Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Pyrit – “pengastenen” som för med sig tur

0

Pyrit – en helande kristall som är mer än bara kattguld

Pyrit är en sten som är allmänt känd som “kattguld”. Detta smeknamn, eller kanske snarare öknamn, har stenen fått för sin metalliska gyllene färg. Den har länge varit en uppskattad sten för sitt utseende och sina helande egenskaper. Därför är detta en populär kristall som ofta används inom kristallhealing. I denna artikel fördjupar vi oss i stenen och berättar hur den kan vara till gagn för dig!

Vad är pyrit?

Pyrit är en järnsulfidmineral som finns i en mängd olika geologiska formationer, från sedimentära avlagringar till hydrotermiska ådror. Den bildas ofta i närheten av guld, vilket är anledningen till att den har kommit att kallas för “kattguld”. Även om stenen inte har samma värde i pengar som guldet är den en skatt i sig för såväl stensamlare som andliga personer.

Ordet “pyrit” kommer från det grekiska ordet “pyr”, som betyder eld. Detta namn på stenen syftar på den gnista som bildas när stål träffas. Stenen har genom historien använts för en mängd olika ändamål – från att göra upp eld på forntiden till att användas som svavelkälla inom kemiindustrin. Inom den alternativa medicinen används den också som en helande kristall.

Dessa är kristallens helande egenskaper

När det kommer till de metafysiska och helande egenskaper som kännetecknar pyrit vill vi betona dessa:

  • För med sig tur och främjar ett känslomässigt välbefinnande. Inom kristallhealing är detta en sten som är känd för att föra med sig tur, överflöd och välstånd. Den sägs främja en positiv syn och ett känslomässigt välbefinnande. Dessutom ska den kunna hjälpa till med att övervinna rädslor och oro.
  • Den kallas för “pengasten” då den sägs främja ekonomin och ekonomiskt flöde. Man brukar därför rekommendera att man har en sten i plånboken.
  • Flera fördelar för den fysiska människokroppen. Många hävdar att pyrit är en helande kristall som har flera fördelar för den fysiska människokroppen. Till exempel sägs stenen kunna förbättra andningen och blodcirkulationen. Den ska till och med kunna vara till hjälp vid behandling av bensjukdomar.
  • Används inom chakrahealing. När det kommer till chakrahealing är pyrit en sten som associeras med solarplexuschakrat. Detta chakra styr den personliga viljestyrkan, självkänslan och magkänslan. Genom att skapa balans i detta chakra kan man göra det möjligt att följa sina drömmar och övervinna utmaningar.
  • Jordande egenskaper. En av de fördelar med denna helande kristall som ofta nämns är dess förmåga att jorda. Pyrit har en förmåga att hålla dig fokuserad, balanserad och i kontakt med den fysiska världen. Dess jordande effekter tros bland annat kunna leda till mental klarhet, känslomässig stabilitet och ett förbättrat minne.

Alla dessa egenskaper kan du dra nytta av genom att skaffa dig en sådan här sten och använda den för att hela dig själv eller någon annan.

Pyrit är en ovärderlig sten för många människor

Även om pyrit inte har samma materiella värde som guld är detta en ovärderlig sten för många människor. Detta tack vare dess estetiska och metafysiska egenskaper. Du kanske är en stensamlare, en andlig person eller bara någon som är nyfiken på det här med helande kristaller. Oavsett vilket kan denna kristall erbjuda en fascinerande inblick i mixen av geologi, historia och alternativmedicin.

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Mediumpodden.

Lämna en tanke