Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Oxöga – stenen ökar din förmåga att se in i det okända samtidigt som du står stabilt på moder jord

0

Oxöga – ger dig motivation och styrka

Oxöga kallas ibland också för röd tigeröga. Denna vackra sten är nämligen djupröd med nyanser i ljusare rött vilket gör att den ser lite ut som en sten med tigerränder. Den är mer sällsynt än gul tigeröga.

Precis som den gula varianten och kusinen blå falköga bryts ljuset i stenen vilket gör att den känns mer levande när du rör på den. Den röda varianten uppstår genom att järnoxiden oxideras och får sin speciella röda färg. Oxideringen och färgen uppstår på ett naturligt sätt, till exempel genom jordens inre värme.

Oxöga hjälper oss med förankring i jorden

Oxöga är en uppskattad sten som hjälper till att förankra oss i jorden. Den har en stabil energi som hjälper oss dels att vi kan stå fast för det som vi tror på, men även det som vi upplever att vi faktiskt är och våra egna behov. Oxöga ger oss mod och är du i behov av det, styrka eller förankring är detta stenen för dig. Med denna sten ökar du din förmåga att se in i det okända samtidigt som du fortfarande stabilt står kvar i moder jord.

Stenen stärker inte bara din självkänsla utan också ditt självförtroende. Den kan hjälpa till med att läka dig om du upplever att du har problem med ditt egenvärde, är självkritisk eller tycker att din kreativitet är blockerad.

Det sägs även att detta är en sten för överlevnad och kan öka din livskraft. När livet ibland känns svårt eller jobbigt kan stenen hjälpa dig under dessa tider då den är med och stöttar oss. Den hjälper även till att stärka din hälsa. Oxöga kan hjälpa dig med dina humörsvängningar, lindra depression och verka på ett bra sätt mot högt blodtryck.

Har oxens styrka och motståndskraft

Man brukar säga att oxöga har styrka, uthållighet och motståndskraft såsom en oxe har och som också stimuleras hos dig när du exempelvis bär stenen. Den verkar på ett kraftfullt sätt och stärker din egen vilja, lust och motivation.

Stenen vill att du tar tag i det du vill göra och dina drömmar men skiljer också på vad du önskar och vad som faktiskt behövs. Den verkar motiverande så att du kan gå vidare, uppnå dina mål och slutföra sina uppgifter med en positiv livssyn. Den ger dig viljan och kraften att stå på egna ben. Den ger dig också mer energi om du känner dig låg, orkeslös eller saknar motivation till att göra saker samtidigt som den verkar balanserande.

Vissa menar att stenen tillför mer passion i ditt liv vilket också hjälper till att du öppnar upp dig för kärleken. Den är också bra vid osämja, särskilt om det förekommer i ett förhållande. Den ger oss förståelse till att vi kan göra oss fria från det som håller oss nere eller som inte gynnar oss, till exempel destruktiva relationer. Stenen verkar även lugnande och kan hjälpa dig med att lösa upp och se orsaker till olika dilemman eller inre konflikter. Detta gäller särskilt om dessa saker har orsakats av exempelvis envishet.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke