Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Den mytiska platsen Avalon

0

 

Vill du fördjupa din andliga och mediala förståelse?
Boken leder dig till nya insikter, högre kunskap och ger nycklar till hur man når sitt högre medvetande.
Köp boken här: 
Vägen till upplysning och det flerdimensionella medvetandet 

LÄS ett UTDRAG UR BOKEN:
Hur vi når den andliga världen

Den mytiska platsen Avalon

Avalon är en mytisk ö i Britannien. Britannien, eller Britannia som är det latinska ordet, är romarnas namn på Storbritanniens södra del. Dåtidens Britannien är dagens England och Wales. Många människor hävdar att Avalon låg i Glastonbury som är en ort i grevskapet Somerset i sydvästra England, cirka 3,5 mil söder om staden Bristol.

Namnets ursprung

Avalon har en stark koppling till äpplen. På kymriska heter Avalon “ynys afollon” där ordet ynys betyder ö och afollon kopplas ihop ordet afal som betyder äpple. Kymriska är ett keltiskt språk som talas i Wales, och är ett officiellt språk i landet tillsammans med engelska.

Man kan därför säga att Avalon betyder äppelträd eller äppelön eftersom man trodde att Glastonbury vid denna tidpunkt var en ö där Glastonbury Tor ståtligt sträckte sig upp mot himlen. Sedan dess har vattnet runt ön dränerats på grund av jordbruk, vilket har gjort att endast kullen är kvar idag.

Avalon och Glastonbury Tor

Orten Glastonbury där Avalon tros ligga, är främst känd för kullen Glastonbury Tor. På kullen (som är 128 meter över havet) finns endast ett torn kvar av de två medeltida kyrkor som byggdes. På kullen har man upptäckt ben från människor i Glastonbury som man tror tillhör kung Artur.

Det finns dessutom flera olika gamla platser i närheten såsom den magnifika stensättningen Stonehenge och den gamla staden Salisbury, som bland annat har Storbritanniens högsta domkyrka från 1200-talet. Det sägs också att kelterna trodde att dödsrikets gud Avalach hade sin boning på Glastonbury Tor.

Avalon, kung Artur och nutida tro

Det är svårt att nämna Avalon utan att också beröra platsens betydelse i legenderna om kung Artur. Man tror att det är på Avalon som kung Arturs svärd Excalibur smiddes. Det tros även vara den plats där Artur vårdades för sina skador som han fick vid hans sista slag, nämligen slaget vid Camlann. Det var även där han till slut även dog och begravdes. Vissa tror att han begravdes i Glastonbury Tor, där han också är redo att återuppstå för att slåss mot sina fiender.

 

Området har utifrån sina kopplingar till legenderna om kung Artur kommit att kallas för Vale of Avalon. Traditionen beskriver att Avalon är en ö där olika kulter och riter har funnits genom alla tider och där det också sägs ha funnits ett palats med prästinnor. Redan på 300-talet före Kristus beskrevs Avalon av grekerna och en berättelse beskriver att Jesus av Nasaret besökte ön.

Platsen ses också som en viktig plats inom till exempel new age-rörelsen eller bland druidsällskap. Många anser att Glastonbury, och främst Glastonbury Tor, är en väldigt spirituell plats vilket lockar därför väldigt många människor till olika slags retreats. Glastonbury Tor har länge ansetts vara en pilgrimsort. Den 1:a maj varje år samlas till exempel druider för att fira moder jord med diktläsning, dans och fester.

Vissa menar att Avalon har en koppling till så kallade leylinjer där olika platser binds samman genom särskilda energilinjer. Denna energi från kullens inre påverkar det mänskliga medvetandet och även hjälper till att komma i kontakt med den egna själen. En del personer har haft utanför kroppen-upplevelser på kullen.

 

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke