Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Hematit kan hjälpa mot fysiska problem

0

Hematit är en järnoxid (förening mellan järn och syre) som också kallas för blodsten, blodstensmalm eller järnglans. Hematit återfinns främst i tropiska jordar och leder till att jorden har en rödaktig färg. När den pulveriseras får den också en rödaktig färg, och den används därför också som pigment i till exempel den välkända Falu Rödfärg. Hematit finns i järnmalm som bryts på många olika ställen i världen. Den kvartsbandande blodstensmalmen återfinns bland annat på planeten Mars och är Västmanlands landskapssten.

Hematit kan hjälpa mot fysiska problem

Hematit har många fantastiska egenskaper, och kan hjälpa dig med både fysiska och/eller psykiska åkommor och problem. Överlag har det visat sig att magnetiska stenar kan lindra värk i till exempel handleder, reumatism och olika sorters nackproblem. Man bör dock beakta att man inte bör bära någon magnetisk sten överhuvudtaget om det är så att man har en pacemaker. Detta eftersom stenen kan påverka denna på ett negativt sätt.

Hematit kan hjälpa dig med att dra ut olika sjukdomar ur din kropp. Den används också och fungerar speciellt bra mot olika problem och åkommor som till exempel huvudvärk, brännskador, sår, mensvärk och olika blodsjukdomar. Hematit kommer nämligen från grekiskans ord haimatites lithos som betyder blodsten. Redan under forntiden använde man denna sten för att lindra och bota olika blodsjukdomar, men även för att stoppa blödningar som blodstärkande. Stenen har använts mot blodbrist och kan även hjälpa till med avgiftning av lever och blod.

Stenen anses också kunna skydda oss människor mot geopatisk stress och olika elektromagnetiska fält. Om du lider av sömnlöshet kan du med fördel lägga en hematit tillsammans med en ametist under kudden för att kunna sova bättre.

Sinnets sten

Hematiten kallas ofta för sinnets eller intellektets sten. Den hjälper nämligen till att få ner en människa på jorden så att säga, att få oss att tänka på ett mer logiskt sätt och sortera våra tankar. Den magnetiska hematiten är helande och grundande som också stärker vårt förstånd och självkänsla, självkontroll och självförtroende. Den kan även hjälpa oss att stärka vår problemlösningsförmåga och kan också locka fram olika slags kvaliteter hos människan som till exempel teknisk kunskap eller matematiskt tänkande.

Stenen är också lugnande och avstressande och kan hjälpa en person med att lindra en depression. Den bidrar till att den negativa energin hos oss absorberas och ger också en lugnande effekt vid stressfyllda situationer. Hematit anses kunna balansera olika energier, och kan hjälpa dig med att balansera ditt baschakra. Dina negativa energier kommer då att absorberas, eller snarare transformeras till positiva sådana. Du kan också med fördel bära på en hematit när du själv känner att du vill ha balans i livet, eller om du har svårt att fokusera på olika energier. Den är också perfekt att använda efter att du har arbetat med andevärlden eller olika kristaller, och den kan då få tillbaka dig till din egen kropp.

Hematit är som effektivast när den är i fysisk kontakt med din kropp, och den passar därför utmärkt att bära som ett vackert smycke på kroppen. Du kan givetvis också hålla den i handen om du föredrar det.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke