Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Peridot – en sten med helande egenskaper

0

Peridot – en helande kristall med lång historia

Peridot är en ädelsten som är känd för sin glänsande olivgröna färg. Den har i århundraden omgivits av myter, legender och påståenden om helande egenskaper. Stenen är även känd som “ädelstenarnas ädelsten” och “kvällssolens ädelsten”. Peridot har en rik historia och en plats i hjärtat hos dem som är intresserade av kristallterapi. I den här artikeln utforskar vi stenens historia, dess helande egenskaper och dess roll i vår moderna värld.

Peridot är en sten som har flera helande egenskaper

Peridot är en sten vars historia är fylld med berättelser och legender. I det forntida Egypten var den känd som “solens ädelsten” och den sades vara en favorit hos Kleopatra. I det medeltida Europa användes den för att avvärja onda andar. Det sades även att peridot kunde ändra färg för att på så vis varna sin bärare om en närstående fara.

Men peridot är inte bara en sten med en lång historia – den har även flera helande egenskaper:

  • Emotionella: Inom kristallterapin menar man att denna sten kan hjälpa till med att balansera känslor samt minska stress och ångest. Eftersom stenen förknippas med hjärtchakrat anses den kunna förbättra relationer och öka känslan av självvärde.
  • Fysiska: Vissa anhängare av kristallterapi hävdar att peridot har förmågan att förbättra hälsan på flera sätt. Till exempel ska den kunna öka energinivåerna och påskynda återhämtningen från sjukdomar. Det påstås också att den kan motverka sömnproblem och matsmältningsbesvär.
  • Andliga: Peridot har länge setts som en sten för andlig utveckling och insikt. Det sägs att den kan hjälpa människor att upptäcka sina sanna syften och aspirationer i livet. Den ska även kunna främja en atmosfär av positivitet och öppenhet.

Så kan du använda peridot för kristallterapi och kristallhealing

Vill du lära dig att använda peridot för kristallterapi eller kristallhealing? Du kan då  välja mellan flera olika tillvägagångssätt, såsom dessa:

Meditera med stenen

  1. Välj en sten. Välj en peridot som du känner dig dragen till. Den behöver inte vara stor, utan även en mindre sten kan vara effektiv.
  2. Rena stenen. Innan du börjar använda din sten bör du rengöra den noggrant med vatten och eventuellt en mild tvål. Det är även bra att rena kristallen med hjälp av rökelse eller genom att placera den i direkt sol- eller månljus.
  3. Meditera med den. Sitt eller ligg i en bekväm position. Håll stenen i din hand eller placera den på ditt hjärtchakra. Fokusera på din andning och låt kristallens energi flöda genom dig.

Placera din peridot på dina chakran

  • Välj en plats. Identifiera vilket chakra du vill arbeta med. För peridot är hjärtchakrat och solarplexuschakrat populära val.
  • Placera ut kristallen. Lägg dig ner och placera kristallen på ditt valda chakra.
  • Visualisera hur kristallens energi renar och balanserar chakrat.

Skapa ett kristallnät

Ett kristallnät är en geometrisk formation av kristaller. Du kan skapa ett kristallnät för specifika avsikter, såsom för att attrahera kärlek eller framgång. Inkludera då gärna peridot i detta nät.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är peridot en fascinerande ädelsten med en rik historia och många påstådda helande egenskaper. Det finns ett överflöd av personliga vittnesmål och kulturella traditioner som framhäver denna skimrande gröna sten. Är du intresserad av alternativa former av healing eller bara allmänt nyfiken på kristallernas värld? Då kan denna kristall erbjuda en spännande ingång till en värld fylld av mystik och skönhet.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke