Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Kalcedon är en utmärkt sten vid meditation eller healing

0

Kalcedon – en populär smyckessten

Kalcedon tillhör kvartsfamiljen och är uppkallad efter den antika staden Chalcedon, som numera är en del av Istanbul i Turkiet. Den finns främst i bergssprickor. Stenen består av kvartskristaller och har en trådaktig struktur. De stenar som värderas mest kommer från länder som Madagaskar, Mexiko, Burma och Indien.

 

Kalcedon är hård och tålig och har därför använts av människor genom alla tider. Den användes till exempel vid tillverkning av knivar, verktyg och spjut. Stenen har använts till sigill av romarna och omnämns till och med i Nya Testamentet.

 

Den vanligaste färgen är mjölkvit, grå eller färglös. Andra färger kan dock finnas och kommer då från lösningar som utifrån trängt igenom stenen. Stenen förekommer till exempel i en orange-brun och grön variant. Den blåa färgen är sällsynt och därmed också väldigt eftertraktad. Stenen kan också impregneras med färgämnen. Främst används kalcedon när den har färgats på ett vackert sätt och är då en populär sten att ha i olika sorters smycken.

 

Oavsett färg på stenen är den oerhört vacker att bära som ett smycke i form av ett halsband eller armband. Den är också perfekt att ha som dekoration i sitt hem eller kontor. Kalcedon är även en utmärkt sten vid meditation eller healing och har flera olika skyddande egenskaper vilka vi berör i texten nedan.

Blå kalcedon används med fördel vid meditation

Av Simon Eugster

En av de mest populära, och eftertraktade, färgerna av kalcedon är den blåa varianten. Den vackra mjukt blåaktiga stenen har tidigare använts i olika ceremonier hos den amerikanska ursprungsbefolkningen.

 

Blå kalcedon anses vara en lugnande och vårdande sten som absorberar negativ energi och tar bort illvilliga och oönskade tankar, känslor och drömmar. Den reducerar också ilska och irritation. Istället främjar den välvilja, vänskap och glädje. Den hjälper till att hantera tankar och känslor om du sörjer. Stenen balanserar din kropp, själ, känslor och sinne till en helhet och symboliserar mental stabilitet, medkänsla och tålamod. Den hjälper till att mildra om du tvivlar på dig själv och underlättar också dina egna reflektioner.

 

Du kan också med fördel använda blå kalcedon vid meditation för att bli en mer öppen person eller om du är i behov av att stärka självförtroendet och självkänslan. Den hjälper dig med att lägga fokus på den andliga världen, men också dina egna mål och framtid. Du kan få en ökad förmåga att göra fler positiva förändringar i ditt liv och även dina tankar upplevs generellt mer positiva.

Rosa kalcedon

Även rosa kalcedon hjälper till att skapa harmoni i din kropp och själ. Stenen sägs ha en skyddande gudomlig kraft. Om du till exempel har ett pågående trauma eller chock kan du med fördel ta hjälp av rosa kalcedon för att kunna läka dig själv.

Kalcedon inom healing

Kalcedon används vara en effektiv och kraftfull renande sten och används därför inom healing. Den används bland annat för att motverka alzheimers, bota ögonsjukdomar samt öka blodcirkulationen. Den kan till exempel rena öppna sår. Den är också bra för svettningar som kan uppkomma i klimakteriet och bra om du har problem med magen.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke