Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Chakra void (guru-principen inom oss) utvecklar det andliga medvetandet

23

Chakra – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer. Chakra void

Medial utveckling Medium Mediumkunskap Vivi Linde Tarotguiderna Tarot

Chakra void står för principen om behärskning (guru-principen) inom oss.

Chakra void omger vårt andra chakra(navelchakra) och tredje chakra (Solaplexuschakra) och är enligt flera andliga traditioner ett område som kallas för “illusionernasTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot hav”. Detta område representerar det hav av icke upplyst medvetande som finns inom oss som är vår andliga kunskap.

Chakra void tillsammans med nabhi/manipurachakra (solarplexuschakra) och svadisthana chakran (navelchakra) är en andlig sammanslutning inom chakrasystemet. Tillsammans visar de på vår utveckling och resan mellan vår fysiska skapelse till det andliga medvetandet.

Chakra void representeras av färgerna grön eller teal (färg mellan grönt och blått). Det har en koppling till det jordliga elementet himmel och hav, och symboliserar havet inuti oss.

Detta chakra kallas Void (tomrum) då det representerar oceaner av oupplyst medvetenhet inom varje persons kunskap. Det visar på att vi alla behöver vägledning av en sann mästare eller sanningsenliga andliga läror för att förstå vår sanna andliga natur. När du lär dig och förstår själens sanning så fylls ditt Void (tomrum). Detta  inträffar vid ditt Kundalini uppvaknande och när du når en högre medvetenhet.

Placering

 • Chakrat i fråga är beläget i bukhålan och omger såväl det andra som det tredje chakrat.
 • Det innehåller solarplexuschakrat.
 • Navelchakrat är fäst vid en länk från solarplexuschakrat som rör sig runt området kring chakra void.
 • När kundalinienergin flödar uppåt i kroppen, passerar den solarplexuschakrat och följer sedan länken för att upplysa navelchakrat för att sedan återvända till solarplexuschakrat innan den fortsätter sin resa upp till kronchakrat.

Chakra voids egenskaper

Bild lånad av www.sahajayoga.us

På det fysiska planet övervakar chakra void organen i magtrakten och dess funktion. Belägen i detta område är bland annat levern, vilket är det viktigaste organet den härskar över.

Chakra void styr över:

 • Vårt allmänna välbefinnande
 • Balans
 • Gå den rätta vägen(dharma)
 • Guru-principen (förmågan att vägleda dig själv och andra i den andlig utvecklingen)
 • Beslutsamhet
 • Tålamod
 • Stoltet och takt
 • Sökandet efter sanning och kunskap
 • Självdisciplin
 • Förmåga att leda sig själv.
 • Den härskar även över vår väg.
 • Även över hastigheten i vår utveckling gällande våra relationer, kosten, materiella behov och vår andlighet.

Guru-principen

 • Om du utvecklar dig och har ett balanserat void chakra så kan du bli en lärare (guru) som ger hög vägledning till andra.
 • För att nå dit så behöver man vara en ödmjuk, kärleksfull och vänlig person som till stor del vet vad man bör göra och när tiden är mogen. Det är inte så att man aldrig kommer att göra några fel utan det innebär att man kommer att kunna urskilja rätt sak att göra i nästan varje situation. Man visar även prov på stor ärlighet vilket påverkar andra i omgivning att gå samma väg.
 • En guru är en person med en högt utvecklad andlig kapacitet och som med sin närvaro och upplysthet kan vägleda dig till att bli den du är tänkt att vara.
 • Många söker sanna mästare och sann andlig lärdom för att utveckla sitt andliga sinne. När du lär dig att vara i sanning så blir ditt inre tomrum fyllt. Detta sker vid ett Kundalini uppvaknande och höjning av medvetandet.
 • För att bli en högre andlig lärare så måste man utveckla läraren(gurun) inom dig, om du inte gör det så är allt du åstadkommer tillfälligt och inget går på djupet. Du lyckas då inte göra några långsiktiga eller djupa förändringar inom dig själv eller andra. Du når inte heller ut med den nivå av kunskap som den personen som kommer till dig för vägledning önskar.

Dilemmat infaller sig när vi själva ser oss som gurus, då upphör det.Bloggportalen Andlig Livsstil

 • För en guru ser inte så på sig själv, en guru är nämligen ingenting vi är, det är ett sätt vi lever och verkar. Vi kan ha alla ha de egenskaper som krävs och även vara kallade men om egot är med och styr så utvecklar vi aldrig den högsta guru-princip inom oss.’
 • Med tiden så kommer all negativ energi man bär på att elimineras vilket är kärnan i guru-principen. Personlighet blir mer balanserad och magnetisk och människor börjar se den som någon som de kan vända sig till för råd. Man påverkas inte heller längre av andras åsikterna eller förväntningarna. Man finner sig själv och står stadigt i sin grund även när omvärlden vacklar.

Obalanser i chakra void

 • Chakra void i allmänhet, och i synnerhet solaplexuschakrat har en förmåga att försvagas på flera olika sätt. Detta sker när vi är överdrivet oroliga över vår ekonomiska situation, kosten (över eller underkonsumtion) samt när hemmet befinner sig i obalans. När man fysiskt känner oro i magen så hindrar det energin från att flöda fritt.
 • När man börjar göra sådant som är otypiskt för en själv (såsom att ljuga, stjäla, fuska, vara otrogen eller självupptagen), eller att ägna sig åter överdrivet självdestruktiva aktiviteter såsom att äta fel eller inte få tillräckligt mycket sömn är detta ett tecken på att det råder en obalans i ens chakra void.

Skapa balans i chakra void

koncentriska cirklar

När vår kundalinienergi har försvagats sägs det att dessa obalanserna kan ta över. När det råder en obalans kan man ofta känna chakrats vibrationer nära mitten av handflatan, vilken utgörs av koncentriska cirklar. Ens hand kan därför visa tecken på en obalans, genom stickningar eller en varm känsla, eller kanske domningar i fingertopparna. Detta är vår kundalini som gör oss uppmärksamma på en obalans i ett visst chakra.

Rena ditt chakra Void

 • För att skapa balans i chakra void så kan du blötlägga dina fötter i saltvatten. Det behöver inte nödvändigtvis vara havsvatten, även om det är det optimala.
 • Genom att meditera medan du blötlägger dina fötter i saltvatten, kan du på ett effektivt sätt rena din kropp från negativa energier och återfå balansen i detta chakra.
Dela.

Om skribenten

23 kommentarer

 1. Agnes den

  Intressant läsning, tack ♡

  Tänker att vissa gurus ju även har mörka sidor. Trots att de har de positiva egenskaper som du beskriver, magnetisk dragningskraft osv.

  Nu söker jag inte någon guru. Men ändå svårt att veta vilka som är ödmjuka, kärleksfulla och andligt utvecklade… Vi människor består verkligen av både ont och gott.

  • Vivi den

   Nyckeln är som jag skrev “Vi kan ha alla ha de egenskaper som krävs och även vara kallade men om egot är med och styr så utvecklar vi aldrig den högsta guru-princip inom oss.”
   Kram vivi

 2. Yvonne Moberg den

  Så intressant läsning och precis vad jag gått och tänkt på några dagar nämligen mina chakran. Skulle så gärna besöka någon som kan hjälpa mig med alla mina chakran men bor så långt bort från alla som är duktiga på sånt. Tack snälla för detta ❤

  • Vivi den

   Kram vivi

 3. Elisabeth Wilsby den

  Det känns som jag behövde läsa detta! Har varit diffust sjuk med oro och smärta i mage och huvud nacke i 1 vecka! Det stämmer med vad du skriver om detta chackra som jag ej hört om tidigare! Att arbeta med sig själv är det optimala för att kunna verka i världen och att bli en bättre människa! Namaste?

  • Vivi den

   Precis, kram vivi

 4. Gerd den

  Önskar att komma i kontakt med mitt inre.Och kunna meditera.

 5. Marie den

  HEJ VIVI!
  Tack för bra inlägg, som alltid. Jag vill fråga dig om ångest. Jag har utvecklat detta sen i somras. Har en tung ryggsäck, med min man som dog och fler unga familjemedlemmar. Har svårt att hitta ett liv igen som har innehåll, Har letat så efter om man på andlig väg kan få hjälp med ångest, metoder eller hur man ser det med andliga ögon.
  Tack på förhand!
  Kram Marie

   • Marie den

    Tack för hjälpen!
    Jag ska läsa, vet att jag har obalans i kroppen, men hur lösa det är inte helt lätt.

    Kram Marie

    • Vivi den

     Kram vivi

 6. Liliane den

  Jag bugar mig ödmjukt och lägger till mig denna för mig, så belysande information. Tacksam för insikten. Namaste

 7. Solveig den

  Tack Vivi för att du öppnar nya “dörrar” för mig… så tacksam! Med värme Solveig

  • Vivi den

   Kram vivi

 8. Rose-Marie den

  Intressant läsning

  • Vivi den

   Kram vivi

 9. Katarina Kemi Lindgren den

  Det här var intressant. Ska prova göra fotbad med salt. Tack! 🙂

  • Vivi den

   Kram vivi

 10. Cecilia den

  Oj så intressant! Sedan jag öppnade upp har jag tillfälligtvis känt de här vibrationerna i handflatan, och nu förstår jag varför. Nu ska jag vara uppmärksam och tänka över hur det står till med mitt void❤️ Tack!?

  • Vivi den

   Kram vivi

 11. Anne Grethe Gilde den

  Hej, bara en undran, i ett telefonsamtal, stanna personen upp ett tag, sen frågade denna om jag var synsk, kände av det i telefonen samtal, absolut, jag känner av olika saker i olika sammanhang, vad tror du? Finns det i mig? Vid begravning tex, kommer den som begravas i mig och berättar att den har det bra och personen i fråga ser mycket yngre ut då, men lycklig, kan det vara så? Mvh Anne-grethe

  • Vivi den

   Det kan mycket väl vara så. kram vivi

 12. Åsa Ölund den

  Tack för detta??
  Saltvattenbadet ska ske ikväll???

Lämna en tanke