Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Krysopras – emotionell förvandling

0

Krysopras – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportal, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar. Kristaller, stenar

Krysopras – en gul-grön kristall som helar emotionellt lidande

Krysopras är en kristall som du kan komma i kontakt med om du är i behov av en emotionell förvandling. Den är en av de stenar som ofta associeras med planeten Venus. Stenen är grön och har ett rykte om sig att föra med sig glädje, lycka och optimism till de personer som den kommer i kontakt med. Man kan med andra ord hävda att denna kristall är kristallernas motsvarighet till antidepressiva läkemedel.

Det finns mycket mer som kan sägas om denna spännande, gröna sten. Läs vidare för att lära dig mer om krysopras och dess helande egenskaper!

Krysopras har namngivits från grekiskans ord för guld och grön

Krysopras är vad man kallar den lite mer genomskinliga varianten av stenen kalcedon. Den kan ha en färg som är antingen åt det lite gul-gröna hållet till en mer äppelgrön sådan. Kristallens namn kommer för övrigt från två grekiska ord, närmare bestämt chrysós (guld) och prásino (grön). Namnet skvallrar med andra ord om stenens färgtoner.

Denna sten kan hittas lite varstans i världen. Till exempel utvinns den i Centraleuropa, Australien, Brasilien, Sydafrika och Nordamerika. Ibland kallas kristallen för “australisk jade”, vilket har att göra med att den dels förekommer i västra Australien och dels har en grön färg som påminner om den östasiatiska stenen jade.

Detta är en kristall som även är kopplad till underjorden. Faktum är att krysopras är så mycket mer än enbart en variant av kalcedon med en annan färg. Detta är i själva verket en av de allra äldsta stenarna som människan använder idag. Den var något av en favorit bland såväl de gamla grekerna som romarna och egyptierna. Dessa människor använde den bland annat för att tillverka smycken och andra föremål av olika slag.

Denna gul-gröna kristall har flera helande egenskaper

Krysopras är en kristall som har flera helande egenskaper. På det emotionella planet tros kristallen kunna hjälpa till och läka hjärtan som har gått i kras. Detta genom att skapa en emotionell balans hos den person som kommer i kontakt med stenen. Kristallen främjar även förmågan att acceptera förändring och att gå vidare i livet. Dessutom förknippar man den med en ökad tolerans gentemot andra samt en viss boost av den egna självkänslan.

När det kommer till chakran är krysopras kopplad till hjärtchakrat. Personer som har ett överaktivt hjärtchakra sägs ofta vara överkänsliga och dramatiska av sig. Samtidigt kan personer med ett underaktivt hjärtchakra istället vara bittra, kalla och otrevliga. Därför sägs det att du kan använda denna sten för att motverka känslor av förbittring samt upplösa de blockeringar som kan finnas i ditt hjärtchakra. Dessutom sägs stenen vara till hjälp vid olika känslomässiga bekymmer som är kopplade till kärlek och godhet.

Om du känner att du drabbas av ett emotionellt lidande som förvärras allt mer kan krysopras vara den kristall som du behöver för att helas. Denna sten kan ge dig en mer positiv syn på världen som helhet. Dessutom har den inte bara kraftfulla helande egenskaper utan den har även begåvats med en vacker grön färg som gör kristallen trevlig att titta på!

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke