Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Onyx står för lycka, framgång och tur samt hjälpa dig i ditt sökande efter en meningsfull tillvaro i livet

0

Onyx – den beskyddande stenen

Onyx är en ädelsten som består av kalcedon som är ett mineral. Det finns lite olika varianter av stenen beroende på vilka färger som ingår. En vanlig färg är den svarta varianten som har vita inslag och kallas då endast för onyx. Och det är nog främst den vackra svarta varianten som vi ser framför oss när vi tänker på denna sten.

 

Onyx har speciella egenskaper och lämpar sig därför väl vid framställning av kaméer, det vill säga utskurna stenar med figurer. Den svarta onyxen är en av de mest värdefulla av alla varianter.

En kraftfull sten på olika vis

Onyx sägs vara en kraftfull sten på många vis. Den beskyddar dig och inte bara tar upp utan även omvandlar den negativa energin som du har inom dig till en positiv sådan. Den stärker din mentala utveckling och förhindrar att du blir utmattad på det psykiska planet.

 

Stenen hjälper dig att stärka din självkontroll och att tro på dig själv. På så vis stimulerar den även ett bra och genomtänkt beslutsfattande och ger dig en ökad kontroll över dina känslor. Inre styrka, viljekraft och självförverkligande är tre egenskaper som onyx besitter. Dessa egenskaper kan hjälpa dig i olika situationer, både i privat- och arbetslivet. Den vackra onyxen kan även hjälpa dig i ditt sökande efter en meningsfull tillvaro i livet.

 

Onyx står för lycka, framgång och tur. Den ger dig förnyad styrka och kraft och den skänker dig även glädje över livet. Den har en positiv inverkan på inlärningen och stimulerar till att vi ska vara ärliga mot oss själva och varandra. Dessutom har den en stärkande effekt på vissa delar av vår kropp såsom hud, hår och naglar.

 

Stenen är utmärkt att använda när du känner sig stressad och i påfrestande, utmanande eller förvirrande situationer. Den ger dig då både råd och lindring för att du ska kunna gå vidare. Om du upplever sorg kan den hjälpa dig att läka. Den fungerar också utmärkt att använda om du har skador eller trauman från ett tidigare liv som har en negativ inverkan på ditt nuvarande.

 

Om du har andra emotionella sår eller negativ karma från ett tidigare liv kan den också hjälpa till att heala dig. Om du upplever rädsla eller har andra bekymmer som påverkar dig negativt i ditt liv eller som du känner håller dig tillbaka, kan du med fördel bära onyx som en amulett.

Så laddar och renar du din onyx

När du ska ladda din onyx bör du göra det när det är fullmåne ute. Du lägger den med fördel på en selenitplatta. Denna platta är nämligen utmärkt att både ladda och rena kristaller på som i sig också ger en känsla av fridfullhet. Om du inte har tillgång till en selenitplatta kan du använda ett ametistkluster för att ladda din onyx på. Sedan täcker du den med antingen sand eller jord. Du kan också rena med ljud eller rökelser.

 

Du kan också enkelt rena din onyx genom att hålla den under rinnande vatten. Vattnet ska vara ljummet för bästa resultat.

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke