Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Döden är en illusion..

3

Att vi dör är en illusion men när vår själ väljer att leva i en fysisk kropp på jorden så ser den inte utanför den begränsade världen som vår verklighet är.

Vi har en uppfattning om vad liv är, universum har en annan. Liv behöver inte vara något fysiskt materialiserat såsom vi lever, liv är en kraft som ständigt transformeras och återfödelseprocessen är oändlig. Om en typ av livsexistens är färdig så övergår den i något nytt, men precis som ett frö till en blomma endast kan bli just den blomman så kan vi bara återfödas till det vi har en förutsättning att bli.

Inget är random och även om det inte finns en högre plan för allt så som vi kanske tänker oss det hela så finns det mönster som utvecklas och tar form genom att allt har en konsekvens, och allt transformeras till just det de har en förutsättning att bli. På så sätt kan man säga att allt har sitt öde. Inget blir någonsin något det inte är tänkt att bli, och allt kommer att fortsätta bli något även efter sin död, och vi är en del av den processen där allt konstant transformeras.

När våra själar utvecklas så förändras även våra förutsättning för vad vi kan återfödas till.

En högt utvecklad själ har ingen förutsättning att transformeras till något lägre. Så valen vi gör i våra liv här på jorden påverkar vår själs växt och därmed vår förmåga att växa och bli högre andliga väsen…eller lägre.

Dessa processer är oändliga så för att hela tiden stiga i sin andliga nivå så krävs det ett konstant utvecklande av själen som behöver växa och egot som behöver minskas. Till stor del handlar det om att bli mer lik universums givande kraft (skaparen) som är ren kärlek och inte kräver något i gengäld. Därför väljer våra själar att stiga ner i olika typer av resor och erfarenheter.

Det finns inget rätt eller fel

Det är upp till varje själ att välja sin väg. Vi är här för evigt och hur vi väljer vår vistelse är upp till oss. Det finns ingen rätt eller fel väg, eller rätt eller fel val, det är en illusion som uppstår då vi mäter efter vår fysiska jords måttstock, där vi värderar och mäter allt. Universum värderar inte utan allt handlar om balans.  Allt finns där ute och inom oss, både yin & yang, mörker & ljus och manligt & kvinnligt och död & födelse, vi kan omöjligt eliminera dessa krafter. Men hur vi väljer att förhålla oss och använda dem är helt upp till oss.

Namasté Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

3 kommentarer

 1. Donny den

  Vill verkligen veta när var eller hur speciellt ungefär hur lång tid jag har på mig väldigt tacksam går i vetskapens tankeväckande bubbla varje dag å tänker på det väldigt trött och tar massor av tid och energi mm

  Mvh: händer det… eller inte… hum….

 2. Patrik den

  “Inget blir någonsin något det inte är tänkt att bli .

  ” Så valen vi gör i våra liv här på jorden påverkar vår själs växt och därmed vår förmåga att växa och bli högre andliga väsen…eller lägre.”

  Blir inte första citatet som att vi inte har några val. I nästa citat så gör vi våra val.

  Får inte ihop dom två.

  mvh

  mvh

  • Vivi den

   Vi har endast en förutsättning att födas till människor, vi kommer inte att bli stenar eller djur, vi blir endast det vi har en förutsättning att bli.
   I mångt och mycket har vi inga val, där möjligheten till val finns så förändrar vi inte vägen i stort utan snarare hur vi hanterar det som sker eller de vi möter. På så sätt kan vi hantera det bättre eller sämre, vi höjer eller sänker oss.

Lämna en tanke