Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Draksten (septarian, septarian agat eller septarie)

0

Stenar har funnits i vår närhet sedan urminnes tider. Vi använder dem som talismaner eller symboler för olika saker. Det kan till exempel handla om att vi har en specifik sten nära oss så att den bringar oss lycka eller välstånd, eller för att ändra en auras vibrationer. Drakstenen är inget undantag.

Vad är draksten?

Draksten kallas också för septarian, septarian agat eller septarie. Ordet kommer från det latinska ordet septum som avser de sprickor som finns i stenen. Draksten består nämligen av flera olika mineraler, vilket ger stenen de olika färgerna. Det gula på stenen är gul kalcit medan det vita är barit, det bruna aragonit och det gråa är kalksten. Sprickorna kan skilja sig mycket åt i både volym och form, vilket ger stenen ett individuellt och specifikt utseende.

Stenen formades för cirka 50-70 miljoner år sedan och kommer från Madagaskar. Draksten kommer av att en vulkanisk aktivitet ledde till att en kemisk reaktion mellan döda djur som levde i havet och sediment på botten av havet skedde. Denna kemiska reaktion ledde i sin tur till att små bollar av lera skapades. När havet sedan drog sig tillbaka fanns dessa bollar av lera kvar. De torkade sedan ut och sprack. Resterna av de döda havsdjuren läckte ner i sprickorna och då bildades det kalcitkristaller.

Egenskaper hos draksten

Draksten har många positiva egenskaper hos oss människor. Det är både en sällsynt och en kraftfull sten. Den kan till exempel hjälpa och ge styrka vid olika offentliga sammanhang, till exempel när man ska stå på scen inför många människor. Drakstenen kan stärka självförtroende och även ge kraft till dig att ta plats och synas. Vissa brukar beskriva det som att en draksten har en förmåga att spruta eld när de behövs. Med det menas just att stenen ger dig kraft i olika situationer, och eldar på dig.

Den har en positiv påverkan på ditt tredje chakra som är solarplexus. Drakstenen kan också hjälpa till att öka din motivation och att öppna upp för att finna nya och positiva vägar som du tidigare inte har tänkt på. Den verkar också på så sätt att den hjälper dig att komma igång om och om igen.

Balanserar sinnet

En annan sida av drakstenen är att den har en lugnande energi. Den hjälper också till att du får tillbaka din tillit till dig själv, precis som med självförtroendet som beskrivs ovan. Men den hjälper också till att bygga upp en tillit och kärlek till ditt eget liv, ljuset och kärleken. Genom att släppa negativa saker som oro, ångest och rädsla kan du öppna dig och bygga upp kärleken till olika saker. Detta kan med fördel drakstenen användas till.

Den ger också hopp om att allt positivt som finns i vårt liv vinner till slut. Drakstenen har en lugnande energi som hjälper oss att behålla vårt lugn i situationer som annars kanske kan kännas väldigt svåra, tuffa eller påfrestande. En draksten är även bra fysiskt sett och anses bland annat vara bra för smärtor.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke