Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Kunzit – den lila stenen som helar

0

Kunzit är namnet på den lilafärgade varianten av mineralet spodumen. Den violetta färgen kommer från de små halter av mangan som stenen hyser. Vissa stenar av detta slag (dock inte alla) som används som ädelstenar värms upp för att förstärka den lila färgen. I vissa fall bestrålar man även stenarna för att göra stenarna mer lila.

Kunzit har fått sitt namn efter George Frederick Kunz, en mineralog som vid tiden för upptäckten av stenen år 1902 var Tiffanys främste juvelerare. Denna första upptäckt skedde i San Diego, Kalifornien. Sedan dess har de lila stenarna hittats i såväl Sverige som i Brasilien, Kanada, USA, Mexiko, Australien, Pakistan och Afghanistan.

Så kan du få användning för kunzit

Kunzit är en populär sten tack vare dess helande egenskaper. Ibland kallas den för en “kvinnosten”, då den anses kunna hjälpa mödrar i svåra tider att ta hand om sina unga barn. Men det är även en sten som är effektiv när det kommer till att hjälpa överaktiva barn att lugna ner sig innan läggdags. Stenens energier kan även hjälpa yngre barn att få en god nattsömn.

Som om inte detta vore nog kan kunzit även ge dig en inre rofylldhet när du som mest behöver det. Den tros även kunna öka förmågan att tillskansa sig visdom och att få förståelse för saker och ting. Dessutom stillar den allt brus och kaos i ditt liv. Stenen hjälper dig att fokusera på det viktiga så att du kan åstadkomma vad än du önskar uppnå.

Kunzit kan även återställa din tillit till såväl andra människor som till dig själv. Alla dåliga erfarenheter som du har samlat på dig under livets gång kommer med stenens hjälp bara att göra dig starkare och bättre. Kunzit är till råga på allt en sten som kommer ge dig stor empati för de människor som du omger dig med.

En sten för hjärtchakrat

Kunzit må främst vara en sten för hjärtchakrat, men faktum är att den även verkar tillsammans med halschakrat och det tredje ögat. Detta för att generera kärleksfulla tankar och ett utåtgående flöde av kärleksfull kommunikation.

Du kanske har blivit sårad i din barndom eller tidigare i ditt vuxna liv, eller till och med i ett tidigare liv? Det är då stor risk att du känner dig oälskad. Men genom att öppna ditt sinne för källan till ren och skär gudomlig kärlek, kan du tillåta dig själv att helas djupt inombords. Kunzit är en kraftfull sten som kan hjälpa dig att hela ditt inre barn, samt släppa taget om ditt förflutna och alla rädslor från det förgångna som än idag håller dig tillbaka.

Om du aldrig tidigare har mediterat kan det vara lönt att börja med det nu. För ett av de allra bästa sätten att använda kunzit är i samband med meditation. Stenen hjälper dig nämligen att försätta dig i ett djupt tillstånd i vilket du kan upprätta en kontakt med spirituella varelser som kan vägleda dig. Medan du mediterar kan du även utveckla din intuition och med hjälp av din sten stimuleras också din kreativa energi.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke