Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Fluorit är en sten som är utmärkt för dig som vill ha lite mer klarhet i ditt liv.

2

Fluorit – en sten med flera färger och egenskaper

Fluorit kallas även för flusspat och är ett mineral vilket innehåller kalciumfluorid. Den är translucent och finns tillgänglig i flera olika färger. Den kan till exempel vara grön, lila, gul, klar, svart eller rosa. Den har ett fluorescerande ljus som ger den olika färger beroende på hur du vinklar den. Stenen kopplas bland annat samman med självförtroende och egenkärlek.

Egenskaperna hos fluorit i olika färger

Fluorit kan som redan har nämnts variera i färg. De olika färgerna är länkade till olika egenskaper hos dessa stenar:

 

 • Klar fluorit. Denna sten kopplar sig samman med ditt kronchakra och ger ditt sinne klarhet. Blir dina tankar lätt grumliga eller vill du bara se saker och ting med mer klarhet? Då kan detta var den sten som hjälper dig att göra precis detta. Den frigör en väg för lösningsbaserat tänkande. Den kan även verka i harmoni med andra stenar samt förhöja energin hos din favoritsten.
 • Blå fluorit. Denna variant är en utmärkt hela för halschakrat. Den kan förhöja din röst så att rösten hamnar i samklang med ditt trofasta hjärtas klarhet. Den lugnande blå energi som denna fluorit bidrar med har även fler positiva egenskaper. Den kan till exempel främja rationellt tänkande, spirituellt uppvaknande och uppmuntrar organiserad kommunikation som skär igenom bruset.
 • Grön fluorit. Den gröna varianten av stenen innehåller en hel del renande energi. Om du till exempel känner dig håglöst hjärtligt eller själsligt kan denna sten ge dig en rejäl dos av originella tankar. Den kan hjälpa dig att finjustera hjärtat och passar därför bra för den som vill bli kvitt ett beroende eller finna sitt verkliga syfte i livet.
 • Gul fluorit. När stenen har en gyllengul ton lämpar den sig utmärkt för dig som vill rensa ditt solarplexus-chakra. Är du redo att uppbringa din slumrande ockulta förmåga samt balansera, hela och säga ja till livet? Då kan gul fluorit hjälpa dig att arbeta för det större goda och fatta beslut med tydliga och positiva intentioner.
 • Lila fluorit. Den purpurfärgade varianten av stenen är ren och skär frid. Den påminner om ametist när det kommer till sin energi och stimulerar energin från tredje ögat-chakrat. Stenen gör sig perfekt som amulett för dig som gärna vill öka din spirituella kommunikation här i livet.
 • Regnbågsfärgad fluorit. Denna variant av stenen är såväl grundande som redo att förhöja din själv. Den är skimrande och mångfacetterad samt kan främja din kreativitet och göra dig ett med din intuition. Dessutom kan stenen göra dig mindre orolig och försätta dig i en mer positiv sinnesstämning.

Fluorit ger sinne och hjärta en vårstädning

Fluorit är en sten som är utmärkt för dig som vill ha lite mer klarhet i ditt liv. Den kan förenkla för dig när du ska fatta beslut och undvika att du snurrar in dig i ett nät av närmast oändliga möjligheter. Det kan nämligen vara svårt att alltid vara i synk med de inre känslorna och veta vad hjärtat verkligen vill. Men denna sten känner till detta och försöker därför att rensa dina chakran och rena din aura. Fluorit är med andra ord en sten som ger såväl sinne som hjärta en slags vårstädning!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

2 kommentarer

 1. Jerry Stenvall den

  Ordpolisen här.
  Hej, jag heter Jerry. Du skrev att fluoriten är transparent, den är translusent.
  Visst är det kul att leta petitesser (för eget välbehag).
  Tack för en skön hemsida, bara den fick mig att må bättre.
  Ha en bra dag.

  • Vivi den

   Tackar, det fixar vi till. Ha en fin dag. Kram vivi

Lämna en tanke