Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Djurkommunikation – Tarotguiderna

7

Djurkommunikation – Sveriges största mediala portal – Bloggportal Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer mmTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot

Se här vem som kan hjälpa dig med djurkommunikation på Tarotguiderna

Djurkommunikation

Vivi Linde och vägledarna på Tarotguiderna brinner verkligen för djurkommunikation så till oss kan du vända dig för att få kontakt med ditt djur. Att påstå att man talar med djur är egentligen ganska missvisande om man menar djurkommunikation, för det är så otroligt mycket mer som innefattas i att tala, och det gäller även när man kommunicerar med människor.

Människans sätt att kommunicera. Undersökningar visat att mänsklig kommunikation består av

 • 55% kroppspråk
 • 38 % röst, tonläge, känsla
 • 7% ord

Vid djurkommunikation så är de där sju procenten ännu mindre naturligtvis eftersom de inte använder ord själva, även om de förstår mycket av det vi säger. Alla som på något sätt umgås med djur så pratar man med dem, mer eller mindre omedvetet. Självklart genom de kanaler som nämnts ovan, men för att komma djupare i sin förståelse så kan man utveckla sin medfödda förmåga till att sända och ta emot tankar, känslor, bilder osv. Det som kallas för telepati. På Tarotguiderna kan vi hjälpa till med det. Telepati – överföring av information via tankar. Många kallar telepati och djurkommunikation för övernaturligt men jag skulle vilja hävda motsatsen och påstå att det är helt naturligt, men att vi människor snarare blivit undernaturliga då vi tappat en länk för kommunikation, förståelse och samspel som djuren fortfarande har kvar, men vi stängt av och förträngt under utvecklingens gång.

Vi människor lägger mycket av vår energi i neocortex, även kallad ”människohjärnan” som ligger i frontalloben där förmågan till logiskt tänkande, analyserande, strategisk planering och intellekt osv finns. Den här förmågan har ju bevisligen djur i olika grad också, men de har kvar en starkare koppling till limbiska systemet därVivi Linde bok Amedialitet Medium Sierska vi styrs av och fattar beslut utifrån känslor. Tidigare i vår utveckling var det nödvändigt även för oss människor att lyssna på vår intuition för att undvika fara och för att kunna skicka information till andra via telepati. Men idag verkar vi ofta ha fastnat i huvudet och i många fall mer eller mindre stängt av kopplingen till hjärtat och förmågan att lyssna med och till våra känslor.

Tankar är energi

För oss på Tarotguiderna så är inte påståendet om att tankar är energi då hela vårt arbete bygger på insikten om energiutbyte. Våra tankar består av energivågor som vi kan mäta med EEG. När vi ringer med en mobil så skickar vi energivågor till en annan enhet som tar emot energin. När vi kommunicerar via telepati skickar vi energivågor i form av tankar, och man har alldeles nyligen gjort ett vetenskapligt experiment där två personer var kopplade till EEG, som var kopplat till varsin dator, och då fann man bevis för att dessa kunde skicka information till varandra med tankens hjälp.

Alla kan lära sig djurkommunikation

Det är svårare att börja med sitt eget djur eftersom det är så starka känslor inblandade. Här kan jag komma med en lugnande förklaring till alla er som försökt och försökt utan att veta om man har lyckats – det är ofta svårare med djurkommunikation med sina egna djur, speciellt om det är ett problem man undrar över. Eftersom man har så starka känslomässiga kopplingar är det lätt att känslorna tar över och distraherar informationen, och man har dessutom kanske en del förutfattade meningar om vad ens djur skall tycka och tänka. Så, det enklaste sättet att börja utforska området på är med någon annans djur som du kanske inte vet så mycket om. Då kan du få bekräftelse på att den information du fått in stämmer, eftersom du inte visste det innan, och där har du ett kvitto på att det faktiskt fungerar!

Hur kommer informationen?

Hur man får information kommer via djurkommunikation är olika från person till person, och inget är mer rätt eller fel än något annat. Vissa får in ord, som en konversation, andra ser bilder och symboler, vissa känner djurets känslor som om det vore ens egna och för många blir det en blandning av allt. När man får in ord är det ju inte så att djuren skickar ”ord” utan det översätts till ord i vår egen hjärna. Så min tolkning är utifrån mitt ordförråd och mitt sätt att uttrycka mig, medan någon annan som talade med samma djur kanske skulle beskriva samma saker, fast på ett annorlunda sätt. Därför spelar det heller ingen roll om djuret är från Sverige eller Japan, tankar är tankar och det är vi som omvandlar dem till ord.

Tarotguidernas tips!
Dags att prova djurkommunikation – så här gör du!

Börja med att göra en avslappnande meditation, du kanske har någon du brukar göra för att komma ner i varv och lugna ner tankarna, annars får du tips på en här.

Meditation för att komma ner i varv:
Sätt dig bekvämt, antingen på en stol med fötterna i golvet och gärna en kudde i svanken så att du får stöd för ryggen, eller på golvet i meditationsställning, eller om du har en speciell meditationskudde eller pall.
Börja med att ta lugna, djupa andetag och bara fokusera på din andning en stund. Känn hur du andas in lugn för varje andetag.
Försök att bara vara här och nu, kalla tillbaka dina tankar när de fladdrar iväg genom att upprepa mantrat: ”Jag är här och nu”. Det finns många knep man kan använda för att stilla sina tankar. Dyker det upp en tanke kan du bara uppmärksamma den och tänka ”hej, dig stoppar jag i en låda och tar hand om sen” och återvänd till här och nu. Stoppa sedan tankarna i lådan när de dyker upp så vet du att du tryggt kan släppa dem och återvända till dem senare.
Börja sedan slappna av från fötterna och uppåt. Lägg fokus på varje kroppsdel uppåt kroppen och känn hur den fylls av energi och slappnar av. Upp längs benen, bäckenområdet, magen, bröstet, ryggen, skuldror, axlar, armar, fingrar, nacke, hals ansikte. Slappna av i munnen, släpp käkarna och låt tungan bara vara helt avslappnad, inte tryckt mot tänderna eller gommen. Ögonen, pannan och hela huvudet.

Praktisera djurkommunikation

I den här övningen skall vi fokusera främst på att lyssna och låta djuret komma med information. Välj ett djur som du inte känner så väl så att det är lättare att hålla isär dina egna tankar från djurets.
Börja med att etablera kontakt
När du känner dig avslappnad och känner att tankarna börjar snurra mindre fort kan du börja ta kontakt med djuret. Det spelar ingen roll om djuret är fysisk närvarande eller om du har en bild av djuret. Fokusera på djuret.
Tänk dig sen att du öppnar upp ditt hjärtchakra och se hur du sänder en ljusstråle från ditt hjärta till djurets hjärta och från ditt tredje öga som sitter mitt i pannan, strax ovanför ögonbrynen, till djurets panna.
Känn att du är helt trygg och förutsätt att du kan komma i kontakt med djuret via djurkommunikation. Även om du kanske tvivlar och inte tror att du har kontakt så bestäm dig för att det är så. Ett tips man kan ha för att lätta upp prestationsångesten om man låser sig är följande: ok, strunta i om du känner att du får kontakt eller inte, du behöver bara hitta på fritt ur hjärtat, spelar ingen roll om det blir rätt eller fel utan säg bara det första som dyker upp.

Börja sedan med djurkommunikation

 • Presentera dig för djuret och fråga om det vill kommunicera med dig, känn efter inombords vad du får för svar. (Oftast vill djuren kommunicera men ibland kan de vara mycket upptagna av något annat och helt enkelt inte ha tid).
 • Fråga om vem djuret är, hur den upplever sig själv och sin personlighet.
 • Fråga vad djuret tycker om att göra?
 • Hur gillar den sin mat, är det något den vill ha eller behöver? (här brukar jag ibland få upp symboler som t.ex. en krita, vilket kan betyda att djuret behöver kalk).
 • Är det något den saknar i sitt liv som den skulle vilja ha mer – eller mindre av?
 • Hur mår djuret, har det ont någonstans, är det något vi kan göra för att hjälpa? Här kan man få information på olika sätt, vissa känner smärtan i sin egen kropp i några sekunder, jag brukar få en bild av var problemet sitter, andra får ord som beskriver. När man frågar om smärta och sjukdom är det mycket viktigt – vare sig det är du själv eller om du anlitar en djurkommunikatör – att man överlåter till veterinärer att ställa diagnos! En djurkommunikation får aldrig ersätta adekvat vård. Du kan få en hint om att du behöver undersöka djuret och var den upplever problem, men låt veterinären diagnosticera och behandla felet.
 • Är det något speciellt den vill framföra?
 • Tacka sedan djuret för samtalet och känn hur du drar tillbaka din energi till dig själv igen.
 • Skriv ner det svar som dyker upp, tänk inte, analysera inte, försök inte att se om det är rimligt eller om du förstår vad det eventuellt betyder utan skriv bara ner det som kommer rakt av. Kom ihåg att man hittar sitt sätt att kommunicera och den där bilden som du inte alls förstod betydelsen av kan vara solklar för ägaren. Jag minns t.ex. en hund som ritade en spiral, flera gånger. Jag försökte få fram var det betydde man jag såg bara en spiral om snurrades från mitten och ut. När jag talade med ägaren skrattade hon och sa att de hade bakat kanelbullar dagen innan, och han var inte så förtjust i kaffebröd och kakor, utom just kanelbullar som var det bästa han visste!

Djurkommunikation med det egna djuret

 • När du skall använda djurkommunikation med ditt eget djur är det enklast att inte prata om något som du upplever som ett problem, utan börja med att skicka signaler och se om hunden reagerar.
 • Prova att skicka en bild till djuret där du t.ex. tar fram kopplet för att gå ut om det är en hund.
 • Skicka en bild till djuret där det går fram till dig och du klappar det.
 • Be den bekräfta att den hör dig genom att titta på dig, röra sig på ett visst sätt osv.

Det kan vara bra att veta att de inte alltid gör som man säger även om de hör, speciellt katter. Och har man flera djur kan det vara bra att veta att de andra också brukar höra. Jag har ett lustigt exempel på detta. Jag hade en halv burk makrill som jag kände att jag inte orkade ställa i kylen, så jag ropade tyst inom mig på min ena katt, Ozzy, som just kommit hem och var trött efter att ha varit i stallet och jagat fåglar och möss under dagen. Jag sände ut bilden på att det fanns makrill. Ozzy fortsatte att snarka som en stock, djupt i sin Törnrosasömn, troligen ganska mätt efter att ha kalasat på en smaskig råtta från höloftet. Men däremot så smällde det i kattluckan och två av de andra katterna kom inspringande från ingenstans och satte sig på sina matplatser och tittade förväntansfullt på mig. De hade också snappat upp bilden och genast reagerat med förtjusning!

Djuret lyssnar på känslan vi sänder ut, oavsett våra ord

Vi är många djurägare på Tarotguiderna och flera som sysslar med djurkommunikation, genom att bli lyhörda mot våra djur så övar vi upp förmågan att uppfatta det som ligger bortanför vår verklighet. Den viktigaste lärdomen vi kan ha av det här i vår samvaro med djuren är att även om vi inte medvetet utvecklar en telepatisk kontakt med djuret så skickar vi en bild eller känsla till djuret ändå. Fast tyvärr fokuserar vi ofta på fel sak och förstärker den istället för det beteende vi egentligen vill ha, som är det motsatta. Säg att en hund hoppar till exempel. Du blir arg och irriterad och säger åt den att sluta hoppa. Hunden känner din känsla – stress, hör och ser hoppa och hoppar ännu mer intensivt, och så fortsätter det så i en ond cirkel. Om du istället tar ett djupt andetag och jordar dig och skickar känslan av lugn till hunden för att få den att landa, och sänder bilden av hur den står eller sitter framför dig och hur du då lugnt klappar den får du ett annat resultat. Du får troligen öva några gånger eftersom hunden lärt sig att den skall få hopp- och skrikresponsen på sitt beteende.

Föregå med gott exempel – var det beteende du vill ha och se
Så lösningen på många vardagsproblem är helt enkelt att föregå med gott exempel, du måste verkligen mena vad du säger, både i tanke och handling och framförallt i känsla. En av de vanligaste krockarna jag ofta stöter på här i mitt yrke är personer som kanske som är ganska lugna och stillsamma och har köpt en liten hund som passar deras personlighet alldeles ypperligt. Hunden växer upp och går igenom helt naturliga faser som ungar i alla arter gör när de provar sina vingar och upptäcker världen med en period av selektiv hörsel som följd, som ju kan vara ganska frustrerande för ägaren. Då kommer genast domen från en militant instruktör eller självutnämnd hundkännare, levererad med en skärpa som får Stig Järrels rollfigur i Hets att påminna om tant Gredelin. ”Du har inget ledarskap! Du måste ta tag i hunden och visa vem som bestämmer!” Sen skall man skrika nej och fy i tonlägen som inte alls är normala för en, rycka och slita i kopplet trots att man är helt befriad från våldstendenser eller helt enkelt slå hunden. Den stackars hunden förstår ingenting av vad som har hänt med den vanligtvis så kärleksfulla ägaren som den trivs så bra med och gör sitt bästa för att komma undan bestraffningarna den inte alls förstår varför den får, eftersom ägaren inte talar om vad den gjort för fel. Jag har haft många konsultationer där jag har fått reparera relationer efter att man utan att använda hjärtat bara har lyssnat på ibland rent fasansfulla råd om hunduppfostran både privat och från allehanda tv-program.

Och en ganska ledsam historia som återkommer mellan varven från hästar är hur de skickats bort för inridning och upplever en traumatisk period av oförutsägbara bestraffningar när de skall ”brytas ner” för att lära sig att blint följa människans vilja. Naturligtvis inte så många, men tillräckligt många för att man inser att det saknas mycket empati och sunt förnuft i vår syn på de djur vi lever med. Vi tänker bara med huvudet, inte med hjärtat. Och det språket förstår inte djuren.

Så lyssna inte blint på förståsigpåare och experter, ta in vad de säger, lyssna och smaka på det, känn hur det känns i kroppen och låt det filtreras i ditt hjärta innan du agerar. Eller ännu hellre, öppna ditt hjärta för djurkommunikation och förstå det – oavsett vad experter säger och tycker. För det finns ingen som är större expert på djuren än de själva, och de har så fantastiskt mycket att lära oss, om vi bara vill och vågar lyssna. Vi på Tarotguiderna önskar dig lycka till på  din resa in i en förunderlig värld fylld av kärlek och visdom.

Fungerar verkligen djurkommunikation?

Det är precis som hur radiosignaler, wi-fi eller satellitfrekvenser fungerar; när du väl har förstått hur de fungerar kan du enkelt skicka och ta emot osynlig information. Genom att koppla ihop hjärta till hjärta och sinne till sinne kan vi koppla oss till det universella, inneboende språket hos alla arter. Det gör vi genom att öva på energisk kommunikation på hög nivå tills vi kan sända och ta emot information och meddelanden på ett korrekt sätt. Penelope Smith betraktas allmänt som pionjär inom djurkommunikation. Hon säger att hon föddes med förmågan att kommunicera med djur och att hon som barn kunde höra dem prata. Eftersom de inte kunde höra vad hon kunde, skrattade hennes familj och andra åt henne. Hon bestämde sig för att det var deras fel, inte hennes, och därför fortsatte hon att använda sin gåva och sina förmågor. Djuren gav henne en fristad och en tillflykt när hon växte upp, och de hjälpte henne att överleva de övergrepp hon utsattes för. Hon började med djurkommunikation och deras mänskliga följeslagare när hon studerade på 1970-talet, och detta arbete har sedan dess blivit hennes yrke. Sedan dess har hon rest runt i världen för att lära ut och praktisera denna viktiga disciplin. Det är tack vare henne och de många djurälskare som har studerat med henne som djurkommunikation har blivit mer allmänt förekommande nuförtiden, i takt med att människor blir mer medvetet medvetna om telepatisk kommunikation mellan människor och djur. Faktum är att djurkommunikation för närvarande praktiseras av miljontals människor över hela världen. Alla djurälskare och alla yrkesverksamma som arbetar med djur bör ta sig tid att lära sig att lyssna och kommunicera med sina djurkamrater.

Vissa människor hävdar att djurkommunikation och telepati inte existerar. Efter att ha arbetat med andra djurkommunikatörer kommer många människor till mig och klagar på att de bara fick höra det de redan visste, att informationen inte var särskilt användbar, att ingenting förändrades eller att de fick höra saker som de visste inte var sanna. De var inte nöjda med sin erfarenhet, och det borde de inte ha varit. Människor som har negativa erfarenheter av utövare av djurkommunikation hävdar ofta att djurkommunikation inte existerar eller inte fungerar. De anser att det är nonsens eller en bluff eller kvacksalveri! I verkligheten hade de bara en negativ erfarenhet med fel utövare, eller så fick de inte de resultat de ville ha. Vi måste inse att alla utövare inte är lika utbildade och tränade, precis som vi gör när vi arbetar med en dålig tränare, veterinär, läkare eller advokat. Medicin, juridik och djurkommunikation kan vara värdefulla och nyttiga när de utförs på rätt sätt, men de visste helt enkelt inte hur de skulle hitta rätt utövare för sin situation eller hur de skulle få det bästa resultatet av sin session. En del studenter som går kurser i djurkommunikation hoppas på att få höra ett djurs röst, men blir besvikna när ingenting händer. Det är tragiskt att många människor ger upp, eftersom de har gått fel kurs eller inte fått den personliga uppmärksamhet de behöver för att övervinna sina blockerade eller fastlåsta punkter eller inte fick de svar de behövde. De som tappade fokus kan till exempel ha varit förvirrade, saknat stöd eller inte vetat hur man ställer rätt frågor till ett djur på rätt sätt vid rätt tidpunkt. Vissa djurvänner har fortfarande hopp om att det finns något i detta och är därför villiga att fortsätta försöka. De vägrar att ge upp och fortsätter att arbeta på det – studerar och får coachning – tills den lilla dörren öppnas till en stor framgång. Då förändras allting.

Vilka är komponenterna i djurkommunikation?
Telepatin är den process genom vilken organismer kommunicerar med hjälp av energi. Telepati definieras som att se in i någon annans tankar och känslor eller kommunicera med dem mentalt utan att använda ord eller andra fysiska signaler. Orden “tele” och “empati” utgör ordet “telepati”. Eftersom “tele” är grekiska för “långt” och “empati” är grekiska för “känsla” är “distansempati” en bokstavlig översättning. Du upplever detta varje dag utan att vara medvetet medveten om hur du tar emot intryck, känslor och information från andra. Telepati hänvisar helt enkelt till vår förmåga att kommunicera över avstånd. Djur försöker ständigt kommunicera med dig, för att informera dig om deras problem, deras smärtor, deras historia, deras nöjen och hur du kan hjälpa dem och göra deras liv bättre och hälsosammare. Djur har dolda liv, tankar, känslor och kunskaper. De vet saker som vi inte vet och ser saker som vi inte kan se. Djurkommunikatörer ställer in och ansluter sig energimässigt så att vi kan höra deras tankar och samtala om dem. Genom djurkommunikationens konst kan vi förstå deras oro och dela deras innersta tankar och känslor. Vi kan diskutera våra synpunkter, diskutera situationer och problem och lösa dem tillsammans. Dina djur kan se och känna vad du tänker och känner. Har du någonsin lagt märke till hur ditt husdjur försvinner när det är dags att besöka veterinären eller ta ett bad, eller dyker upp från ingenstans när du är hungrig? De är alltid medvetna om vad som händer med dig om de är uppmärksamma. Om du är uppmärksam kommer du också att veta vad som händer med dem. Att tillbringa tid med dem kan göra stor skillnad i ditt liv! Börja med att ta itu med alla problem genom att bjuda in hundens deltagande, ge dem en röst. De kan berätta hur de känner sig, när svårigheterna började, vad som hjälper, vad som förvärrar saker och ting och vad de vill ha eller behöver… Ofta är lösningarna enkla, det är bara att uppmärksamma deras intelligens och se världen med deras ögon.

Det är INTE vad djurkommunikation är!
Det är lika viktigt att veta vad djurkommunikation inte är som att veta vad det är. Detta innebär inte tankekontroll. Precis som att prata med en släkting, vän eller arbetskamrat inte tvingar dem att hålla med om dina åsikter eller följa dina regler, tvingar inte kommunikation med ett djur någon att göra det. Djur gör alltid det som är vettigt för dem, med tanke på deras unika synvinkel, deras utbildning, bakgrund och historia, precis som människor gör. När du ber ett djur att ändra sitt beteende måste du vara villig att också ändra ditt beteende. Beteenden som fortsätter förstärks på något sätt. Dina tankar och handlingar kan vara mer effektiva än ord i vissa fall, särskilt när det gäller våra husdjur.

Djur är intelligenta, tänkande, kännande och känsliga varelser.
Människor missförstår ofta sina husdjur, vilket leder till intressanta och ibland fruktansvärda situationer. Det är viktigt med djurkommunikation eftersom människor som inte kan tala deras språk eller ta hänsyn till djurets synvinkel vanligtvis känner sig frustrerade, irriterade och ledsna. Många djur har tyvärr informerat mig om hur tätt människorna är, och de oroar sig ständigt för sina människor eftersom de ofta verkar vilsna och avskurna från enkel information som till och med deras spädbarn fattar och förstår på en gång. Även om människor är intelligenta verkar de ofta vilsna och avskurna från den mest grundläggande informationen. Deras sinnen, både fysiska och subtila, är mycket mer finjusterade och kapabla än människans sinnen. Gorillor har studerats ingående, och vi vet nu att de kan behärska mänskligt språk om de får lära sig det. De resonerar genom problem och väljer en handlingsplan som ett resultat av detta. De är tillräckligt intelligenta för att skapa egna ord för att uttrycka vad de har i sitt hjärta och sinne när de inte vet något ord för det. Det är ett tecken på exceptionell intelligens och intelligens, mer än vad de flesta människor har! Djur minns saker som vi inte gör, liksom de glömmer saker som vi gör. Förutom att de har sina egna unika erfarenheter, historier och lärdomar från sina familjer och miljöer vet de saker som vi inte vet. Att ha en hjärtbaserad kontakt med dina djur hjälper dig att bli en friskare, mer balanserad, medkännande och hänsynsfull person. Ditt djur avslöjar vem hon verkligen är, och denna process kan dramatiskt förändra ditt liv och dina relationer. När du möter ett djur har du möjlighet att få kontakt med dem och lära dig av dem. Djur vill alltid dela med sig av vad som fungerar för dem eller inte, om de har ont eller är förvirrade och om de är glada eller inte.

Det är oerhört viktigt med djurkommunikation. Att ha mer medvetenhet, förståelse och klarhet om ett problem från början kommer att hjälpa era hjärtan och sinnen att konvergera mot en lösning. Att ha ett samtal från hjärta till hjärta kan spara tid, energi, frustration och pengar om man känner till det verkliga problemet i stället för att jaga svansen på dyra gissningar. Då kan du och ditt djur arbeta tillsammans för att lösa de aktuella problemen som ett team. Vissa hundar avslöjade för oss skador och obehag som veterinären inte hade lagt märke till, liksom ägare som inte kände till dem. Det är all skillnad i världen om man kan kommunicera med djur. Är det något fel på ditt husdjur eller känner du dig upprörd? Det är ofta så att problemet ligger hos dig, deras hantering eller deras miljö, snarare än hos djuret självt. Det är därför som djurkommunikation är så viktigt!

Att lära sig tala med djur är ett fascinerande
Att ha ett samtal från hjärta till hjärta med ett djur kan göra stor skillnad när det gäller att lösa frågor eller lösa problem med ett husdjur. I vissa situationer krävs dock andra tillvägagångssätt. Det finns inte alla yrkesverksamma djurkommunikatörer som vet hur man för rätt samtal för att lösa alla typer av problem. Många mattar och hussar är oroliga för att de har missat något eftersom de känner att deras djur vill berätta något för dem, men de vet inte vad det är. Deras djur kan verka deprimerat eller olyckligt, eller bete sig på många olika förbryllande sätt. Användarna är medvetna om att något är fel, men de vet inte vad, så de slösar tid, kraft och pengar på fruktlösa spekulationer. Skulle det inte vara fantastiskt att ha en mer direkt koppling till ditt djur? Skulle det inte vara fantastiskt om du kunde fråga dem vad som var fel, var de hade ont, varför de betedde sig som de gjorde och hur de kände sig? Hur skulle det påverka ditt liv och ditt djur? Har du någonsin oroat dig för att din djurälskande väns starka andliga koppling till sina husdjur skulle kunna påverka deras hälsa, beteende eller träning? Har du någonsin en stark känsla av att ditt djur vill berätta något viktigt för dig … men du kan bara inte riktigt förstå det? Djurkommunikation kan hjälpa dig att höra och förstå den kunskap som ditt husdjur vill förmedla. Vi gör det möjligt för dig att fatta rätt beslut som förbättrar beteendet och relationen. När vi åstadkommer detta kommer du att uppleva djupare andlig betydelse, klarhet och sinnesfrid.

Djur använder en mängd olika metoder för att kommunicera med varandra. Ett djurs perspektiv och erfarenhet kan förmedlas för att förstå hälsofrågor och fysiska problem. Djuret kan informera oss om vad de känner, var de är skadade, hur mycket de är skadade, vad som får dem att må bättre och vad de behöver eller vill ha. På grundval av vad vi hör från djuret kan vi sedan besluta om rätt vård för dem. Professionella djurkommunikatörer ställer inte medicinsk diagnos eller behandling. Veterinärer och sjukvårdspersonal ansvarar för detta. Vi kan hjälpa till genom att förmedla vad ditt husdjur vill säga, hur det känner sig, var det gör ont, när problemet började, vad som hjälper, vad som inte hjälper utan förvärrar saker och ting och andra frågor. Genom att förstå djurets synvinkel, diskutera deras upplevelser och lära sig hur man kan hjälpa dem att återfå sin känslomässiga balans kan man hjälpa dem som har drabbats av trauma eller missbrukssituationer, såsom skada, chock, sjukdom, död eller sorg, att släppa taget om upplevelsen och gå vidare.

Det finns många sätt på vilka vi kan förbättra en hästs prestationer i ringen. Vi kan ta itu med problem, göra spelreglerna tydligare och identifiera inlärningsstilar som kan förkorta träningstiden. Jag började arbeta med prestationshästar och de är en av mina specialiteter. Familjestrukturer kan förändras genom att hjälpa dem att anpassa sig till en förändrad familjedynamik, förbereda sig för nyanlända eller bortgångna, skilsmässor, separationer, bebisar, räddningar eller dödsfall, eller genom att ge hälsosam graviditet, förlossning och vård efter födseln till både mor och barn. Att kunna låta djuren veta vart du ska, varför dina rutiner bryts och om du är borta på affärer eller på semester bidrar till att lindra den stress som följer med resandet. Dina djurs hälsa och välbefinnande är beroende av om de kommer hem till en sjuk, orolig eller välanpassad och nöjd varelse.  Att veta vad ditt husdjur behöver och vill ha, när rätt tidpunkt är inne och hur man bäst stöder dem genom övergångsprocessen gör hela skillnaden inte bara för dem utan även för dig om du överväger att avliva dem. Det är ofta lika traumatiskt som smärtsamt att dö och underlätta död och döende i vårt samhälle. Du kan få stöd genom dödsprocessen. Det är också särskilt viktigt att erkänna djurets behov och dina egna behov under sorgen.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

7 kommentarer

 1. Anders den

  Jag tackar för intressant läsning. En gång i tiden drömde jag mycket som sedan hände i verkligheten, det kunde ske bara efter någon dag. Vid sista drömmen vart jag nog rädd och har inte drömt som jag vet på ca 30 år. När jag lägger mig för kvällen och blundar så är det helt svart, och inga bilder kommer fram. Jag läste om att kommunicera med djur och gjorde övningen som föreslogs. Till min förvåning började jag att se bilder när jag blundade ( en hel film faktiskt). Jag tackar för detta och skall fortsätta att träna på detta.
  // Anders

 2. Claes Rignell den

  Jag sökte efter orden till beskrivning av min nya Facebook sida
  Djur förstår mer än man tror
  Då såg jag att du skrivit precis de orden jag tänkte och känt sedan jag var liten ?

 3. Ann-Kathrine Samuelsson den

  Djurkomunikation vill jag lära mej mycket om när det är dax.

 4. Kajsa gundel den

  Tack för allt du skrivit till oss som vill lära .jättefint och upplysande på ett lättförståligt sätt ♡

  • Vivi den

   Kram vivi

 5. Signe Lake den

  Hej jag vill kunna prata med mina hus djur

  • Vivi den

   Hej! det bästa är att gå en kurs. Kram vivi

Lämna en tanke