Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Celestin – en sten med helande krafter

0

Celestin – en blå sten med helande krafter

Celestin är ett mineral som bildar vackra, blå kristaller. Denna sten förknippas ofta med en större makt och anses kunna öka vår förståelse och vårt medvetande när vi använder den för att meditera och be. Stenen förekommer runt om i världen i mindre mängder. De blå stenarna kan hittas på  öar såsom Sicilien och Madagaskar men även i Kanada och andra länder.

 

Celestin är ett känsligt mineral som är svårt att bearbeta. Därför är dessa stenar sällan större än 10 karat utan används oftast i mindre smycken. Stenarna kan dock även användas som oslipade kristaller och har då en rad olika användningsområden. Här kommer vi dock fokusera på mer spirituella sätt att använda

Av Ivar Leidus – Eget arbete, CC BY-SA 4.0,

denna sten.

 

 

För celestin har nämligen en stark koppling till övernaturliga, kosmiska krafter. Därför gör den sig bäst när den används av personer som eftersträvar att få en spirituell styrka. Stenen kan även öka vårt spirituella medvetande eller förhöja vårt omdöme. Den blå stenen kan även skänka oss en ökad förståelse och hjälpa oss att uppnå en inre ro.

Så kan du använda celestin för att hela

Celestin kan med fördel användas som en fokuspunkt när du mediterar, ber eller utövar mindfulness. Stenen är även ett väldigt visuellt föremål som kan ge dig en påminnelse i vardagen om att vara mindful. Du kan till exempel använda stenen i hängsmycken, örhängen eller broscher. Det är dock inte att rekommendera att stenen används i ringar eller armband då den sköra stenen då lätt kan komma till skada.

 

Du bör alltid komma ihåg att ladda dina stenar med kosmisk energi. Detta gör du enklast genom att exponera den för antingen månen eller för solen. Solen är bra om du vill ladda en sten med en uppmuntrande och livsbekräftande energi. Denna energi lämpar sig väl för att utöva mindfulness i vardagen. Om du istället laddar den i månskenet laddas stenen med en känslomässigt intuitiv kraft som kan uppmuntra tankfullhet och känslomässig intelligens. Men lämna aldrig celestin i starkt eller direkt solljus under längre stunder då solljuset då bleker stenens färg!

Förknippad med pannchakrat

Celestin förknippas med pannchakrat, Anja – det chakra som associeras med vishet, förståelse, högre medvetande och mindfulness. Detta chakra är främst kopplat till hypofysen och kan främja egenskaper såsom:

  • intuition
  • iakttagelseförmåga
  • förmågan att se hela bilden
  • fantasi
  • visualisering
  • bra minne
  • ihågkommande av drömmar.

Genom att kombinera stenens egenskaper med meditation kan du enklare inse vad du har kontroll över och inte. Framför allt hjälper celestin dig att komma över det faktum att det finns vissa saker som du inte har kontroll över. Att påminna dig om detta när du mediterar är ett sätt på vilket stenen kan hjälpa dig att uppnå en högre nivå av förståelse och vishet.

Celestin är inte samma sten som angelit

Angelit är en sten som till utseendet påminner mycket om celestin. Men i själva verket är detta två olika stenar som har en liknande kemisk sammansättning. Det är dock inte en och samma sten och de har därför också olika egenskaper.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke