Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Malakit – öppnar upp hjärtat

0

Malakit – veriges största mediala portal drivs av Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportal, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar, meditationer. Kristaller och stenar

Malakit – den gröna stenen som skyddar och helar

Malakit är en sten som har en vacker och rik grön färg. Den gröna färgen gör att alla tvivel om dess förträfflighet som helande sten blir undanröjda på bara ett ögonblick. Stenen har en styrka och en makt som kräver sin respekt. Det är lätt att bli helt hänförd av att titta på denna sten. Samtidigt har den också en slags rörelse och en energi som är lugnande och inbjudande.

Stenen personifierar på ett effektivt sätt naturens helande gröna färg och representerar den inneboende skönheten hos träd, rötter, blommor och annan växtlighet. Malakit är en transformationens sten som hjälper dig i föränderliga situationer samt hjälper dig att växa rent spirituellt. Denna sten kan också användas för att hela dig såväl fysiskt som emotionellt. Detta gör den genom att dra ut orenheter och stimulera livskraften i din kropp och aura.

Malakit har fått sitt namn från det grekiska ordet för kärrmalva

Denna vackert gröna sten hittades första gången i Israel och Egypten omkring år 4000 f.Kr. På den tiden utvanns stenen främst av praktiska skäl. Även dåtidens människor insåg dock hur vacker stenen var och använde den därför i allt från smycken till statyer. Malakit var därför en ganska vanlig syn i såväl det romarriket som i det forntida Grekland. Man använde även stenen i pulverform som ett slags smink.

Detta är en sten som har fått sitt namn från det grekiska ordet malache vilket betyder “kärrmalva” och syftar på växtens gröna blad.

Om stenens helande egenskaper

Stenen malakit har flertalet helande egenskaper och är känd för att kunna skydda sin bärare. Den kan absorbera energier som är negativa eller toxiska, både inom dig och i din omgivning. Därmed kan du med fördel använda denna sten för att balansera dina humörsvängningar. Du kan även nyttja den för att få ett lite mer positivt perspektiv på livet i stort. Dessutom kan stenen användas för att öppna ditt hjärta och göra dig tillgänglig för kärlek och positiva vibbar. En positiv konsekvens av detta är att du kan älska på ett friare sätt samt ta risker i livet som är bra för dig.

Malakit är som sagt också en sten som har skyddande egenskaper. Den är därför särskilt användbar för dig som befinner dig på resande fot. Därför använder många personer som ska flyga stenen för att skydda sig. Även gruvarbetare använder malakit som skydd när de jobbar under jorden.

En annan viktig helande egenskap hos denna sten är att den kan hjälpa kvinnor. Stenen används nämligen för att reglera menstruationen samt lindra mensvärk. Den kan även användas för att lindra värken i samband med barnafödsel. Många tror att denna sten har flertalet ytterligare positiva egenskaper för kvinnor och deras kroppar. Till exempel ska den kunna hjälpa dem att slippa obehag eller problem kopplade till sexlivet.

Så kan du använda malakit till din fördel

Det är viktigt att du laddar din sten innan du använder den. Detta för att malakiten ska renas och detta kan du gärna göra med lite tvål och vatten. Du kan sedan torka stenen försiktigt med en trasa för att rensa från eventuella orenheter.

Detta bör du helst göra en eller ett par gånger i månaden för att hålla stenens energinivåer i gott skick. Om du har haft en väldigt tuff dag kan du med fördel rengöra stenen för att hjälpa den att på ett bättre sätt använda sina helande krafter till din fördel.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke