Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lapis lazuli – en eftertraktad och magisk sten

0

Lapis lazuli är en mineralsten som finns inne i kalksten som utvunnits ur gruvor i över 6 000 år. Den vackraste formen av stenen kommer från Afghanistan men den återfinns också vid Bajkalsjön i Sibirien och i bergskedjan Anderna i Chile.

Stenen har länge varit eftertraktad, bland annat hos de gamla egyptierna och har till exempel hittats i faraon Tutankhamons grav. Att lapis lazuli är så eftertraktad beror främst på den speciella och vackra djupblå färg. Färgen kan också kallas för azur eller azurblå. Ordet azur kommer faktiskt från det arabiska ordet al-lazward som betyder just lasursten (lapis lazuli). Ju djupare blå färg stenen har, desto mer värdefull anses den vara. Däremot spelar nyansen ingen roll när det kommer till stenens olika förmågor.

Stenen används främst till olika sorters smycken, till exempel vapenringar. Lapis lazuli pryddes till exempel på de berömda och vackra Fabergéäggen som tillhörde den ryska kejsarfamiljen. Om du inte har råd att köpa ett Fabergéägg finns andra sorters stenägg med lapis lazuli och dess glittrande guldiga pyritpartier. Dessa stenar är vackra inredningsdetaljer i ditt hem eller kan med fördel ges som gåva till någon person du håller kär. Just ägg är ju också en symbol för fruktbarhet och pånyttfödelse.

Tillskrivits spirituella egenskaper

Lapis lazuli har genom tiderna tillskrivits olika spirituella egenskaper. Den har använts i tusentals år som en amulett som beskydd mot onda energier. Den har också ansetts främja medvetenheten och hjälper till att finna och förstärka den esoteriska och mystiska kunskapen. Den hjälper oss att påminnas om evigheten, himlen och universum. Den står för visdom, meditation och intuition. Lapis lazuli sägs även stärka det inre seendet och kunna öppna dörrar till andra dimensioner. Den är bra att använda vid meditation om du till exempel vill minnas ditt tidigare liv.

Stenen anses också vara en beskyddande sten. Den står för fokus och ger harmoni till dig på ett fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt plan. Den tar bort stress och ger istället en känsla av frid och frihet. Stenen tar bort negativa energier och negativa tankar. Du kan få hjälp med att ta kontroll över din tillvaro och liv. Den hjälper även till med att du ser dina inre sanningar, du får en större klarhet och du uppmuntras i att bli mer självmedveten och tala om vad du tycker och tänker. Detta eftersom den står i samband med hals- och pannchrakrat, det så kallade tredje ögat. Lapis lazuli har också en god inverkan på din förmåga att lösa problem.

Hjälper till vid fysiska krämpor

Om du lider av någon slags smärta som till exempel huvudvärk eller migrän, är lapis lazuli den perfekta stenen för dig då den dämpar din smärta. Den hjälper även till att bekämpa och lindra depression. Stenen stärker inte bara dina andningsorgan och nervsystem utan också din sköldkörtel, struphuvud samt hals. Den är helande och kan till exempel användas på smärtande ställen på kroppen för smärtlindring. Lapis lazuli kan användas mot sömnsvårigheter, om du lider av yrsel eller har högt blodtryck.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke