Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Om svadisthana chakra

0

I vår genomgång av de olika chakran har det nu blivit dags att gå igenom det sakrala chakrat – svadisthana chakra.

Du finner detta chakra i den nedre delen av magtrakten (ett par fingrar nedanför naveln), men du kan visualisera det i mitten av kroppen snarare än framför densamma. Om du tänker dig en rak linje från hjässan till perineum som går rakt genom mitten av din kropp, kan du visualisera detta andra chakra utstrålande framåt och bakåt från denna i en konformad form, i höjd med den nedre delen av magtrakten.

Detta är svadisthana chakrat

Det sakrala chakrat styr över vattenelementet inuti dig, det vill säga allt i vätskeform. Energicentret är relaterat till nöje, frihet, flexibilitet, frihet, pengar, njutning och sex. Ibland kallas detta chakra för “sexchakrat”. Vissa personer hävdar att detta är basen för våra känslor och det kan säkert stämma för vissa, medan det för andra istället är hjärtat som är basen för dessa.

Det sakrala chakrat har en koppling till dina fortplantningsorgan, din urinblåsa, dina njurar, binjurar och ländryggen. Att vara förmögen att känna sig fri att uttrycka sig själv på ett kreativt och sexuellt sätt, och att tillåta sig själv att leka och experimentera med njutning på ett hälsosamt sätt är kännetecknande för svadisthana chakrat, samt att man respekterar sin kropp och tar hand om dess behov.

Att tillåta pengar att flöda fritt till och från dig, samt att vara flexibel vad gäller miljöombyten och inte hålla ett överdrivet fast grepp om sina tidigare tankar, är de mentala aspekterna av detta chakra. Att utforska sina gränser på ett kreativt och sexuellt sätt utan att känna skuldkänslor är en annan, såsom förmågan att vara flytande och lekfull samt ha en känsla av självaktning.

Obalanser i svadhisthana chakrat

På grund av stress i något lager av din kropp (d.v.s. det fysiska, mentala känslomässiga eller energetiska lagret) kan du sakta ner, stagnera eller lägga i en överväxel. Om du har haft en väldigt otrevlig sexuell upplevelse i dina yngre år som åsamkade dig betydande psykologisk eller känslomässig stress, kan detta fortfarande påverka ditt liv på något plan. Starka känslor kan ibland fastna i vårt system och vibrera.

Genom att lära känna din kropp och dess olika lager, och lära dig om dess olika chakran, kan du få ovärderlig insikt i var dina obalanser är och var du har stagnerat.

Skapa balans i svadhisthana chakrat

Orange är detta chakras färg, så du bör använda det då du slappnar av eller mediterar. Du bör även försöka bära orangea underkläder. Genom att sjunga mantran eller ljudvibrationer, såsom “VAM” kan du skapa balans i detta chakra. Du kan även meditera på det flytande tillståndet inuti dig och visualisera renande vågor som flödar genom kroppen. Det viktigaste du kan göra under dagen är att dricka vatten, röra mer på dina höfter (till exempel genom dans) och hitta något sätt att uttrycka dig på ett kreativt sätt.

För att skapa balans i “sexchakrat” kan du även testa något nytt i sovrummet eller i andra delar av ditt liv. Genom att krydda din tillvaro och göra nya saker låter du dig själv upptäcka nya sätt att göra saker på, och kan känna dig bekväm och full av självförtroende.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke