Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Hur man öppnar upp och stänger ner medialt

19

Våra chakrashutterstock_146628059

Det vanligaste sättet att öppna upp och stänga ner sig medialt är genom att öppna eller stänga sina chakran. Chakra är sanskrit och betyder livsenergihjul. Våra kroppar är fulla med dessa livsenergihjul men vi använder vi oss av de sju största som man ser på bilden till höger.

När man kanaliserar eller jobbar med andevärlden så öppnar man upp sig som en kanal för att ta emot budskap. Kontakt kan naturligtvis även ske spontant men genom att öppna upp så talar man om att man är redo att ta emot. Likadant är det när man stänger ner, man signalerar då att man är färdig eller att man inte vill ta emot.

Behöver man stänga ner sig efteråt?

Antingen så stänger man ner sig för att man innan har öppnat upp, eller så gör man det för att man känner att man tar in alldeles för mycket energier. Det kan vara både från andevärlden, vägledare eller människor. Är man väldigt öppen utan att ha något filter så kan man känna sig överkänslig och tycka att det är jobbigt. Då kan man stänga ner. Vi är alla olika på den punkten.

Själv har jag en bra balans och tar inte in en massa ovälkomna energier, så när jag har öppnat upp så brukar jag inte stänga ner mig, jag känner inte att det behövs. Anledningen till det är att stänga ner oss är en mental sak, så fort vi avslutar något medialt/andligt så återgår de flesta till vardagen och då stänger man ner automatiskt. Personligen så vill gärna vara öppen så mycket som möjligt.

Vi har sällan problem med att vara stängda då det är det naturliga tillståndet för de allra flesta idag, utan det är att hålla sig öppen som de flesta kan tycka är svårt. En del får öva sig i att vara stängda men de allra flesta får öva sig i att vara öppna.

 Jag vill kunna ta emot budskap när som helst

Jag vill kunna ta emot budskap när som helst när det gäller mig själv. Mina vägledare vet när de ska släppa igenom något till mig. När jag inte arbetar så tar jag sällan emot budskap till andra även om det kan hända och jag blir inte heller ”besvärad”. Jag har tydliga gränser mellan när jag jobbar medialt och när jag inte gör det. Detta för att inte tappa en massa energi och bli medialt och själsligt utbränd.

shutterstock_2271399Lyssna på dig själv

Det är viktigt att man lyssnar på sig själv, känner man att man tar in mycket energier och har svårt att få vara i fred från andevärlden eller annat och kanske mår dåligt av det så kan det vara läge att stänga ner sig.

En del kan känna att de behöver stänga sig när de är bland mycket folk. Ibland kan det även vara så att det är några speciella människor som man behöver lära sig att inte förlora energi till. Det är viktigt att känna in vad som passar för en själv, vi är alla olika.

Så här öppnar man och stänger ner medialt

När man öppnar upp sig medial så öppnar man upp sina 7 chakra. Det är dessa man sen kan stänga vid behov.

Man visualiserar dessa 7 chakrapunkter på sin kropp, eller så ser man sin kropp i tanken. Man kan öppna och stänga dem på olika sätt, jag tar här upp två sätt som jag brukar använda mig av.

Kanalisering
Vid kanalisering där man tar kontakt med sina andliga vägledare som kan vara både Guider, Änglar, det Högre Jaget mm så börjar man med att öppna upp sitt kronchakra/hjässchakra som ligger på hjässan (fontanellen), sen öppnar man upp sitt 3:e öga/pannchakra, man går sen vidare och öppnar upp sitt halschakra som ligger på struphuvudet, därefter så öppnar man sitt hjärtchakra som ligger mitt i mellan brösten, därefter öppnar man upp sitt solaplexus chakra, sedan öppnar man upp sitt navelchakra/sexchakra som ligger ca 3 fingersbredd under naveln, sist så öppnar man upp ditt rotchakra/baschakra som ligger på mellangården, mitt emellan könsorganet och anus..

Andekontakt
Om du i stället öppnar upp för en kontakt med de bortgångna på andra sidan så gör du tvärt om, då börjar du i stället med att öppna upp ditt rotchakra/baschakra och avslutar med ditt hjässchakra/kronchakra.

Två olika metoder:

1.
Öppna upp:
Du öppnar upp varje chakra i turordning, ett i taget och du visualiserar hur dessa chakra snurrar medsols. När alla chakran är öppnade så är du färdig.
Stänga igen:
När du sen ska stänga dem så stänger du dina chakran ett i taget och visualiserar hur de i stället snurrar motsols. När du stängt alla chakra så är du färdig.

2
Visualisera att dina chakran är lotusblommor som öppnar upp. De har alla olika färger. Hjässchakrats lotusblomma är shutterstock_11569144violett, tredje ögats indigo, halschakrat ljusblått, hjärtchakrat rosa eller grönt, solaplexuschakrat gult, navelchakrat orange och rotchakrat rött.
Öppna upp:
Du öppnar upp varje chakra i turordning, ett i taget, och du visualiserar hur dessa chakra från början är vackra stängda lotusblommor i de olika färgerna som jag beskrivit ovanför, och som nu öppnar upp sina blomblad, ett i taget tills blomman är helt öppen. Sen gör du likadant med resten av dina chakran. När alla blommorna är utslagna så är du öppen.
Stänga igen:
När du sen ska stänga ner så stänger du dina lotusblommor genom att försluta kronbladen, ett i taget visualiserar du hur lotusblommorna sluter sig. När du stängt alla lotusblommorna så är du färdig.

Namaste Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

19 kommentarer

 1. Paula Nyman den

  jag hör och ser saker ibland hjälper jag vänner ibland blandar jag ihop det så jag får typ framspola eller gå tillbaka till känslor men jag tar med mig allt sorg har aldrig varit medium men alla säger att jag är medial har kunnat känna av 3 död innan det hände hur stoppar man detta vill igentligen inte känna mer andras smärtor jag känner mig känslug utbränd
  varför?

  • Vivi den

   Jag tycker nog du ska lära dig och kanske gå en kurs om du inte vet hur man gör för att spara sin energi. kram vivi

   • Ann-Hele'n den

    Andevärlden tar kontakt på nätterna. Jag försöker stänga det ute,men går inte alltid. Är rädd, för att min själ ska dras ut ur min kropp en gång till, lyckades ta mig tillbaka.
    Är rädd för att bli hemsökt, av ej goda andar. Har sätt ljuset och stängt en ljus dörröppning när jag såg samma man som besökt mig flera gånger gå mot ljuset. Det var jobbigt att stänga. Vaknade efteråt.

 2. Marcus den

  Det är samma med mig.

 3. Henrik den

  Hej!

  Jag har fått höra från en medial kvinna att jag är väldigt medial av mig, men att jag inte är redo att utveckla mig ännu.
  Att jag måste lära känna mig själv först.

  Men jag tycker att jag känner mig redo, vet bara inte vart jag ska vända mig för den bästa hjälpen att utveckla mig själv!

  Du verkar vara en helt underbar människa, och jag älskar att läsa det du skriver!

  • Vivi den

   Bara du vet när du är redo. Känner du att det är dags så böja, det är det roligaste jag gjort i livet så kör! Sök på mediala utvecklingskurser i närheten av där du bor. Kram vivi

  • Ann-Hele'n den

   Har också upplevt min själ lämnat min kropp och när jag upptäckte det, hördes en man skratta. Jag kröp tillbaka och in i min mun. Jag har även på natten upplevt samma man och upplevt gått veta vad som håller honom kvar. Var jobbigt, plötsligt såg jag ett ljus och han tog avsked och gick in och jag lyckades med kraftansträngning stänga. Är rädd för att sova, då må bra eller någon tar kontakt som inte känns bra. Vaknar upp och mår dåligt. Har tidigare hjälpt med Herrens bön , då försvinner det tillfälligt. Vill gärna sova nätter utan mardrömmar om vad ondska.

 4. Emil den

  Hej, jag undrar om jag kan utveckla förmågan att ta kontakt med andra sidan. Hos en jag känn är de mycke rörelse i omgångar men de är inga onda andar men om de finns något sätt som jag kan öppna upp mig.
  // Emil

  • Vivi den

   Gå en kurs och lär dig om du vill utveckla dig. Ha en fin kväll! Vivi

 5. Leo den

  Jag har försökt att öppna mig men det funkar inte kan du hjälpa mig?

  • Vivi den

   Jag rekommenderar att du går en kurs. Ha en fin kväll! Vivi

 6. Linda den

  I vår lägenhet spökade det från 2005-2011 det har allt från elektronik som kundes sätta igång o även brandvarnare fast batterina inte ens var i den. Min son såg en farbror i hallen. Jag såg en farbror i förra lägenheten kan varit min pappa men jag drog täcket över huvudet. Man såg alltid skuggor bakom en på kvällarna som följde efter mig hels tiden. Vid 2 tillfälle sa den mitt namn en mans röst jätte nära örat som det susade under tiden. Jag var livrädd på den tiden. Mamma sov över en natt då började soffan o skaka o någon buffa henne på magen min son sa även han en gång att någon buffa han på magen. Men jag sa han måste drömt för ville ek skrämma han. Jag e alltid trött o yr. Men pappa dog 1995 sen dess har jag varit trött o yr min energi är aldrig på topp. Vi flyttade från lägenheten då jag separera. Efter i andra lägenheterna var det även skuggor. Sen har det varit lugnt 2 år. O nu börjar skuggorna igen. Jag drömmer konstiga drömmar om allt möjligt om folk pratar om något så drömmer jag om det sen. Samma om jag ser en film eller tänker på något jag minns alltid vad jag drömmer för e olika drömmar o ibland drömmer jag om översvämningar. Planeter att man ser de från jorden. Asteroider. Samt att jag drömmer att tänderna krossas i munnen att man tappar de. En gång drömde jag att en tandpetare typ eller stål sak satt fast i tungan att jag fick dra av den. Konstiga drömmar. I somras öppnade fönstret sig o det satt fast med haspar. Sen en natt vaknade jag av att någon stod vid sängen men det var genomskinligt o stjärnor som fladdrade typ. Men såg ut som en man som tittade ner på en mobil eller något. Jag har aldrig har kontakt med min pappa utan träffade han när jag var 7 sist men vet jag betyde allt för han. Fick ej träffa han av mamma. Tror du det e han som kommer hit varje dag? Och varför e jag alltid trött. Ibland e det jobbigt bara att duscha för efter blir jag jätte trött. Tacksam för svar

  • Vivi den

   Jag kan inte bedöma så här vad som pågår. Däremot så är nog din pappa med dig, de brukar vara det. kram vivi

 7. Ulla östberg den

  Har man någon förmåga när man har ett M i handen/ MUA

  • Vivi den

   Nästan alla har detta M i handen som cirkulerar på facebook. Kram vivi

 8. Isabel den

  Hej Vivi! Jag har haft en lång relation till andligheten och haft lätt för att ljusarbeta och känna av och förändra/rena energier. Idag hade jag min första upplevelse av att kanalisera, antagligen då jag under en lång tid arbetat med mig själv och befinner mig på en tillräckligt bra plats nu. Det var en stor upplevelse och jag kände mig trygg, men jag vill inte ge mig in i detta för ivrigt och min magkänsla säger att jag borde lära av någon. Jag undrar om du känner till en bra kurs/ medium som håller i utbildning i Skåne? Gärna runt Lund/Malmö! Är mycket tacksam för tips!

  • Vivi den

   Hej! Tyvärr så har jag ingen koll på Skåne. kram vivi

 9. Gull-marie Andersson den

  Hej jag hade en lite för mig kuslig upplevelse / lade mig på kvällen för att sova och nån gång under natten så lämnade jag min kropp och sa till mig själv jag kommer snart och for ut genom dörren ,ska tillägga att i vårat hus i vårt sovrum har jag haft svårt att sova kännt av en olustig känlsa som att jag inte är välkommen och i vårt sovrum förr låg en mycket sjuk orörlig dam och fru till en man som inledde ett nytt förhållande med hushållerskan i hemlighet . har också kunnat förutsett saker som hänt men skulle ju helst få veta innan nåt händer

  • Vivi den

   Kram Vivi

Lämna en tanke