Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Om anahata chakra (hjärtchakrat)

0

Här belyser vi det fjärde chakrat – anatra chakra – och de mentala tecknen på blockerad energi i detta, samt berättar hur du kan gynnas av att skapa balans i detta chakra.

Anahata chakra är det fjärde chakrat och är beläget i hjärtat. Det element som detta chakra är associerat med är luft. Om du har jobbat med de andra chakran, kan du integrera alla elementen för att understödja detta arbete. Det första chakrat är jord, det andra vatten, det tredje eld och det fjärde – luft – finns inuti och överallt runt omkring oss.

Anahata chakrat associeras med ovillkorlig kärlek, glädje och medlidande. Det är källan till djupa sanningar som inte kan uttryckas i ord. Anahata är bron mellan de nedre och de övre chakran.

Obalans i hjärtchakrat (anahata chakra)

Hjärtchakrat har en direkt inverkan på hjärta, lungor, armar och händer. När det är i obalans kan försämrad blodcirkulation, högt eller lågt blodtryck samt olika hjärt- eller lungsjukdomar uppstå.

De mentala tecknen på att hjärtchakrat är i obalans är medberoende, manipulativa beteenden, en känsla av värdelöshet och en oförmåga att anförtro sig till andra. Du kan känna dig ensam och isolerad, samt känna att du inte passar in. Om du har växt upp i en miljö utan kärlek eller under en tid har befunnit dig i ett kärlekslöst förhållande, kan du utveckla känslan att du inte är värdig kärleken. Detta kan visa sig i form av en kallhjärtad attityd till dig själv eller andra. På andra sidan av skalan kan denna obalans leda till att du utvecklar en attityd där du är villig att göra vad som helst för att få uppmärksamhet och bekräftelse.

Förbittring är en annan vanlig form av obalans i detta chakra. När någon verkligen gör dig illa, träffas du rakt i hjärtat. Du kan inte släppa det och förlåta, utan du lämnas med en tyngd i ditt hjärta som alltid verkar göra sig påmind. Ibland vill vi släppa taget mentalt, men känslomässigt verkar vi inte kunna skaka av oss våra negativa känslor, vanor och attityder.

Balans i hjärtchakrat

När hjärtchakrat är i balans kommer du istället känna dig omgiven av kärlek, glädje och medlidande, samt känna dig ihopkopplad med världen runt omkring dig. Det finns flera olika saker du kan göra för att balansera detta chakra. Ett sätt på vilket du kan skapa balans i anahata chakra är genom meditation.

Grönt eller rosa är detta chakras färg, så att använda det när du slappnar av eller mediterar kan vara en god idé. Du kan också sjunga mantran eller ljudvibrationer. Genom att mässa “HUM” på samma sätt som du skulle mässa “OM”, men på ett mer kontinuerligt sätt, verkar denna ljudvibration på samma frekvens. Eftersom luft och utrymme är egenskaper som associeras med anahata chakra, kan vi behöva jobba på det fysiska utrymmet i hjärtat för att öppna upp det på alla nivåer. Om du kan finna tålamod i visdomen att bara sitta still och betrakta utan att döma, är detta en ovärderlig gåva av frihet som även kan hjälpa dig att öppna upp hjärtchakrat.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke