Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Howlit – Sten för kreativitet och framgång

0

Brigid av howlit – en vit eller gråaktig helande sten

Howlit är en underskattad men väldigt mångsidig sten. Den är därför viktig för, och uppskattad av, personer som ägnar sig åt helande med hjälp av kristaller. Stenen har fått sitt namn från Henry How, en brittisk-kanadensisk geolog och mineralog som levde mellan 1828 och 1879. Det är en vit eller gråaktig sten som lätt känns igen på sina grå streck. Detta är en kristall som många personer vänder sig till för att finna ett inre ro samt för att få mental klarhet och lindra sin stress.

Faktum är att denna sten är ganska lik vit turkos. Den används framför allt inom andliga kretsar för sina lugnande egenskaper. Dessutom sägs den kunna göra oss människor mer medvetna, öka vårt fokus samt hjälpa oss att uttrycka våra känslor. Här tittar vi närmare på stenens helande egenskaper och försöker utröna hur den kan vara till gagn för oss.

Denna sten upptäcktes för första gången år 1868 i Nova Scotia i Kanada. Det var som sagt den brittisk-kanadensiske geologen Henry How som var först med att upptäcka den. Sedan dess har den använts på många olika håll runt om i världen. Inte sällan färgas den och påstås vara andra stenar. Detta beror på att stenen är porös. Men i sin råa och ofärgade form ses den alltså främst som en helande kristall.

Howlit har flera helande egenskaper

Howlit är en sten som har flera helande egenskaper. De personer som sysslar med helande kristaller hävdar framför allt att den kan:

  • En sten för kreativitet, framgång och för att våga följa våra ambitioner.
  • Lindra stress och ångest. Detta är en sten som ofta sägs ha ett särskilt stort lugn. Den tros kunna absorbera negativa energier och främja ett lugn. Därmed är detta ett bra val av sten om du känner dig stressad eller ångestfylld. Stenen kan också hjälpa till att stilla ditt överaktiva sinne, dämpa din ilska och aggression samt hjälpa dig att sova bättre.
  • Främja medvetenhet och tålamod. Howlit är också en sten som har mycket att göra med medvetenhet. Den sägs bland annat ha förmågan att kunna öka en persons medvetenhet och bredda personens perspektiv. Den kan även främja tålamod samt trycka tillbaka raseri och okontrollerad ilska. Genom att främja tolerans och motverka konfrontation kan den hjälpa människor att bli mer diplomatiska.
  • Förbättra minnet och öka kunskapen. Stenen förknippas även med ett förbättrat minne samt en ökad kunskapstörst. Den kan därmed hjälpa personer att fokusera sina sinnen och öka sin koncentration. Därmed blir det enklare för dem att tillgodogöra sig ny information. Stenen är därmed särskilt användbar för studenter eller yrkespersoner som gärna vill försöka skärpa sitt intellekt.
  • Balansera kronchakrat. När det kommer till chakrahealing sägs howlit vara en sten som är kopplad till kronchakrat. Detta är det chakra som associeras med tillit, hängivenhet, inspiration, glädje och positivitet. Genom att balansera och rensa detta chakra ska stenen kunna göra personer med andligt medvetna och balanserade.

Använd gärna stenen på dessa sätt

Du kan använda denna sten på många olika sätt för att hela dig själv eller andra.

  • Till exempel kan du använda den som ett smycke eller när du mediterar. Genom att bära ett smycke med denna sten kan du ta del av den lugnande energin under hela dagen.
  • Du kan även placera den under huvudkudden för att på så vis förbättra din nattsömn och motverka sömnlöshet.
Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke