Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lär dig meditera

3

 

Lär dig meditera – här lär jag ut en enkel teknik för att börja meditera.

Börja med att tända stearinljus och släck i taket, tänd gärna en rökelse om du vill och sätt på skön meditativ musik. Har du ingen så finns det på Youtub eller Spotify.

Jag rekommenderar Björn Mellander om han går att finna, lugn och avslappnande musik som inte tar över utan bara är i bakgrunden. Är du ovan så kan meditationsmusiken vara ett bra sätt att ta fokus från alla ljud i omgivningen.

Är du mer van att meditera så behöver du inte ha något av detta om du inte vill. I början kan det vara bra som en ”trigger”, det blir som en ritual som gör att din kropp reagerar med att lättare slappna av.

AVSLAPPNINGSÖNING:

Låt denna övning ta så lång tid som du känner att du behöver för att slappna av.

Sätt dig bekvämt och låt dina fötter vila avslappnat på golvet.

Ta några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen. Slappna av.  Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

Känn hur det går ett rotsystem ut från dina fötter och hur det slingrar sig längre och längre ner i jorden. Känn hur du når jordens mitt och hur du är fast förankrad i Moder jord, du känner dig trygg och omhändertagen.

Känn sen hur dina fötter slappnar av och hur avslappningen sprider sig upp genom dina underben. Slappna av.

Känn sen hur avslappningen sprider sig upp genom dina knän och upp genom låren. Känn hur din lår vilar mot underlaget du sitter på och du känner fullständig avslappning.

Därefter fortsätter avslappningen till rumpan och upp genom ryggraden, hela vägen upp. Därefter känner du hur den sprider sig ut i hela ryggen. Slappna av.

Sen känner du hur du slappnar av i underlivet, och magen

Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen.  Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av. Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

Känn sedan hur avslappningen fortsätter upp i halsen, käkarna och ansiktet. Slappna av.

Därefter känner hur avslappningen fortsätter upp på hjässan. Slappna av.

Känn sedan hu avslappningen rinner ner i nacken, och ut i axlarna. Slappna av.

Därefter slappnar du av i överarmarna. Slappna av.

Sen slappnar du av i underarmarna, händerna och fingrarna. Slappna av.

Du tar sen några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen.. 

Därefter så känner du hur avslappningen fortsätter upp i bröstkorgen. Du tar några djupa andetag, och för varje andetag så känner du hur du går djupare och djupare ner i avslappningen.  Du känner hur andningen går in och ut ur kroppen. Slappna av. 

Sen känner du hur avslappningen sprider sig i hela kroppen.

Andas in och räkna till fem, andas ut och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.

Öppna upp till universum

1.       Känn hur ditt kronchakra/hjässchakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

2.       Känn sen hur  ditt 3:e öga/pannchakra. Känn hur chakrat öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

3.     Känn hur ditt halschakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

4.       Känn hur ditt hjärtchakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

5.        Känn hur ditt solaplexuschakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

6.       Känn hur ditt navelchakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

7.       Känn hur ditt rotchakra öppnar upp sig som en lotusblomma. Känn hur blombladen öppnar upp sig ett efter ett.

8.  Du har nu öppnat upp alla dina chakran.

9.       Sitt sedan så en stund och fokusera på din andning.  Andas in det vita univeriella ljuset och räkna till fem, andas ut det vita ljuset och räkna till tio. Fortsätt så tills du känner att du hamnar i en jämn rytm.

10.   Kommer det tankar in så släpp bara taget om dem. Du kan i tanken säga till dem att du släpper taget om dem och känn sedan hur de försvinner iväg.

11.   Sitt så länge du vill, med tiden så ökar du själva tiden.

12.   Får du några förnimmelser under meditationen så skriv ner dom efteråt .

När du är klar så kan du stänga dina chakran motsols om du vill. Känner du att du är en person som känner in onödigt mycket i omgivningen såsom bortgångna och levande personer så kan det vara en bra ide. Annars tycker jag inte det behövs, gemene man har oftast problem med att vara öppna, stängd är man mycket per automatik ändå. Det är att vara öppen som oftast kräver arbete. Gör det som känns bäst för dig.

Är du nybörjare så tänk på att alla är barn i början och ställ inte allt för stora krav på dig själv. Övning ger färdighet lovar jag så öva på!

chakras

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

3 kommentarer

 1. Camilla Johansson den

  Hej! Om man vill ha en sittning med nån av er, hur gör jag då?
  Mvh Camilla

  • Vivi den

   Vi tar tyvärr inga privata sittningar. kram vivi

 2. Åsa den

  Tack för att din sida kom till mig just nu. Meditationen känns som mitt nästa steg i mitt liv som förändrats mycket de senaste månaderna.

Lämna en tanke