Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Jade sägs bringa tur och hjälper dig att se dig själv och din potential

0

Jade – den eftertraktade gröna lyckostenen

Jade är egentligen inte en enda sten utan är ett namn för två olika mineral när de används som ädelstenar och hantverk. Dessa är är nefrit och jadeit. Oftast är båda stenarna i olika nyanser av grönt men de finns även i andra färger. Nefrit finns till exempel i vit och gult medan jadeit finns i vitt eller lavendelblått.

Den vanligaste mörkgröna färgen på jadeit brukar till och med kallas för jadegrön. Och det är nog denna sten som de flesta människor tänker på när de hör ordet jade. Jadeit hittar man i länder som Italien och Guatemala medan nefrit finns i bland annat Kanada och Nya Zeeland. Den allra finaste jaden kommer från Burma.

Viktig sten i den kinesiska kulturen

Jade har dyrkats i Asien i tusentals år. Den har influerat landet och dess invånare under en lång tid och symboliserar bland annat perfektion, adel och odödlighet. Enligt en myt fick en av de åtta odödliga, Ho Hsien Ku, evigt liv genom jade som pulvriserats. Jade anses även vara den mest andliga av alla ädelstenar som finns.

 

I Asien, och framförallt i Kina, ses jade som en lyckosten och är väldigt eftertraktad. Den är till exempel väldigt populär att ha som armband. Men den är populär över hela jorden och anses vara en av de mest populära ädelstenarna som finns. Hos mayaindianerna sägs det till och med att det var mer eftertraktat än guld.

Mycket mer än en lyckosten

Jade sägs bringa tur, god hälsa, välstånd och överflöd men också mer kärlek och vänskap. Den hjälper dig att se dig själv och din potential och därmed öka självförtroendet. Vi får hjälp att förverkliga våra möjligheter och drömmar och att ha tålamod. Den bidrar också till att öka vår kreativitet. Den kallas också ibland för drömmarnas kristall och kan exempelvis hjälpa till med att se de egna drömmarna på ett klarare sätt.

Jade utstrålar kraft och makt men också stillhet och en inre harmoni. Den står för balans och lugn och har en god inverkan på när vår kropp och sinne ska kommunicera med varandra. Den har helande energier och kan bland annat läka undertrycka känslor som du känner har fått en för stor och negativ inverkan på ditt liv. Jade skyddar dig mot negativa energier genom att stärka ditt energifält och hjälper dig att bli av med skuldkänslor.

Jade hjälper även till att stärka och främja goda relationer. Både inom arbetslivet och familjen. Den kan hjälpa dig som har förlorat någon.

Så kan jade hjälpa dig på ett fysiskt sätt

Jade är inte bara en lyckosten utan kan även hjälpa dig med olika fysiska problem eller krämpor. Om du till exempel lider av restless legs (rastlösa ben) kan jade hjälpa dig med lindring av detta. Den kan också hjälpa dig med att stärka olika organ i kroppen och rensa bort skadliga gifter. Om du har obalans i pH-värdet kan jade hjälpa dig att komma i balans. Den verkar också stärkande för bland annat kropp

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke