Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

En Meditation som bjuder in kärlek och skapar förändringsprocesser

0

En meditation som skapar förändringshutterstock_194306882

Börja med att tända stearinljus och släck i taket, tänd gärna en rökelse om du vill och sätt på skön meditativ musik. Har du ingen så finns det på Youtub eller Spotify.

Jag rekommenderar Björn Mellander om han går att finna, lugn och avslappnande musik som inte tar över utan bara är i bakgrunden. Är du ovan så kan meditationsmusiken vara ett bra sätt att ta fokus från alla ljud i omgivningen.

Är du mer van att meditera så behöver du inte ha något av detta om du inte vill. I början kan det vara bra som en ”trigger”, det blir som en ritual som gör att din kropp reagerar med att lättare slappna av.

Antingen så läser du igenom meditationen innan, eller så kan du läsa in den på tex din Iphone och sen spela upp den för dig själv. Självklart kan du även be någon annan läsa den högt för dig.

shutterstock_96651082

<— Våra chakran

AVSLAPPNINGSÖNING:

Låt denna övning ta så lång tid som du känner att du behöver för att slappna av.

 1. Sätt dig bekvämt och låt dina fötter vila avslappnat på golvet.
 2. Ta några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.
 3. Känn hur det går ett rotsystem ut från dina fötter och hur det slingrar sig längre och längre ner i jorden. Känn hur du når jordens mitt och hur du är fast förankrad i Moder jord, du känner dig trygg och omhändertagen.
 4. Känn sen hur dina fötter slappnar av och hur avslappningen sprider sig upp genom dina underben. Slappna av.
 5. Känn sen hur avslappningen sprider sig upp genom dina knän och upp genom låren. Känn hur din lår vilar mot underlaget du sitter på och du känner fullständig avslappning.
 6. Därefter fortsätter avslappningen till rumpan och upp genom ryggraden, hela vägen upp. Därefter känner du hur den sprider sig i hela ryggen. Slappna av.
 7. Sen känner du hur du slappnar av i underlivet.
 8. Och magen.
 9. Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av.
 10. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen. Känn sedan hur avslappningen fortsätter upp i halsen, käkarna och ansiktet. Slappna av.
 11. Därefter känner hur avslappningen fortsätter upp på hjässan. Slappna av.
 12. Känn sedan hu avslappningen rinner ner i nacken, och ut i axlarna. Slappna av.
 13. Därefter slappnar du av i överarmarna. Slappna av.
 14. Sen slappnar du av i underarmarna, händerna och fingrarna. Slappna av.
 15. Du tar sen några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen..
 16. Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av.
 17. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.
 18. Andas in och räkna till fem, andas ut och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.

Meditation för förändringshutterstock_126167990

 1. Känn hur det kommer ett viss ljus från universum som går ner i ditt kronchakra/hjässchakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer.
  Visualisera hur det vita ljuset öppnar upp en lucka i din hjässa, du känner hur du når ut i universum och hur all kunskap och information som behöver komma till dig går att nå den vägen. Visualisera hur det kommer en fantastisk ljusboll till dig, du känner hur den kommer in i ditt öppna hjässchakra och fyller dig med information som kommer att belysas för dig under 2015. Du står i kontakt med ditt Högre jag och din livsväg.
 2. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt 3:e öga/pannchakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.
  Känn sen hur det strålar ett vitt ljus ut ur detta 3:e öga som är allseende och hur du ser sanningen i ditt liv, om du känner dig förvirrad så ha tillit till att det kommer att uppdagas för dig under 2015.
 3. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt halschakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.
  Känn hur du kan kommunicera din sanning och hur den kan nå den som behöver ta emot. Visualisera hur någon som du önskar ska ta emot den finns där som mottagare. Lägg ingen värdering just nu i hur den personen kommer att reagera eller agera, ha tillit till att det blir som det är tänkt.
 4. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt hjärtchakra. Känner hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag. Känn hur ditt hjärtchakra öppnar upp mot universum. Känn hur du kan ta emot den kärleksfulla energin som finns där ute.
  Känn hur ditt hjärta öppnas upp för att ta emot ovillkorlig kärlek. Känn efter i ditt hjärta på en skala mellan 1-10, vilken nivå känner du att du befinner dig på nu? Känn i hjärtat hur universum arbetar med dig för att höja din nivå. Kärleken till dig själv och andra växer. Känn hur även kärleken från alla dina andliga vägledare och de kära på andra sidan strålar till dig, känn dig älskad. Hur känner du dig när du tar emot allt detta överflöd av kärlek? Bara ta emot, och ge till dig själv, därefter ger du av ditt överflöd till andra.
 5. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt solaplexuschakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.
  Känn sedan hur du fylls av livsenergi och en stark lust att leva och att utvecklas. Upplev ren glädje, känn efter och finn var i dig din glädje finns, kanske är det uppenbart för dig, eller så får du ta den tiden på dig som du behöver för att finna din glädje inom dig. Sitt då kvar en stund och låt det vita ljuset ståla av glädje inom dig, ha tillit till att du kommer att komma i kontakt med den, att den växer och ökar.
 6. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt navelchakra/sexchakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.
  Känn hur din lust och kreativitet ökar, hur den omsluter dig och öppnar upp dig. Visualisera ditt navelchakra som en orange brinnande eld som du ger mera bränsle till.
 7. Känn sen hur det vita ljuset går ner i ditt rotchakra/baschakra. Känn hur detta chakra snurrar medsols och hur det öppnar upp, mer och mer medan du tar några djupa andetag.
  Du känner dig sedan stabil och grundad. Visualiserar hur det går ut rötter ut ifrån dina fötter som slingrar sig ner i jorden och når Moder Jords mitt. Ta en liten stund på dig och känn hur du är fast förankrad i henne. Du kan nu be Moder Jord om hjälp om du känner att du inte har stabilitet i ditt liv rörande hem, ekonomi och hälsa. Visualisera sen en symbol för det området som du vill ha hjälp inom. När du gjort det så visualiserar du hur du gräver ner symbolen i Moder Jord. Därefter tackar du henne i tanken för att hon tar hand om din oro och hjälper dig att balansera dig och att hon hjälper till med att skapa så att det kan växa fram nya idéer och lösningar till gamla problem och obalanser.
 8. Känn sedan hur hela din kropp fylls med vita gudomliga ljuset.
 9. Sitt sedan så en stund och fokusera på din andning. Andas in det vita ljuset och räkna till fem, andas ut det vita ljuset och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.
 10. Kommer det tankar in så släpp bara taget om dem. Du kan i tanken säga till dem att du släpper taget om dem och känn sedan hur de försvinner iväg.
 11. Sitt så länge du vill, med tiden så ökar du själva tiden.
 12. Skriv ner det som kom till dig.

 

OBS! Är du nybörjare så tänk på att alla är barn i början och ställ inte allt för stora krav på dig själv. Övning ger färdighet lovar jag dig så öva på! 🙂

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke