Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Kyanit – en mystisk sten med helande krafter

0

Kyanit – en vacker och mystisk sten med helande krafter

Kyanit är en gnistrandestenl som varierar i färg från genomskinligt blå till blågrön eller till och med svart. Den har länge varit en symbol för lugn, intuition och känslomässigt välbefinnande. Stenen beundras dock inte bara för sitt vackra utseende utan även för sina helande egenskaper. Det är trots allt dessa som har hjälpt stenen att bli populär bland holistiska helare.

Vad är kyanit?

Kyanit är ett aluminiumsilikatmineral som ofta finns i metaforma bergarter. Dess namn härrör från det grekiska ordet “kuanos”, som betyder “djupblå”. Namnet återspeglar med andra ord stenens vanligaste färg. Till skillnad från många andra mineraler har denna kristall en unik egenskap – den är anisotrop. Vad detta innebär är att den har olika hårdhet beroende på i vilken vinkel hårdheten mäts.

Dessa är kristallens helande egenskaper

När det kommer till helande egenskaper har denna kristall främst gjort sig känd för följande sådana:

  • Balanserar chakran. Kyanit är särskilt känd för sin förmåga att balansera chakran i människokroppen. Den förknippas oftast med halschakrat och tredje ögats chakra. Därmed kan stenen främja en bättre kommunikation och en stärkt intuition. Man tror att det räcker med att ha denna kristall i närheten för att den automatiskt ska balansera dessa chakran. Genom att göra detta bidrar stenen till att skapa en känsla av inre balans och harmoni.
  • Emotionell läkning. Detta är en sten som uppmuntrar självuttryck. Den sägs kunna hjälpa människor att tala sanning utan att rädsla. På så vis ska den kunna bidra till att lösa konflikter eller missförstånd. Stenen anses också ha en lugnande effekt som skingrar alla negativa känslor och främjar en positiv syn på tillvaron.
  • Förstärker andligheten. Eftersom kyanit är kopplad till det tredje ögats chakra sägs den alltså kunna stärka en persons intuitiva förmågor. Så är dock även fallet med de mediala förmågorna, vilket gör att stenen även kan förstärka en persons andlighet. Utövare av meditation använder ofta denna kristall för att uppnå ett djupare fokus samt för att komma i kontakt med högre nivåer av medvetande.

Så kan du använda kyanit för att hela dig själv (eller andra)

Vill du använda kyanit för att hela dig själv eller andra? Då kan du med fördel använda den på ett eller flera av följande sätt:

  • Som ett smycke. Tack vare sitt vackra utseende används denna sten ofta i smycken som halsband, armband och örhängen. Människor som bär detta smycket gör det dock sällan enbart för att smycket är vackert, utan även för att kunna nyttja kristallens helande egenskaper.
  • I samband med meditation och yoga. När du mediterar eller utöva yoga kan du placera denna sten i närheten. Genom att göra detta kan du öka ditt fokus, din klarhet och din känslomässiga balans.
  • I din heminredning. Kyanit är också en utmärkt kristall att använda i heminredningen. När du väljer att förvara stenen i ett rum hjälper den till att skapa och upprätthålla en harmonisk atmosfär i rummet.

Dessa är bara några exempel på hur du kan använda kristallen för att hela dig själv (eller andra) – du kanske kommer på fler?

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke