Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Karneol – stärker kreativiteten

0

Karneol – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar & meditationer

Karneol – den rödorangea helande stenen

Karneol är en kristall som är såväl vacker som mångsidig. Du kan använda denna sten oavsett om du behöver få en boost av kreativitet eller bygga upp din självkänsla lite grann. Stenen är rödorange och kan antingen vara lite ljusare i färgen eller ha en mörkare nyans. Läs vidare för att lära dig mer om denna helande sten!

Karneol är en sten med flera helande egenskaper

En stor andel av all karneol som utvinns i världen produceras idag i Indien. Men stenen finns överallt på planeten. Den utvinns även i länder som USA, Uruguay, Egypten och Brasilien. Men vilka helande egenskaper har då denna kristall, undrar du förmodligen? Stenen har bland andra följande egenskaper:

  • Den ger energi. Karneol är en kristall som kan ge dig en välbehövlig gnista av energi när du behöver det som mest. Stenen liknar i mångt och mycket eld och lik elden kan denna sten skapa en gnista hos dig och få din inre låga att brinna starkare. Genom att ge dig energi ser stenen till att hjälpa dig jobba mot dina mål, drömmar och begär.
  • Den stärker din självkänsla. En annan viktig helande egenskap hos denna sten är att den kan stärka din självkänsla. Karneol är nämligen en sten som symboliserar självförtroende, självkänsla och glädje. Du kan återigen välja att se på stenen som ett hjälpmedel för att få din inre glöd och eld att brinna med en starkare flamma.
  • Den gör dig mer kreativ. En tredje fördel med stenen är att den kan kittla din kreativitet och inspirera dig i ditt kreativa skapande. Karneol har en kreativ energi som låter dig använda dina inre styrkor och förmågor på ett kreativt sätt. Dessutom kan stenen användas för att ta bort de blockeringar som gör att du känner dig oinspirerad och ger dig en känsla av att du sitter fast.
  • Den ger dig sexuell energi. Ytterligare en fördel med karneol är att denna kristall ger dig sexuell energi. Faktum är att just sexuell energi och kreativitet kommer från ett och samma chakra (sakralchakrat). Därmed kan stenen hjälpa dig att förstärka dina intentioner inom bägge dessa områden och att eftersträva dina begär med en starkare kraft.
  • Den skyddar dig. Den femte och sista egenskapen hos kristallen som vi vill belysa här är att den kan skydda dig. Stenen erbjuder dig skydd, stabilitet och vitalitet. Därmed är den utmärkt att använda när du vill bli lite mer orädd och modig i vad du än företar dig.
  • Det hjälper även vid medberoende situationer. Med fördel kan man meditera med stenen.

Så kan du använda denna sten till din fördel

Karneol är en sten som du kan använda på flera olika sätt. Du kan till exempel använda den till din fördel på följande vis:

  • Förvara den på din arbetsplats. Känner du att du saknar den energi och det fokus som krävs för att du ska kunna förverkliga dina kreativa drömmar? Då kan du med fördel förvara denna sten på din arbetsplats. Detta gäller oavsett om du har ett kreativt skrivbordsarbete eller om du har en annan typ av arbetsplats där du jobbar kreativt. Du kan antingen förvara stenen på ett bord eller i din jobbväska.
  • Träna med stenen. Vill du få lite mer energi att nyttja i samband med ditt nästa träningspass? Ta då med dig stenen till gymmet! Genom att göra detta kan du pusha dig själv lite extra och på så vis jobba mer effektivt mot dina hälso- och träningsmål.
  • Meditera med den. Ett annat sätt att använda denna kristall till din fördel är att meditera med den. Du kan till exempel hålla stenen i din hand och fråga dig vilket syfte du har eller vilka dina gåvor är. Därefter skriver du ner de tre första saker som du kommer att tänka på. Slå sedan in stenen i det papper som du skrivit på och bär den med dig under de närmaste två veckorna.

Tänk på att du kan rena och ladda denna kristall med hjälp av sol- eller månljuset för att stärka dess effekt.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke