Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Prehnit – kan bland annat stärka din intuition

0

Prehnit – kan bland annat stärka din intuition

Prehnit är en sten som har fått sitt namn från den nederländske översten Hendrik Van Prehn. På en av sina resor med det nederländska ostindiska kompaniet fann han de första av dessa stenar i Sydafrika år 1788. Därav fick han alltså även ge namn åt stenen.

 

Till färgen är prehnit blekt grön och har en närmast päronlik lyster. Den gröna färgen för såklart tankarna till naturen och dess skatter. Allra vanligast är istället den lite grumliga färgnyans som påminner en del om pepparmint. Men stenen finns även i en svagt orange nyansen även om denna variation anses vara extremt sällsynt. Alldeles oavsett vilken nyans dessa stenar har sägs de ha magiska, helande egenskaper.

Prehnit är en kristall med många helande egenskaper

Prehnit är som sagt en kristall som sägs innehålla närmast magiska krafter. Den ska bland annat kunna hjälpa de personer som befinner sig i kristallens närhet att höja sin vibration samt skapa en känsla av förbereddhet och rikedom. Vissa menar också att stenen innehåller en energi som kan stärka din intuition och till och med ge dig förmågan att göra förutsägelser. Tack vare sin trevliga gröna färg för stenen också tankarna till naturen och all dess skönhet.

 

Genom historien har många personer använt sig av denna kristall för att komma närmare de elementen samt för att få en större uppskattning för naturen. Prehnit är också en sten som för med sig frid och skydd. Stenen skänker också en känsla av harmoni med universum till dig som bär den.

 

Gröna kristaller som till exempel denna anses också vara användbara inom feng shui. De kan bland annat hjälpa dig att rensa bort gammal energi och välkomna nya förändringar i ditt liv. Stenen kan också hjälpa envisa eller hagalna personer att släppa det förflutna och acceptera positiva förändringar.

Denna kristall kan bland annat stärka din intuition

Under årens lopp har många människor runt om i världen åtnjutit de flera fördelarna med kristallen prehnit. Denna sten kan du använda för att hela dig själv såväl fysiskt som emotionellt. Den lugnande gröna stenen tros vara särskilt användbar när du vill till exempel stärka ditt skelett, dina tänder eller dina naglar. Dessutom ska den kunna lindra din stress om du känner dig väldigt stressad för stunden.

 

Tack vare stenens förmåga att stärka en persons intuition bör den också användas av dig som har ett yrke eller en hobby där du behöver vara uppmärksam på de små detaljerna. Några exempel på sådana yrken är: kirurg, kock, skräddare eller konstnär.

 

Denna sten sägs också kunna stimulera den metaboliska funktionen hos oss människor. Den kan även bidra till att avlägsna skadliga toxiner ur kroppen. Som om inte detta vore nog är prehnit också en sten som tros bidra till en optimal blodcirkulation. Man tror även att kristallen kan hjälpa till att motverka infektioner i kroppen.

 

Detta är med andra ord en väldigt kraftfull kristall för helande. Den har många positiva egenskaper och kan därmed också användas på flera olika sätt. Genom att skaffa en sådan här sten och förvara den i ditt hem kan du dra nytta av kristallens egenskaper varje dag.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke