Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Labradorit – väcker ditt inre medvetande

0

Labradorit – Sveriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje Bloggportal Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar Stenar kristaller

Labradorit – skimrar i regnbågens alla färger

Labradorit är en sten som är såväl vacker som unik. Denna kristall är känd för att avge ett skimmer som har i princip alla regnbågens färger. Några av dessa skimrande färger är blå, grön och gyllengul. Detta gör att kristallen väldigt populär bland såväl smyckestillverkare som stensamlare samt förstås även anhängare av helande kristaller.

Detta är nämligen så mycket mer än enbart en vacker sten. Den är även känd för att ha en anrik historia samt en stark koppling till andevärlden. Läs vidare för att lära dig mer om denna kristall!

Labradorit är en anrik sten som skimrar i flera olika färger

Labradorit upptäcktes för första gången redan 1770 på Labradorhalvön i Kanada. Det är således från denna plats som stenen har fått sitt namn. Men den har senare även funnits på flera andra platser runt om i världen. Till exempel har den hittats i USA, Mexiko, Madagaskar och Ryssland.

Det som gör denna sten så pass speciell är att den kan uppvisa ett brett spektra av olika färger. Detta beroende på vilken vinkel du betraktar stenen från samt under vilka ljusförhållanden detta sker. Några av de färger som stenen kan skimra i är blått, grönt, guld, orange och lila. Detta beror på att ljuset reflekteras på de tunna lager av mineraler som finns inuti stenen. Därigenom skapas detta skimmer av färger som ser ut att komma inifrån själva stenen.

Denna kristall har kraftfulla helande egenskaper

Labradorit är en helande kristall som anses vara en kraftfull sådan. Kristallen tros nämligen ha förmågan att kunna åstadkomma större förändringar i ditt liv. Till exempel sägs den kunna väcka ditt inre medvetande samt hjälpa dig att upptäcka dig själv och främja din andliga utveckling.

Många personer tror också att labradorit är en sten som har skyddande egenskaper. Den sägs exempelvis kunna skydda dig från negativa energier samt skapa en skyddande barriär mot så kallade psykiska attacker. Vissa personer hävdar också att stenen ska kunna stärka din aura samt ge dig ett skydd mot elektromagnetisk strålning.

Utöver de skyddande egenskaper som vi just har beskrivit har labradorit ytterligare ett antal användbara egenskaper. Till exempel sägs den kunna vara till hjälp om du har besvär som kan härledas till din hjärna, dina ögon eller dina luftvägar. Stenen tros också kunna lindra stress och ångest samt främja ett lugn och en känslomässig stabilitet.

Labradorit används flitigt av smyckestillverkare

Eftersom labradorit är en sten med så enastående vackra färger och unika egenskaper används den flitigt av smyckestillverkare. Den kan användas till en rad olika smycken, såsom hängsmycken, ringar och örhängen. Dessutom kan den användas tillsammans med andra kristaller för att skapa väldigt unika smycken med helande egenskaper.

Värt att känna till är dock att detta är en relativt mjuk sten. För att skydda din labradorit bör du därför försöka undvika att repa eller på annat sätt skada den. Kristallen bör rengöras med varmt vatten och tvål samt förvaras åtskild från andra smycken för att förhindra att den repas.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke