Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Lepidolit har healande egenskaper

0

Lepidolit är en kristall som uppskattas mycket för dess mirakulösa förmåga att stabilisera en persons humör. Kristallen innehåller höga halter av litium, ett ämne som ofta används i läkemedelsbehandlingar mot depression och ångest. Därför är det ju inte särskilt konstigt att just denna sten har den kraftfulla egenskapen att den kan göra ditt humör jämnare och mer stabilt.

Denna kristall och mjuk och spröd och den kan därför bara skära till och formas om den existerar inuti en större kvartskristall. Själva kristallen är i sig inte särskilt ovanlig men det är desto mer sällsynt att man hitta en sten som kan användas i ett smycke. Därför är de få stenar som har denna egenskap särskilt eftersökta.

Om lepidolit är en kristall som intresserar dig bör du läsa på lite grann om dess helande egenskaper. Fortsätt att läsa så kommer vi att belysa dessa samt berätta mer om denna spännande sten!
Lepidolit hette tidigare lilalit men bytte med tiden namn
Tidigare kallades lepidolit för lilalit med anledning av stenens färg. Den har en mjukt lilaaktig färgton som påminner en hel del om lavender. Tack vare denna fantastiska färg ger stenen en överväldigande känsla av lugn som sköljer över dig. Den kan också stilla eventuella obalanser i energi som kan störa ditt hjärta, ditt sinne eller din själ.

Lilalit fick till slut namnet lepidolit utifrån de bägge latinska orden lepidos och lithos, vilka betyder fjäll respektive sten. Stenen har nämligen ett lite fjälligt utseende tack vare sitt innehåll av litium. Fjällen är också en symbol för stenens förmåga att återställa den emotionella balansen hos oss människor och därigenom främja en harmoni i kroppen. Genom att förvara denna sten nära dig kan du skapa en harmoni i såväl din inre värld som gentemot den yttre världen.
Kristallen motverkar mental ohälsa och beroenden
Som vi redan har nämnt innehåller denna kristall litium. Lepidolit är därför en kristall som länge har använts för att utvinna detta mineral. Litium finns i spårbara mängder i nästan alla stenar och används bland annat i läkemedel mot ångest och depression. Därför är även denna kristall effektiv att använda mot depression, ångest, intensiva humörsvängningar och emotionell instabilitet.

Ibland betraktas denna kristall som en sten vilken främjar övergångar från ett stadie till ett annat. Det finns goda skäl till att så är fallet – healers är övertygade om att stenen hjälper till att släppa ut stillastående negativa energier ur din kropp. Kristallen kan även göra dig fri från gamla beteenden som inte längre tjänar dig väl. Den bryter helt enkelt upp skadliga psykologiska mönster och bildar sedan nya, mer positiva sådana. Därmed kan stenen användas för att starta om ditt system och främja emotionell stabilitet samtidigt som den motverkar depression och ångest.

Denna kristall har också använts för att behandla missbruk av olika slag. Den bör förvisso inte ses som ett substitut för rehabilitering eller rådgivning, men den kan främja övergången till ett mer positivt stadie. Detta genom att frigöra de känslomässiga eller mentala beroenden som ligger till grund för missbruket.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke