Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Opal – en fascinerande ädelsten

0

Opal kallas ibland för den vackraste ädelstenen och det är ingen underdrift. Namnet på stenen härrör faktiskt från ordet upalah som på sanskrit betyder ädelsten eller värdefull sten. Det grekiska ordet opallios är ett annat ord för opal och betyder ungefär att se färgerna förändras. I romarriket ansåg man att opalen var drottningen av alla ädelstenar på grund av sitt vackra färgspel.

Den mest värdefulla och kända av alla opaler är den som har en svart eller mörkgrå bas. Det finns dock en uppsjö av olika varianter där allt från vita och bärnstensfärgade till färglösa och äppelgröna förekommer. Nuförtiden kommer mer än 90 % av opalerna från Australien men de finns också Mexiko, Etiopien, Ukraina och Japan för att nämna några länder.

Det finns en tanke om att opalen är en sten som bringar olycka till bäraren, men erfarenheter har snarare bevisat motsatsen. Förr i tiden användes till och med opalen av adel och mäktiga personer som skydd mot inkräktare. Under antikens Grekland trodde man att stenarna var tårar av glädje från Zeus och opalen var därför oerhört populära under denna tidsperiod.

Viktigt att tänka på vid hantering av opaler

Opaler har låg hårdhet vilket innebär att du behöver vara försiktig när du hanterar denna speciella sten. Den är känslig för stötar och tryck såväl som för tvål, smink och andra rengöringsmedel och kemikalier.

Opaler innehåller upp till 30 % vatten vilket så småningom kan försvinna ur stenen. När vattnet är helt borta ur opalen kan stenen spricka. För att förhindra att detta sker kan du smörja in den med vatten eller olja. Du kan också förvara stenen i till exempel fuktig vadd för att på så vis förlänga livslängden. Men om du vårdar och rengör opalen ömt kommer du att ha en vacker sten i resten av ditt liv.

Stärker dig som människa

Opalen är en sten som bidrar till att stärka vår egen individualitet och våra egna uttryck. Den hjälper också till att stärka den kraft som du har redan har i olika situationer, företag och relationer. Opalen bidrar till att stärka kreativiteten och ger oss inspiration i vårt dagliga liv.

Opalen är också en kärlekssten som tar stöd i våra egna känslor och lär oss lita på dem för att släppa taget om det vi är rädda för eller arga på. Den är även bra för att kunna balansera svängningarna i humöret. Den används för att kunna acceptera de mindre bra sidorna i vår personlighet för att vi ska kunna genomgå en förändring.

Opaler anses vara en kraftfull sten och används för att väcka upp vår andlighet. Den används därför gärna inom healing och meditation. Om du till exempel använder en rosa opal hjälper denna till att rena både ditt hjärta och sinne och bidrar till en förnyelseprocess hos dig. Den vackra eldopalen bidrar till en förändring och ger oss hopp om framtiden.

Opalen kan hjälpa dig på ett fysiskt sätt

Förutom att opalen kan hjälpa dig med att stärka dig själv och dina känslor, kan den också bidra till att öka ditt välmående på ett mer fysiskt plan:

  • Ökar minnesförmågan
  • Lindrar feber
  • Lindrar infektioner i kroppen
  • Har en avstressande effekt
  • Kan lösa upp spända muskler
  • Har regenererande effekt och därför bra att ha med sig till exempel efter en sjukdom
Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke