykte om sig att vara en kraftfull helande kristall. Dess fysiska och andliga egenskaper gör den till en värdefull sten i en komplett samling kristaller.

Genom att ta in en bärnsten i ditt liv kan du bidra till att skapa en harmonisk och balanserad atmosfär. Du kan även använda den för att stärka dig själv som person eller för att lindra fysisk smärta och stress.

Om du är intresserad av att använda en bärnsten och dess helande krafter kan du göra detta på olika sätt. Stenen kan bäras som ett smycke, till exempel som ett halsband, ett armband eller ett par örhängen. Genom att göra detta kan du dra nytta av dess helande egenskaper. Du kan även använda stenen när du mediterar eller bara placera den någonstans i ditt hem för att skapa en balanserad och lugn atmosfär i hemmet.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke