Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Om vishuddhi chakra (halschakrat)

2

Nu har det blivit dags att fokusera på vishuddhi chakra och dess egenskaper. Detta chakra representerar den punkt då mänskligheten slutligen frigjorde sig från djurriket och lyfte sitt huvud upp mot stjärnorna. Denna övergång till homo erectus var avgörande för bildandet av vår civilisation och vårt samhälle. Det är därför passande att vishuddhi chakrat har en så pass kraftfull inverkan på alla aspekter av vår kommunikation och vår gemenskap.

Detta chakra ser efter halsen, munnen, ansiktet, tänderna m.m. För att undvika obalanser och problem med detta chakra bör du därför vara noga med din tandhygien, undvika giftiga ämnen vilka kan skada halsen – såsom tobak – och iaktta försiktighet i extrema klimat. Vi bör även försöka respektera allt vi gör för att kommunicera med andra, tala på ett vänligt sätt och undvika att använda oss av fula gester och grimaser. Vi bör även försöka visa prov på våra öppna hjärtan när vi kommunicerar. Detta chakra är även viktigt för vår medvetenhet om vibrationer, då de nerver som till exempel registrerar en kylig vindpust passerar genom detta center.

Objektivitet

Objektivitet och en känsla för perspektiv är viktiga egenskaper av vishuddhi chakrat. Förmågan att kunna avgöra vad som verkligen är betydelsefullt i våra liv, och inse att problem ofta är en skapelse av våra egna farhågor är ett exempel på ett sådant. Som ett resultat av detta blir vi starkare och mer förmögna att hantera saker som vid en första anblick verkar vara traumatiska, men i själva verket inte är värre än de saker som vi gång efter annan vi behöver genomgå här i livet.

Respekt

Vishuddhi chakra förkroppsligar även de kvaliteter som styr över våra relationer med andra människor. En brist på respekt för oss själva och andra (till exempel skuld) är viktiga faktorer som kan utgöra hinder för oss. Genom meditation kan vi lära oss att sluta känna oss skyldiga, upptäcka våra svagheter och göra någonting åt dessa. Detta chakras bekräftelse är “Jag är inte skyldig”.

Kollektivitet

Det är detta center som även styr över vår kollektivitet – hur vi förhåller oss till varandra och till vårt universum som helhet. I takt med att vi gör framsteg i våra meditationer kan vi uppleva att vi blir mer medlidande gentemot andra och mer förmögna att ge där detta är passande.

Obalanser i vishuddhi chakra

Ett vishuddhi chakra i obalans kan visa sig i form av överdrivna förkylningar eller halsont, hostningar eller symptom kopplade till öron eller näsa, eller att man känner sig skyldig och drabbas av ömma eller spända axlar samt kommer på sig själv med att tala i hårda tongångar utan anledning.

Obalanser i detta chakra kan på vänstra sidan orsakas av skuld, odödlighet, fult tal, sarkasm eller en brist på självrespekt. På högra sidan av detta chakra kan obalanser skapas av aggression, dominering eller en brist på respekt gentemot andra. I chakrats center kan en obalans skapas på grund av brist på objektivitet eller kollektivitet.

Skapa balans i vishuddhi chakra

För att skapa balans i detta chakra kan du göra något av följande:

 • Använd ett ljus för att behandla den vänstra sidan av halsområdet samt mitten av detta.
 • Utför övningar där du andas genom näsan.
 • Uttala följande bekräftelse: “Jag är inte skyldig för någonting alls”.
 • Uttala följande bekräftelse: “Snälla, gör mig till en del av helheten”.
Dela.

Om skribenten

2 kommentarer

 1. Jenny den

  Vilken intressant läsning Vivvi!
  Har en person i min närhet som jag kommer tänka på när jag läser om obalans i detta vackra.

  När jag läste om halschackrat så känner jag igen symptom som jag själv haft med domningar och brännande känsla i mina händer. (Opererade bort sköldkörteln för 5 år sedan)
  Blev en befrielse men hade nog behövt åka iväg och fått en chackrabalansering, säkert över alla chackran…

  Skulle så gärna vilja läsa om obalans i alla våra chackran! ?
  Namaste ?

  • Vivi den

   Tack för tipset, kram vivi

Lämna en tanke