Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Mossagat – kan ge en ökad vishet i livet och kan dra till sig rikedomar

0

Mossagat – den vackra gröna stenen

Den vackra mossagaten är en variant av agat. Agat är i sig en ädelsten som är uppbyggd av tunna skikt som bildar olika slags mönster. Hos denna sten påminner mönstret om en mossas utseende, därav namnet. Den är vackert grönaktig i olika nyanser. Man har funnit agater i länder som Indien, Skottland Brasilien och även Finland. Agat används främst inom smyckesindustrin men också som exempelvis detaljer i klockor. Detta tack vare sin hårdhet.

Mossagatens egenskaper

Det finns många fina egenskaper hos mossagat. Det är bland annat en grundande sten som ska kunna hjälpa oss att få kontakt med vårt rotchakra. Den står för jordning och stabilitet. Om du vill grunda dig själv, känslor eller tankar så kommer stenen väl till pass. Genom grundning kommer också klarhet vilket passar utmärkt när du till exempel ska ta ett större beslut.

Mossagat främjar och balanserar också vårt hjärtchakra i form av kärlek, ömhet, medkänsla och självacceptans. Den får oss att se allt det vackra som finns i livet och omkring oss. Den har en stärkande kraft där den framförallt ger bäraren ett bättre självförtroende och självkänslan men också ger kraft åt de positiva sidorna hos personen. Stenen stärker också vår vilja att försöka ytterligare en gång till.

Den kan ge oss en ökad vishet i livet och kan dra till sig rikedomar. Ibland kallas den för välståndets sten. Därför passar den också bra som hjälp till den som precis startat ett nytt företag eller önskar att bli befordrad på sitt nuvarande arbete.

Mossagat har en stark koppling till naturen

Stenen har också en stark sammankoppling med naturen. Eftersom stenens mönster påminner om mossa som växer i skogen kommer man att upptäcka nya mönster i sin sten om och om igen. Den påminner oss om de självläkande krafterna som finns i naturen och kan hjälpa oss med vår egen självläkning och återhämtning. Mossagat sägs bland annat vara antiinflammatorisk, stärker immunförsvaret och renar blodcirkulationen.

Förutom att den ger oss en skjuts åt vår läkningsprocess så kan den också hjälpa till genom att lösa upp olika slags rädslor och stress. Den kan hjälpa till att få dig ur destruktiva mönster, löser upp blockeringar och kan friska upp din själ.

Så använder du din mossagat

Mossagat anses av många vara en väldigt omtyckt sten att använda vid healing. Genom att använda stenen vid meditation kan vi hålla oss grundade och den kan bringa oss klarhet. Eftersom stenen kan påminna oss om att vi ska lägga onödiga saker åt sidan och istället fokusera på saker som hjälper oss att växa och må bra.

Om du har svårt att finna ro eller håller på att få panik så kan du hålla stenen i din hand och djupandas. Tänk på hur de lugnande energierna åker genom din kropp tills de når hjärtat med sin balans och stabilitet.

För att ladda eller rena din mossagat kan du med fördel ta med den ut i skogen. Du kan också rena den med ljud, rökelse eller på en selenitplatta. Ladda den kan du även göra i månljuset eller på ett ametistkluster.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke