Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Granat – en sten som är känd för att ha en koppling till kärlek och kreativitet

0

Granat – en kraftfull sten som finns i flera varianter

Granat är en sten som ofta har en mörkröd lyster. Stenen har länge varit känd för att ha en koppling till kärlek och kreativitet. Det finns mängder av berättelser kopplade till granater. Till exempel sägs denna sten ha varit det enda ljus som användes för att lysa upp insidan av Noas ark. Därmed var detta den sten som allt hopp stod till när precis allting ställdes på sin spets.

Den röda färgen tillägnas en mytologisk berättelse

Utöver att förekomma i bibliska texter förekommer granat även i fabler från det forntida Grekland. Den grekiska gudinnan Persefone tillfångatogs av underjordens härskare Hades och fördes ner till hans dödsrike. Han lurade henne att äta ett granatäpple vars kärnor band Persefone till Hades för alltid. Hon slöt dock en överenskommelse med honom varpå de olika årstiderna föddes. Det latinska ordet för granatäpple är granatum, och stenen sägs alltså ha fått sin tydligt röda färg från denna händelse.

Tack vare berättelsen om Persefone har stenen granat också blivit en symbol för mod och den inneboende kraften av positivt tänkande. Den används ofta som en slags lyckoamulett av äventyrare som reser ut i världen. På tal om vår vida värld förekommer stenen i många olika hörn av planeten. Till exempel har den hittats i Sri Lanka, Madagaskar, Indien och fler länder därtill.

Denna sten finns i flera olika varianter

Stenen granat har en stark koppling till vårt rokchakra, precis som alla andra röda stenar har. Dessutom verkar den även på solar plexus och hjärtat. Även om denna sten ofta är röd finns den även i andra varianter, såsom dessa:

  • almandin (rödbrun)
  • andradit (gulgrön)
  • grossular (grön)
  • pyrop (rosaröd)
  • spessartin (rödorange)
  • uvarovit (grön).

Granat är en sten med flera helande egenskaper

När det kommer till helande egenskaper har granat flera olika sådana. Detta gäller alldeles oavsett om stenen ifråga är röd till färgen eller har någon annan färg. Stenen kan bland annat hjälpa dig att stärka ditt självförtroende och din sexuella energi. Dessutom kan den vara till hjälp när du vill kunna stå stark och stolt på jorden.

Om du har problem med fysisk intimitet eller känner att din sexdrift är låg kan du använda granat för att råda bot på detta. Detta är nämligen en sten med en kraftfull sexuell kraft. Därför kan den hjälpa dig att förändra din energi och även att känna dig redo att våga be om vad du vill ha i sängkammaren.

När det kommer till det mentala och känslomässiga planet kan denna sten vara till hjälp i allt som har med relationer att göra. Granat är nämligen en sten som kan hjälpa dig att rensa bort dina negativa energier genom att frigöra din kropp och ditt liv från toxiner. Stenen samverkar med ditt grundande chakra för att hålla dig på fötter.

Stenens rika färger är dessutom upplyftande och den gör sig bra som lyckoamulett när du känner dig i obalans. Granat är en sten som kan hjälpa dig att kliva av den känslomässiga bergochdalbanan och stärka ditt självförtroende. Detta så att du kan göra bättre val i livet och ha en positivare syn på allt.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke