Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lavasten – en jordande sten som lugnar själen

0

Lavasten – en jordande sten som lugnar själen

Världen av helande kristaller är stor och innefattar en rad olika stenar med unika egenskaper, energier och fördelar för oss människor. Bland dessa utmärker sig lavastenen genom sitt spännande ursprung och sin jordande förmåga. Denna sten föds ur det eldiga kaoset i en vulkan och fångar därför intresset hos många andliga entusiaster och utövare av kristallhealing.

Vad är lavasten?

Lavasten är en sten som även kallas basalt. Det är en typ av vulkanisk bergart som bildas i samband med vulkanutbrott. När smält lava svalnar och stelnar bildas denna porösa, svarta eller mörkbruna sten. Hålen och sprickorna på ytan är inte bara estetiskt tilltalande utan bidrar även tills dess unika metafysiska egenskaper.

Symbolik och energi

Lavasten betraktas ofta som en symbol för pånyttfödelse eller omvandling. Likt lava flödar från en vulkan vid ett utbrott och ger upphov till en ny sten, anses lavastenen kunna främja återfödelse eller förnyelse. Lavastenar är dessutom kända för sina jordande egenskaper – de hjälper människor att hitta sitt “centrum” och få kontakt med jorden.

En lavasten har flera helande egenskaper

En lavasten har helande egenskaper som utövare av kristallhealing gärna vill nyttja. En av dess mest erkända sådana är förmågan att jorda och stabilisera känslorna hos människor. Man tror att den hjälper till att lugna sinnet och själen, särskilt i tider av stress och osäkerhet. Utövare använder den ofta i samband med meditation eller mindfulness för att uppnå en känsla av inre frid.

Dessutom tror många människor att en lavasten även har egenskaper som kan heala en människa fysiskt. Denna sten förknippas ofta med rotchakrat, som styr vår koppling till jorden och våra grundläggande behov för överlevnad. Vissa hävdar därför att den kan vara till hjälp vid problem relaterade till ryggsmärta, inflammation och cirkulation.

En lavasten är dessutom porös, vilket gör den lämpad för att bära eteriska oljor. Du kan med fördel applicera några droppar av en eterisk olja på stenen och förvandla den till en personlig diffusor. Detta är särskilt användbart för dig som vill uppleva fördelarna med kristallhealing och aromaterapi på en och samma gång.

Så kan du använda denna helande kristall

Det finns flera olika sätt på vilka du kan använda denna helande kristall och dess egenskaper:

  • Som ett smycke. Lavasten används ofta i olika typer av smycken, till exempel armband och halsband. Genom att bära smycken av denna sten kan du hålla stenens energi nära dig och få hjälp med känslomässig jordning under hela dagen.
  • I samband med meditation. Genom att hålla i stenen när du mediterar kan du fördjupa din upplevelse. Du kan även låta dig dras in i ett mer fokuserat och jordat sinnestillstånd.
  • I din heminredning. Större bitar av lavasten kan gärna användas som dekorativa föremål. Du kan med andra ord använda stenen i din heminredning och samtidigt låta den jorda energin i din bostad.

Dessa är bara några förslag på hur du kan använda denna kristall för att dra nytta av dess helande egenskaper. Det finns egentligen inga sätt att göra detta som är mer rätt eller fel än andra.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke