Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lär dig att meditera

0

Lär dig meditera – chakra meditation

© Vivi Linde

Meditationen är mitt livselexir. Det bästa är att bara närma sig meditationen utan krav eller förväntningar. Det handlar i grunden om att lära sig att vara närvarande, här och nu. Kommer tankar in så bara acceptera och släpp dem, låt de bara passera utan att lägga någon värdering i det.
När du blir medveten om att du tänker på annat så är det en form av närvaro. Bara släpp och återgå. Sträva inte utan bara va i stunden och koppla av.

Här delar jag med mig en chakra meditation och lite info om varför det är faktiskt är bra för oss att meditera.
/Namaste vivi
Idag finns det forskning som faktiskt visar på meditationens påverkan på hjärnan. En studie som gjordes på munkar som mediterat mer en 10.000 timmar visade på att aktiviteten i den vänstra frontloben ökade när vi mediterar.Ju mer vi mediterar ju högre och bestående blir aktiviteten.

Lite enkelt ska jag sammanfatta varför det är bra så här…

I högra frontalloben känner vi negativa känslor:
Irritation, sorgsenhet, ilska rädsa och flykt beteende.
Hög aktivitet i den vänsra delen leder till hög sannolikhet för:
Depression, motaggression, ångst tillstånd och negativ upplevelse vid överraskningsreflex.

I vänstra frontalloben känner vi positiva känslor:
Entusiasm, intresse, glädje, nyfikenhet och lycka.
Hög aktivitet i den högra delen leder till hög sannolikhet för:
Lugn vid påfrestningar, kärleksfullhet, medkännande, låg intensitet vid överaskningsreflex, bättre sömn, , svarar ej lätt med motagression och man har lättare att känna igen mikroemotioner.

 

Chakra Meditation

Sätt dig bekvämt till rätta. Om du är nybörjare och inte så van att meditera så kan det vara skönt att ha det nedsläckt och tända ljus med lite avslappnande meditationsmusik i bakgrunden.

Längst ner så ser du utförligt var alla chakran sitter.

Att meditera på våra chakran är ett bra sätt att lära sig öppna upp för andligheten.

1) Sätt dig bekvämt till rätta och låt fötterna vila tungt motmarken.

2) Ta ett par djupa andetag och känn hur du för varje andetag går djupare och djupare ner i din avslappning. Känn hur avslappningen sprider sig i hela din kropp.

3) Känn sedan hur dina fötter vilar avslappnat mot marken. Visualisera hur det går rötter från dina fötter ner i jorden, känn hur de slingrar sig längre och längre ner, ända tills det når jordens mitt, när du når jordens mitt så känner du dig trygg och omhändertagen och du känner en stark kontakt till Moder Jord.

4) Dina fötter vilar avslappnat mot marken, ta några djupa andetag och känn hur avslappningen fortsätter från dina fötter och upp genom dina underben, slappna av.

5) Sen känner du hur avslappning fortsätter upp genom knäna och ut i låren. Du känner hur dina lår vilar avslappnat mot sitt underlag.

6) Sen fortsätter avslappningen upp i rumpan och därifrån fortsätter den upp genom ryggraden, hela vägen upp. Känn sedan hur avslappningen sprider sig ut från ryggraden ut i hela ryggen.

7) Därefter känner du hur du slappnar av i underlivet, ta några djupa andetag och låt avslappningen förflytta sig även till magen.

8. Känn sen hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Ta några djupa andetag, känn hur du går djupare och djupare ner i avslappningen och hur avslappningen sprider sig i hela din kropp.

9) Avslappningen fortsätter sedan upp genom halsen, slappna av. Ut i käkarna, slappna av. Och i hela ansiktet, slappna av. Därefter på hjässan, slappna av. Och därifrån rinner den ner i bakhuvudet och ner i nacken, slappna av.

10) Känn sedan hur avslappningen går ut i axlarna, ner i överarmarna och underarmarna. Sedan fortsätter den ut i händerna, och fingrarna.

11) Ta några djupa andetag och känn hur avslappningen sprider sig i din kropp och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i din avslappning.

12) Slappna av och känn din andning. Andas rytmiskt in och räkna till fem, andas sedan ut medan du räknar till tio. Sitt så en stund tills du känner dig avslappnad i hela kroppen.

13) Visualisera att ditt kronchakra är en vacker violett lotusblomma som öppnar upp sig blad för blad. Känn hur du går djupare och djupare ner i din meditation för varje kronblad som öppnas upp.

14) Visualisera att ditt 3:e öga är en vacker indigoblå lotusblomma som öppnar upp sig blad för blad. Känn hur du går djupare och djupare ner i din meditation för varje kronblad som öppnas upp.

15) Visualisera att ditt halschakra är en vacker ljusblå lotusblomma som öppnar upp sig blad för blad. Känn hur du går djupare och djupare ner i din meditation för varje kronblad som öppnas upp.

16) Visualisera att ditt hjärtchakra är en vacker rosa lotusblomma som öppnar upp sig blad för blad. Känn hur du går djupare och djupare ner i din meditation för varje kronblad som öppnas upp.

17) Visualisera att ditt solarplexuschakra är en vacker gul lotusblomma som öppnar upp sig blad för blad. Känn hur du går djupare och djupare ner i din meditation för varje kronblad som öppnas upp.

18) Visualisera att ditt navelchakra är en vacker orange lotusblomma som öppnar upp sig blad för blad. Känn hur du går djupare och djupare ner i din meditation för varje kronblad som öppnas upp.

19) Visualisera att ditt rotchakra är en vacker röd lotusblomma som öppnar upp sig blad för blad. Känn hur du går djupare och djupare ner i din meditation för varje kronblad som öppnas upp.

Känn nu hur du fokuserar på din andning. Andas in och räkna till fem, andas ut och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.

Kommer det tankar till dig så släpp bara taget om dem. Visualisera hur tankarna seglar i väg bort från dig och hur du själv fylls med vitt gudomligt ljus.

Sitt så länge du vill. När du känner dig redo så återvänder du genom att öppna dina ögon.

Skriv gärna ner din upplevelse efteråt.

shutterstock_204242128

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke