Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lemurien och Mu – De förlorade världarna

0

Lemurien– Vivi Linde driver Tarotguiderna Sveriges största Tarotlinje och Mediala portal. Även Bloggportalen Andlig Livsstil, Mediumpodden, artiklar mm

Lemurien och Mu – De förmodat förlorade kontinenterna

Det finns ett växande antal forntida civilisationer och förlorade världar som vi moderna människor upptäcker. Två namn tycks dock vara omgärdade av mer mystik än andra: Lemurien och Mu. De förmodas vara två urgamla kontinenter som tros ha funnits långt före vårt tidevarv. Men de ska ha försvunnit spårlöst och bara lämnat efter sig legender och spekulationer. Vi har med andra ord inga konkreta bevis för deras existens.

I denna artikel utforskar vi dock dessa fascinerande myter. Vi tittar närmare på deras ursprung och betydelsen för dessa i modern tid.

Lemurien – den sjunkna kontinenten

Lemurien omnämns ofta som den sjunkna kontinenten. Det är en hypotetisk kontinent som enligt en teori ska ha existerat i antingen Indiska Oceanen eller Stilla havet. Teorin introducerades först under 1800-talet av zoologen Philip Sclater. Han försökte hitta en förklaring för populationerna av lemurer på Madagaskar och i Indien. Sclater föreslog att en försvunnen landmassa, som han kallade Lemurien, en gång förband dessa geografiska områden till varandra.

Trots bristen på geologiska bevis för denna teori fick tanken på ett Lemurien fäste i esoteriska och teosofiska kretsar. Man ansåg att detta kan ha varit en plats med avancerad andlighet och att en väldigt utvecklad civilisation skulle kunna ha bott där. Det sägs att lemurerna (det förmodade folkslaget, inte djurarten) var andligt överlägsna och levde i harmoni med naturen. Detta fram tills att deras kontinent sedermera sjönk på grund av naturkatastrofer.

Mu – det förlorade paradiset

Den andra delen av duon Lemurien och Mu som vi utforskar här är Mu – det förlorade paradiset. Detta är en annan mytomspunnen kontinent som enligt legenden ska ha legat i Stilla havet. Denna teori introducerades av James Churchward i början av 1900-talet. Han hävdade sig ha upptäckt bevis på Mus existens i form av uråldriga skrifter. Enligt Churchward var detta hemvisten för en blomstrande civilisation som var både högteknologisk och andlig. Men likt Lemurien gick kontinenten förlorad till följd av naturkatastrofer.

Vetenskapen är skeptisk men tron lever vidare

Lemurien och Mu är två kontinenter som förmodas vara förlorade och som är populära i mystiska och esoteriska läror. Trots detta ställer sig det vetenskapliga samfundet skeptiskt till trovärdigheten för teorierna om dem. Geologiska och arkeologiska bevis sägs bevisa motsatsen, att dessa kontinenter inte har existerat. Många av de argument som läggs fram till deras försvar anses också vara missförstådda eller felaktiga tolkningar av data.

Men ändå fortsätter fascinationen för Lemurien och Mu att leva vidare. Detta inte bara som metaforer för förlorade kontinenter utan även som symboler för mänskligheten strävan efter kunskap om vårt förflutna. De påminner om att vår planet är dynamisk och att många mysterier fortfarande väntar på att upptäckas.

Avslutande tankar

Det saknas idag konkreta och obestridliga bevis för Lemurien och Mu vad gäller historisk och vetenskaplig grund. Trots detta fortsätter de båda mytomspunna kontinenterna att inspirera och fascinera. De belyser vår fascination för det okända och vårt evigt sökande efter en förståelse för vår plats i universum. Vetenskapen avfärdar förvisso dessa legender som rena myter, men deras arv fortsätter att leva vidare i litteraturen och populärkulturen. Detta bevisar att det har en tydlig plats i mänsklighetens kollektiva fantasi.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke