Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Kalcit finns i många olika färger och jobbar därför på olika nivåer

0

Kalcit – vackra stenar med olika användningsområden

Kalcit, ofta kallat för kalkspat, är ett mineral som är vanligt förekommande. Den är oftast vit men förekommer i andra färger som fås genom orenheter i stenen. Den kan till exempel vara blå, gul, grön, brun eller svart.

Blå kalcit – en lugnande sten

Den blåa kalciten är känd för att vara mycket lugnande och har en rogivande effekt på både kroppen och själen. Den sänder ut ett lugn och har en avkopplande energi och kan hjälpa till att lugna nervösa personer.

Denna sten är därför perfekt att använda om man har svårt att slappna av, komma ner i varv eller har svårt för att somna. Om du har sömnsvårigheter kan du ha den bredvid sängen. Blå kalcit gör att stenen lugnar nerver och verkar ångestdämpande. Det är därför en mycket bra sten att använda efter känslomässiga trauman eller sorgearbete.

Blå kalcit hjälper även till att minska din stress och att du istället kan fokusera på andra och mer positiva tankar. Stenen sägs också verka positivt på din förmåga att minnas och inlärning men också ger inspiration till olika slags kreativa ideér.

Grön kalcit – hjälper dig att släppa taget

Den vackra gröna kalciten hjälper dig att rena, rensa och balansera din energi men underlättar också för att ta emot den nya energin. Den hjälper till att du ska kunna släppa taget om gamla mönster, beteenden och annat som gör att du hålls tillbaka. Stenen sägs också kunna bland annat stimulera immunförsvaret.

Gul kalcit – ökar ditt självförtroende

Gul kalcit är en annan variant på kalcit och är en mycket vacker sådan. Den används framförallt för att arbeta med självkänsla och självförtroende där du också kan få en mer positiv syn på livet. Gul kalcit ger hopp, glädje och spontanitet men också kraften att förverkliga mål och drömmar.

Detta är en balanserande sten som kan ta bort rädsla och negativitet eller annat som tar energi från dig. Det är en perfekt sten för healing och främjar avslappning och ett känslomässigt lugn. Om du upplever att det är något som hindrar dig från att komma framåt så kan du med fördel lägga gul kalcit på dina knän. Du kan också placera gul kalcit där du känner att du vill boosta dig med glädje, energi och självförtroende.

Vit kalcit – renar energierna

Den vita kalciten är också en kalcit som renar, rensar ut och sänder energi, speciellt det som blockerar energifältet. Det är en kraftfull sten som ger klarhet och insikter. Om du vill släppa taget om saker som hänt tidigare för att kunna blicka framåt är denna sten en perfekt sådan då den står för en nystart.

Du kan med fördel placera den på ditt skrivbord för att ge dig energi och motivation. Den laddas genom placering på en selenitplatta eller i månljus och renas med hjälp av rökelse.

Andra typer av kalcit

Förutom ovanstående vackra varianter av kalcit finns det flera. Det finns bland annat honungskalcit som ger skydd och kärlek medan den häftigt rosa koboltkalcit löser upp gamla spänningar. Eller varför inte testa orange kalcit som kan hjälpa till med få in den andliga sfären i kroppen.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke