Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Meditation/övning 4 – Stärk ditt sinne synen (Clairvoyance) för ditt mediala arbete

0

Clairvoyance – Sveriges största mediala portal – Vivi Linde – Tarotlinje, Bloggportal, Mediumpodden, Veckans astro/tarot, artiklar. Medialt seende, meditation

Meditation för sinnen – synen

När man jobbar medialt använder man sina sinnen på ett mer medvetet och närvarande sätt än man oftast inte gör i den vanliga vardagen. När man tar emot medialTarotguiderna Sveriges största Tarotlinje - Vivi Linde Medium Tarot information via synintryck – yttre eller inre – kallas detta för clairvoyance – klarseende. För att lära sig känna skillnad på vad som är extrasensoriskt och inte behöver man lära känna sina sinnen och hur dom fungerar i olika situationer.

Det är viktigt att veta skillnaden på om det vi uppfattar medialt verkligen är något vi ser, eller om det bara är något vi vill se och framkallar själva för att vi förväntar oss att se det.

När det gäller våra psykiska förmågor så är klärvoajans en av de mest kända – och användbara – förmågorna. Denna sällsynta förmåga gör att du kan se saker bortom mänsklig syn och få insikt i dolda sanningar. Även om du inte har någon större erfarenhet av klärvoajans har du förmodligen hört talas om den tidigare. Den dyker regelbundet upp i populära filmer, böcker och tv-program.

Vad är klärvoajans?
Clairvoyance är den psykiska förmågan hos clairvoyanter, eller personer som kan se in i framtiden eller få kunskap om sin omgivning med hjälp av sina psykiska förmågor. Även om clairvoyanter kanske inte kan se allting kan de se saker som normala människor inte kan se, och det gör dem otroligt kraftfulla. Clairvoyance är en form av extrasensorisk perceptionVivi Linde bok böcker Medial vägledning och mediumkunskap (ESP), vilket innebär att den inte förlitar sig på de fem mänskliga sinnena, utan snarare kopplar in sig på andra informationskällor. ESP är en bred term som omfattar flera psykiska förmågor, bland annat klärvoajans, telepati och prekognition.

Hur man utvecklar klärvoajanta förmågor
Även om klärvoajans är en förmåga som du förvisso kan lära dig, kommer den ofta till dem som föds med den. Om du inte föddes med klärvoajanta förmågor kan du dock utveckla dem med övning. För att verkligen finslipa dina förmågor måste du leta efter tecken på att du ser bortom vad dina fem mänskliga sinnen berättar för dig. Dolda meddelanden från universum, förutseende drömmar eller magkänslor om att något är på väg att hända är alla exempel på clairvoyans i praktiken.

Här är några tips för att utveckla dina clairvoyanta färdigheter

 • Meditera – Meditation är ett utmärkt sätt att lära sig att lugna sitt sinne, vilket är viktigt för att utveckla klärvoajanta förmågor. När du är clairvoyant kopplar du in dig på en informationskälla som inte kommer från dina fem mänskliga sinnen. Så det är oerhört viktigt att kunna tysta sinnet, så att du kan höra den andra informationskällan.
 • Fokusering – För att utnyttja ditt sinnes clairvoyanspotential måste du ha rätt inställning. Vissa clairvoyanter föreslår att du försöker komma in i ett hypnotiskt tillstånd, där du är fokuserad på uppgiften att stänga ute alla andra distraktioner. Andra föreslår att du helt enkelt är öppen för möjligheten att vara mottaglig för psykisk information.
 • Övning – När du lär dig att se bortom vad dina fem mänskliga sinnen berättar för dig blir du en clairvoyant. Det är viktigt att notera att övning av klärvoajans är en färdighet som vilken annan som helst. Ju mer du gör det, desto bättre blir du.

4 steg för att utveckla dina klärvoajanta förmågor

Nu när vi har gått igenom vad klärvoajans är och hur du utvecklar dina förmågor ska vi hjälpa dig att hitta det bästa sättet att utnyttja dina synska gåvor.

 • Känn igen när du är klärvoajant – En av de största nycklarna till att utveckla dina klärvoajanta förmågor är att veta när du är klärvoajant. Det är lättare att utveckla klärvoajanta förmågor när du vet vad du letar efter. När du vet att du är clairvoyant kan du aktivt arbeta för att finslipa dina färdigheter och vara på jakt efter tecken på att du ser bortom vad dina fem mänskliga sinnen säger dig.
 • Öppna ditt tredje öga – Ditt tredje öga är det psykiska centret i din hjärna, och det är viktigt för att utveckla dina klärvoajanta förmågor. Många klärvoajanterYoga Guidade meditationer och kanaliseringar Spirituellt uppvaknande tredje ögat chakra föreslår att du öppnar ditt tredje öga innan du börjar arbeta med dina klärvoajanta förmågor. Om du gör det kan du lättare få tillgång till dina psykiska förmågor.
 • Håll dig öppen för psykisk information – Samtidigt som du vill finslipa dina klärvoajanta förmågor är det viktigt att hålla dig öppen för psykisk information. Ibland blir vi så fokuserade på att finslipa våra färdigheter att vi stänger oss för nya informationskällor. Om du börjar känna att du stänger av dig själv från psykisk information, ta ett steg tillbaka och försök igen.
 • Var öppen – Så många människor tror att klärvoajans är som spådomar eller att förutsäga framtiden. Även om det kan vara det är det också så mycket mer än så. Det handlar om att vara öppen för världen runt omkring dig och erkänna den för vad den verkligen är. Så innan du stänger dig själv från världen, försök att förbli öppen och se vad som händer.
 • Ha tålamod – Klärvoajanta förmågor är inte något som sker över en natt. Även om vissa människor kan utnyttja sin klärvoajans mycket snabbare än andra kan det ta tid att utveckla denna förmåga. Ha tålamod med dig själv och låt de synska förmågorna komma när de är redo
 • Var villig – Om du läser det här är chansen stor att du är åtminstone lite nyfiken på att utveckla klärvoajanta förmågor. Så vad gör du nu? Du är villig att göra vad som krävs för att utnyttja dina klärvoajanta förmågor. Du är redo att dyka in med huvudet före och se vad som händer.
 • Öva, öva, öva – Du har öppnat ditt tredje öga, du har insett när du är klärvoajant, du har öppnat ditt sinne och du har hållit dig öppen för psykisk information. Nu är det dags att öva. Det bästa sättet att utveckla dina klärvoajanta förmågor är att öva regelbundet.

 

Meditation för att utveckla dina klärvoajanta förmågor

Här kommer en meditation för att vara närvarande i sitt seende. Här skall du inte försöka se något övernaturligt eller liknande, du skall bara vara helt närvarande där du är och iaktta och registrera det som händer omkring dig.

När man tar emot medial information som bilder kallas detta för klarseende. Man ser bilderna för sitt inre och ibland är bilderna klara, tydliga och detaljerade eller spelas upp som en film, ibland flimrar de bara fort förbi någon sekund, som en snabb förnimmelse.

För att kunna särskilja de inre bilderna som vi tar emot extrasensoriskt måste vi kunna skilja på vad vi verkligen ser och inte ser, börja därför med meditationen för synen, utan att blanda in mediala budskap utan bara vara närvarande och betrakta.

Så här gör du:

 • Gå till ett ställe där det är lugn och ro och du kan vara ensam i möjligaste mån, det skall vara stilla, inte så mycket människor eller rörelse runtomkring som pockar på din uppmärksamhet.
 • Börja gå och känn din kropp, känn hur den rör sig – använd gärna den gående meditationen som finns beskriven här: Gående Meditation
 • Gå lugnt och fridfullt och känn att du är ett med naturen och allt omkring dig. Ingen power-walk med andra ord!
 • Lägg sedan fokus på dina ögon och det du ser. Börja med att betrakta underlaget du går på. Hur ser det ut på marken? Ser du en myra? Ett löv? En sten som ser speciell ut? Hur förändrar sig marken för varje steg du tar? Hur skulle stigen se ut för en skalbagge som bodde intill kanten av den? Där du tar ett steg förbi har den hela sin verklighet.
 • Fortsätt ha fokus på marken, på stigen och det som finns omkring och notera hur det ser ut. Sakta ner eller stanna om du fastnar för något som fångar ditt intresse och betrakta det en stund i stillhet. Ta in allt som finns där, allt som händer.
 • Höj sedan blicken och ha ditt medvetande och fokus inställt på miljön omkring. Träden, buskar, stenar, stockar, stubbar, stolpar osv. Är det ett hål i marken någonstans, vid stenen eller stubben? Vem bor där? Ett bi? En skogsmus?
 • Gå sedan till ett ställe där du kan sätta dig på en sten, en stubbe eller en trädstam till exempel. Ta med dig ett vikbart sittunderlag som du kan ha i fickan om det är vått eller kallt
 • Sitt nu stilla och bara betrakta det du ser från ditt perspektiv. Notera omgivningen, hur ser det ut? Vad finns omkring? Andas lugnt, känn lugnet, känn att du mer och mer smälter ihop med den här platsen och allt som finns här.
 • Efterhand kommer du att se mer och mer detaljer framträda som du inte såg från början. Den där spindelväven i träden till exempel. Myrstigen en bit bort. Löven som rör sig så speciellt på just det där trädet. Högen med fjäll från kottar under trädet, där uppe bor en ekorre! Hur ser platsen ut när man tittar i perspektivet där den sitter?
 • Fortsätt att bara vara stilla och bli varse om hur hela omgivningen lever mer och mer framför dina ögon, kom ihåg att du inte ska leta efter något övernaturligt, naturen bjuder på ett fantastiskt skådespel ändå! Sitt och låt alla detaljer sjunka in, känn att du är en del av allt omkring dig, du är en del av detta mikrokosmos som sjuder av liv och rörelse, trots att allt är stilla.
 • Kom sedan sakta tillbaka till ”världen” igen. Tacka platsen för den här stunden och res dig och börja sakta gå igen. Ser omgivningen annorlunda ut nu när dina ögon och sinnen varit fokuserade på små detaljer man vanligtvis inte ser? Ser du helt plötsligt mycket mer än du gjorde på vägen hit? Känner du dig mer samhörig med det som finns omkring dig?

Prova det här på olika ställen på samma sätt. Sitt bara lugnt och betrakta och notera allt som händer.

Gör en sådan här meditation med fokus på de fyra elementen, ett åt gången.

 • Vatten – sitt vid en sjö, havet, en liten bäck, eller se bara på regnet. Se på skådespelet som bildas av rörelsen.
 • Jord – betrakta ett berg, stenar, ha fokus på marken och det som händer där. Hur länge har den här stenen legat här, hur kom den hit, hur såg det ut här då? Se på rötterna från träd som förenas med marken i ett fast grepp.
 • Luft – gå ut en blåsig dag och se på träden. Eller en åker där det växer. Se hur vinden och träden, växterna agerar ihop. Virvlarna som uppstår och rör sig över åkern. Eller snön som yr på vintern. Betrakta himlen, molnen som rör sig. Hur ser de ut? Hur förändras de?
 • Eld – betrakta en öppen eld, en låga på ett ljus, solens strålar som växer fram genom träden och skuggorna som uppstår.

Ju mer du lär dig att vara närvarande och betrakta, desto mer skärper du ditt sinne för att ta emot information av olika slag, du lär dig lägga märke till detaljer och du lär dig även skilja på känslan av vad som är naturligt och övernaturligt.

Du kan öva på detta i många situationer där det även är folk i rörelse och mycket som händer runtomkring. Var bara här och nu, sitt helt passiv och betrakta det som händer framför dig och se hur mer och mer detaljer växer fram ju mer du tränar.

 

Övning i att träna sitt klarseende – fortsättning på sinnesmeditationen för synen

Till följande övning behöver du någon form av bilder. Det kan vara bilder från ett memoryspel, tarot- eller orakelkort, vykort eller bilder du skriver ut från nätet på en blomma, en häst, ett hus, hav, en båt, ett berg, en kyrka till exempel. Välj saker som föreställer något och har en tydlig symbolik.

Du kan göra egna bilder med distinkta symboler som en triangel, en cirkel, ett kors, ett streck, en kvadrat osv. använd gärna olika färg på de olika symbolerna.

En övning kan också vara att skriva ut bilder på olika personer, kanske kungligheter och kändisar – eller bara vanliga människor som man använder.

Du kan antingen göra övningen själv eller tillsammans med någon annan.

Ensam:

 • Börja med att stilla dig och komma till ro med någon lämplig metod eller övning.
 • Välj ett antal bilder som du lägger ut framför dig med baksidan uppåt så att du inte ser vad de föreställer.
 • Ta en bild utan att titta på den, håll i den och blunda och se om det dyker upp någon bild av något. Det kan vara något som fort, fort flimrar förbi, det behöver inte vara det bilden föreställer utan något du förknippar med det, en speciell färg på bilden eller liknande.
 • Försök att bara koppla av och låt informationen komma till dig, jagar du den försvinner den direkt, se det som en fjäril eller en fluga som skall komma till dig och sätta sig på din hand. Det enda du kan göra är att vara stilla och bara betrakta det som sker.
 • Var inte så hård mot dig själv om du har fel, det är lätt att man spänner sig, speciellt i början, och det är genom träning du lär dig vad som kommer till dig och vad du framkallar själv. Prova igen och se det som en lek!

Tillsammans med någon:

Det här blir både en övning i att få information från ett föremål och att ta emot information telepatiskt från en annan person.

 • Låt personen ta upp ett kort som den tittar på utan att visa kortet för dig.
 • Blunda och försök känna in vad den andra personen ser och upplever när den tittar på bilden. Tänk dig att det går en bro, en länk mellan ditt tredje öga ochClairvoyance meditation personens tredje öga.
 • Vilken information dyker upp? Ser du en färg, ser du föremål, detaljer eller bara en glimt av något eller börjar kanske en film med händelser spelas upp.
 • Om det är en person, ser du klädsel, hårfärg, ögonfärg, speciella detaljer som smycken, tatueringar?
 • Ta din tid, ha inte för bråttom. Du kan också få in de känslor den andra personen får när den tittar på kortet. Ta emot allt som kommer till dig och notera. Jämför sedan med bilden och vad den andra personen tänkt och känt.
Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke