Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Pyrit – Hjälper dig stänga ute negativ energi. Eller använd den vid meditation eller i manifesteringsarbete

0

Pyrit –perfekt när du ska stänga ute negativ energi

Pyrit är ett mineral som också kallas för svavelkis. I folkmun kan det även kallas för kattguld tack vare sin färg. Det är nämligen metallglänsande och mässingsgult vilket liknar guld. Om det förvaras i luft kan ytan dock bli mer brunaktig. Pyrit innehåller främst järn och svavel (därav namnet svavelkis) men kan också innehålla koppar, tenn, arsenik. Även spår av guld och silver har hittats i denna sten. Stenen är oftast kubisk till formen vilket är en annorlunda form på mineraler och gör den lite extra speciell. Pyrit är tung och hård och ger därför gnistor om den slås mot stål.

En positiv och beskyddande sten

Pyrit har flera goda egenskaper. Den är kanske främst känd som en positiv sten och en utmärkt blockerare av negativ energi och föroreningar. Genom att vara en slags sköld mot negativ energi skyddar den dig från negativitet men också från skador och olika former av faror. Det kan handla om en familjemedlem eller kollega som till exempel kritiserar, kontrollerar eller manipulerar dig eller andra i din närhet. Den är därför perfekt att bära med dig när du ska på farliga uppdrag eller känner dig omgiven av den negativa energin som kan dra ner dig.

Den fyller dig även med positiva vibrationer och känslor. När du till exempel upplever att du inte riktigt räcker till eller när du får känslor av lathet är pyrit perfekt för att hjälpa dig att övervinna dessa känslor. Du får istället känslor som hjälper dig att ta fram din fulla och sanna potential. Pyrit kan även hjälpa till när du känner dig melankolisk eller befinner dig i en djup förtvivlan. Den kan även hjälpa till att lösgöra oro och frustration. Många har därför stenen på skrivbordet för att den ska skänka dig glädje, öka din styrka och självkänsla samt blockera negativiteten runtom dig.

Kan bidra till ökad energi

Man menar att pyrit ökar blodflödet till hjärnan vilket har flera positiva konsekvenser. En av dessa är att den kan hjälpa till att förbättra ditt minne. Det är främst den kubiska varianten som bland annat strukturerar upp mentala frågor. Vissa menar också att stenen kan bidra till en mer närvarande attityd till pengar vilket kan bidra till att du får möjlighet att skapa en bättre ekonomi. Den sägs öka både din framgång men också kreativitet, vilket är perfekt om du till exempel har ett konstnärligt yrke.

Pyrit hjälper dig även på det fysiska planet med att öka din energi och minska din trötthet. Den kan hjälpa till om du har astma eller lider av stamning. Om du känner dig utmattad på det andliga planet är också stenen utmärkt att bära och använda. Du kan också använda den i ett kristallnät (kristall grid) eller använda den i meditation eller i manifesteringsarbete. Du laddar den enkelt på olika sätt, till exempel i solens strålar eller på en selenitplatta. Du kan rena den med ljud och rökelse. Använd inte vatten när du renar pyrit då den kan börja rosta.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke