Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Obsidian förstärker sanningar, är beskyddande och bildar en slags sköld mot negativitet.

1

Obsidian – en sten som ger klarsynthet och beskyddar

Obsidian är en sten som bildas genom att lava snabbt stelnar. Det snabba stelnandet gör att stenen inte hinner kristalliseras. Stenen ser därför ut att vara gjord i glas. Det finns flera olika varianter av stenen och den finns även i ett antal olika färger. Ibland är den svart men den kan även vara i andra färger som rosa, mörkblå, mörkbrun eller mörkgrön. Den är dock alltid ogenomskinlig.

Stenen finns i olika länder runtom i världen, såsom i USA, Mexiko, Island och Grekland. Den används bland annat för att göra skalpeller på grund av sin vassa egg men också olika smycken och prydnadsföremål.

En beskyddande sten som främjar klarsynthet

Stenen förstärker sanningar och är väldigt beskyddande. Den bildar därför en slags sköld mot negativitet. Obsidian absorberar negativa energier från din omgivning samt tar bort mental stress, nervositet och spänningar. Den balanserade energin ger oss en ökad förmåga att vara oss själva och att kunna vila i det.

Denna sten stimulerar tillväxt på alla nivåer och lockar dig att utforska det okända. Den ger ditt sinne klarhet och motverkar förvirring. Stenen hjälper dig därför att se den person som du verkligen är. Stenen symboliserar det passiva och om det vi inte vet eller heller aldrig kommer att kunna få veta.

Ovanpå detta bidrar stenen till att lösa upp känslomässiga blockeringar och gamla trauman. Dessutom har den även egenskaperna styrka och medkänsla. Den kan också hjälpa dig med att göra förändringar i dina tankemönster så att du ska kunna nå dina mål på ett snabbt och effektivt sätt.

Stenen kan även ge dig fysisk lindring

När det kommer till fysiska effekter ska obsidian främja matsmältning samt avgifta din kropp. Den ska kunna lindra ledvärk, ledinflammationer och kramper. Stenen sägs även kunna värma upp dina armar och ben.

Därför kan du vilja använda en svart obsidian

Det kan finnas flera olika anledningar till att du vill använda en svart obsidian. Dessa inkluderar bland annat att:

  • De är utmärkta stenar när du vill grunda dig. Deras energi verkar genom att avlägsna överflödig energi nedåt via dina chakran. På så sätt grundas du.
  • Stenens vibrationer kan främja din spirituella kommunikation.
  • Shamaner och andra har i många århundraden framgångsrikt använt obsidian för att ta kontakt med andevärlden.

Känner du dig redo att göra dig av med lite mörk och tung energi från ditt energifält? Eller är du kanske på jakt efter en sten som kan hjälpa dig att hela, stötta och trösta dig? Då kan denna stens grundande och skyddande energi vara användbar. Obsidian är nämligen en mångsidig och kraftfull sten som kan förse dig med rätt sorts energi. Den är utmärkt att använda när du genomgår någon form av förändring i ditt liv.

 

Du använder din sten genom att titta på den i rätt ljus. Generellt sett är det bäst att använda den i lite dunklare belysning. Du kan programmera den med det du önskar manifestera i livet och bära med dig stenen överallt i till exempel din ficka eller väska.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

1 kommentar

  1. Lill den

    Jag har precis satt min sten i en påse och hängt på sänggaveln.
    Mitt liv är fullt av negativa händelser. bla mitt kalla boende och en hyresvärd som trakasserar osv ingenting går vägen och har varit så länge jag kan minnas.

    Försöker på alla sätt få in ljus i mitt hem och liv men det verkar svårt, det mörka vinner. Köpt flera stenar och kristaller placerat ut lite överallt och hoppas på dess kraft. Renar mitt hem med Reiki Mediterar, ber till änglarna osv. Har du nåt mer tips på vad man kan göra för att bryta det negativa, är en glad och nöjd person i mig själv. Kram

Lämna en tanke