Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Månsten – en sten som hjälper dig i livet

0

Månstenen är en form av ett fältspatmineral vid namn ortoklas. Bara genom att titta på en månsten kan du få en god förståelse för denna sten. Dess färg kan vara väldigt varierande och stenen har en flytande, nästan vattenlik rörelse. Detta flytande utseende kommer sig av att månstenar har ett mjukt ljus som tycks flyta precis ovanför ytan på stenen. Det är just detta flytande ljus som har givit namn åt månstenen då ljuset påminner om månens skimmer genom ett tunt molntäcke.

Det finns tre faktorer som kan få en månstens glödande ljus att verka röra sig inuti stenen:

  1. Den ljuskälla som lyser på stenen rör sig.
  2. Din synvinkel ändras.
  3. Stenen förflyttas under ljuset.

Denna vackra och spännande rörelse gör månstenen till den mest populära av alla fältspatmineraler. Den används framförallt i olika typer av smycken. Månstenen har hittats bland annat i länder som Australien, Sri Lanka, Burma och Tanzania. Även om månstenen är en hård ädelsten är den ömtålig. Du bör därför vara försiktig när du hanterar denna sten.

En lugn och vägledande sten

Har du någon gång ifrågasatt ditt syfte och huruvida du lever på det sätt som du är tänkt att göra? Om du känner dig vilsen och osäker på vilken väg du ska välja kan du ta hjälp av din månsten. Stenen kan nämligen hjälpa dig att upptäcka meningen med ditt liv och låta dig förverkliga dig själv. Den hjälper dig att lysa upp vägen framåt för att du enklare ska hitta den rätta vägen. Om du vill tydliggöra dina mål är månstenen en bra sten för dig. Den används för att börja om på nytt genom sitt starka band till månen, men också för att kanalisera och öka intuitionen.

Du kan också uppleva att dina drömmar blir klarare vid fullmåne med hjälp av denna sten. Den kan också öka dina mediala förmågor och klardrömmande (lucida drömmar) samt utveckla klärvoajans. I Indien kallas månstenen för drömsten och används bland annat till drömmar. Månstenen används med fördel inom healing där den bland annat har en skyddande effekt men ger också möjlighet till eftertänksamhet och själviakttagelse (introspektion). Månstenen anses även ha en lugnande och rogivande energi och hjälper dig att skapa balans, stabilitet och harmoni i ditt liv. Om du upplever att ditt liv är stressigt är detta en perfekt sten att ta till din hjälp.

Månsten – en allsidig sten

Förutom att vara en lugn och vägledande sten, har månstenen flera fördelar som du kan dra nytta av i ditt liv. Den kan till exempel:

  • Öka tålamodet.
  • Föra in kärlek i ditt liv.
  • Öka kontakten med dina egna känslor.
  • Ge dig beskydd i livets alla olika cykler.
  • Underlätta ditt beslutsfattande.
  • Höja dina energier.
  • Läka rubbningar i de övre matsmältningsorganen som har en emotionell orsak.
  • Användas som en talisman för fruktsamhet.
  • Användas vid hormonobalanser såsom PMS och klimakteriet.

Du bör ha månstenen så nära dig som möjligt för att kunna få den bästa och mest effektiva verkan. Att bära den som ett smycke är därför en utmärkt idé. Du bör också notera att månstenen är en högst personlig sten. Du bör därför inte ge den till någon annan.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke