Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Mindfulness – nuets power!

1

Medveten närvaro handlar om att vara här och nu. Att vara närvarande i detta ögonblick, att inse vidden av den kraften och använda den.Vi är aldrig så närvarande som i nuet, det är endast då vi kan ha en 100% närvaro både tankemässigt och fysiskt. Ändå så lägger så många sin energi i någon helt annan tidzon, i en tidzon som man antingen redan haft sin chans att agera i eller i framtiden som man just nu ändå inte kan kontrollera. När man gör detta så man tappar fokus i nuet och i ställer kopplar på autopiloten.

Nuet är den enda tiden som vi kan använda oss av. Varken det förflutna eller vår framtid har någon aktiv roll just nu. Allt shutterstock_112075853vi kan göra när det gäller de tidzonerna är att tänka eller drömma, vi kan inte aktivt göra något i dem. Den tidzon vi väljer att vara i talar om vad som sker. Vad gör du i nuet? Tänker, drömmer eller agerar du? Vilken tidzon är du oftast i?

Medveten närvaro handlar om att vara 100 % närvarande i nuet, det enda ögonblicket som vi kan påverka, och vara medveten om det. När vi upplever den sanningen så inser vi hur viktigt det är. Nuet är allt vi har.

I meditationen så är vi i nuet. Vi är mitt i tystnaden, vi är mitt i oss själva. Vi är i meditationen så nära oss själva som vi bara kan komma. Vi lyssnar inåt och vi lyssnar i vår tystnad. För att verkligen höra så måste vi nämligen stoppa det bruset som inte kommer från oss själva. Många gånger hör vi inte skillnad på våra tankar, känslor, krav och önskningar och andras. Det är så många intryck som slåss om vår uppmärksamhet.

Genom meditationen som kommer vi i kontakt med vår inre visdom. Vi kommer vi i kontakt med insikten om att vi har en väg, och att den hela tiden rör sig framåt, och att det ena leder till det andra. Det som sker i detta ögonblick påverkar det ögonblicket som kommer efter. Så vad vore mer logiskt än att stanna upp och titta på vad som verkligen sker just nu? Att göra sig medveten, att inse nuets inverkan på vår väg och vårt liv. Att göra det så enkelt. Att inte ifrågasätta eller försvåra.

Vi behöver komma i kontakt med vår riktning i nuet, vad föds just nu? Vill vi ha något annat i framtiden än det vi skapar nu, så är det i nuet vi behöver ställa om vår kurs.

Vi behöver inget annat än nuet egentligen. Om vi gör det bästa vi kan, med de förutsättningar vi har i nuet så skapar vi en bra grund för det som kommer sen. Små steg åt rätt håll är något mycket mer än bara små steg. Stegens riktning visar vilket håll vår kompassnål pekar mot.

Namaste Vivi

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

1 kommentar

  1. Elisabeth Gustafsson den

    Mycket tänk värt,lär sig mycket av det ni skriver , dit vill jag komma att lära sig ta vara på nuet, landa i sig självt ta dagen som den kommer och inte tänka på vad man ska hinna inför framtida dagar som bara skapar en massa stress för att man ändå inte hinner göra allt som man planerat och sedan gå med en massa ångest för det ……❤kram

Lämna en tanke