Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Bronzit – en helande sten

0

Bronzit – en helande sten med fascinerande historia

Det finns en hel värld av färggranna och helande stenar. Varje enskild sten har en unik vibration, energi och uppsättning av egenskaper. Så är fallet från den vackra och genomskinliga bergskristallen till den svarta stenen obsidian. Alla de olika kristallerna har i århundraden uppskattats, studerats och använts av olika kulturer i vår värld. Bland dessa stenar finns en mindre känd, men minst lika intressant sådan, vid namn bronsit.

Stenens fysiska egenskaper

Bronsit är en sten som tillhör mineralgruppen pyroxener. Dess namn kommer från det bronsliknande metalliska lyster som syns när stenen har polerats. Dess nyanser kan variera från en vacker chokladbrun färg till en grönsvart sådan. Stenens karakteristiska skimmer beror på förekomsten av små inneslutningar av ett mineral som kallas enstatit.

Romerska officerare använde bronsit för att motverka förvirring

Bronsitens charm sträcker sig långt bortom dess estetik och går djupt in i historiens annaler. Bronsit var känd som en “artighetens sten” i det antika romerska samhället. Romarna menade att stenen ingjöt artighet och respekt i oss människor. Romerska officerare var kända för att bära amuletter av denna sten för att få ett skydd mot förvirring samt för att förbättra sin förmåga på slagfältet.

Så används bronsit inom kristallhealing

I modern tid har energin hos stenen bronsit främst utnyttjats inom kristallhealing. Stenens helande egenskaper är djupt rotade i dess jordande energi och skyddande egenskaper. Dessa kan beskrivas så här:

  • Jordande energi. Bronsit är känd för sin starka koppling till jorden, vilket gör den till en utmärkt sten för jordning. Denna kristall hjälper till att skapa en känsla av stabilitet och säkerhet, särskilt i turbulenta tider. För dem som känner sig överväldigade av livets höga tempo kan stenen vara till hjälp. Den kan ge en jordande energi som främjar motståndskraft och styrka.
  • Precis som de gamla romerska officerarna tillskriver moderna utövare av kristallhealing denna sten skyddande egenskaper. Bronsit anses fungera som en andlig sköld som avvisar negativ energi och återför den till sin källa. Således är detta en kristall som ofta används som talisman av dem som försöker avvärja negativitet.
  • Fysisk läkning. När det kommer till fysisk läkning tros stenen kunna stärka kroppens naturliga motståndskraft. Den anses öka kroppens upptagning av järn och bidra till bildandet av röda blodkroppar. Vissa tror också att bronsit kan hjälpa till att lindra symtomen på stressrelaterade sjukdomar samt främja det allmänna välbefinnandet.
  • Mental klarhet och bättre beslutsfattande. Med sina jordande och skyddande energier tros stenen främja mental klarhet och ett förbättrat beslutsfattande. Den används ofta av personer som står inför svåra val eller komplexa situationer. Detta då bronsit anses motverka förvirring, främja objektivitet och uppmuntra ett bredare perspektiv.

Detta är en sten som många inom kristallhealing bör titta närmare på

Bronsit kanske inte är en lika välkänd sten som vissa andra helande kristaller. Men dess unika egenskaper och fördelar för oss människor gör den till ett fascinerande samtalsämne i världen av kristallhealing. Stenen har en fascinerande historia, skönhet och metafysiska egenskaper som sammanflätas och skapar en kraftfull symbol för jordning, skydd och klarhet. Oavsett om du är en erfaren kristallhealer eller en nykomling i kristallernas värld är detta en sten som du bör titta närmare på.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke