Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Kabbalah – ett esoteriskt sidospår av den judiska mysticismen.

0

Jag har börjat studera Kabbalah då jag i ca 10år utövat kabbalah meditationer. Sjukt fascinerande. Kabbalah är ett gammalt religiöst och filosofiskt system inom den judiska mysticismen där man genom bön och meditation kan komma i kontakt med det gudomliga i korta intensiva ögonblick. Kabbalah ger en förståelse för den gudomliga och dess ordning.

Kabbalah är ett esoteriskt sidospår av den judiska mysticismen.

Kabbalan kan studeras ur religiösa och icke religiösa aspekter. Den traditionella kabbalah är djupt rotad i den judiska tron. Hermetisk kabbalah har däremot studerats och praktiserats länge ur icke religiös aspekt och är i dag som en egen lära. Jag älskar filosofiska trossystem som Kabbalah och Buddismen.

Bön och meditation

LIVETS TRÄD

 

Man kommer i kontakt med den gudomliga källan/Gud när man uppfyller den judiska lärans bud (Toras). Andligt sker detta genom bön och meditation.

Inom kabbalan finns det två krafter/kvaliteter – begäret att ta emot och begäret att ge. Begäret att ge skapar ett begär att ta emot, där av namnet ”Skaparen”. Hela skapelsen, inklusive vi, manifesterar viljan att ge och ta emot.

Genom kabbalan kan vi till vår nytta arbeta med de grundläggande krafterna – mottagande och skänkande. Den lär oss inte bara hur skapelsen fungerar utan även hur vi skapar.

Vad är Gud

Vad är Gud? Ett otroligt intressant ämne. Jag tror inte vi någonsin kommer att förstå universum genom att söka utåt, jag tror vi finner svaren inom oss, sökandet behöver gå inåt. Vi är ett mikro kosmos i ett makro kosmos, så när jag förstår min roll så kommer jag även förstå den högre ordningen. Så som vi behöver förstå den. De svar vi söker behöver inte nödvändigtvis se ut som vi förväntar oss.

Jag söker inte för att finna planeter och galaxer, jag söker för att komma i kontakt med skapelsens kärna. Den finns inte utanför mig, jag är en del av skapelsen.

Det kommer mer om Kabbalah framöver för de nyfikna. Inom några dagar kommer jag även lägga upp en kabbalah meditation.

Namaste Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke