Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Rena dina chakran

0

Rena dina chakran med en energiboll

Alla kan enkelt känna energi mellan sina händer och skapa en energiboll. Det är inget magiskt som är några få förunnat, vi består alla av energi så alla som vill kan göra den här övningen.

Börja med att göra en energiboll

  1. Sitt bekvämt och andas några lugna, djupa andetag för att komma ner i varv.
  2. Lägg fokus på hur din andning känns, hur luften sakta fyller dina lungor, ända ner i magen och sedan sakta strömmar ut.
  3. Låt tankarna tystna, känn hur allt ”pladder” i din hjärna följer med andetagen ut. Känn att du är i din kropp, här och nu.
  4. Andas in och visualisera hur du andas in ljus genom ditt kronchakra, ner till hara-området, strax nedanför naveln. Här har du ditt kraftcenter.
  5. Gnid dina handflator mot varandra så att du känner att du får igång energi och cirkulation i händerna.
  6. Håll händerna lätt kupade framför dig med handflatorna mot varandra.
  7. Dra ut händerna åt sidan så långt du kan.
  8. För sedan sakta dina händer mot varandra och ha fokus på känslan i dem.
  9. När du känner att det blir ett litet motstånd, börjar kittla eller bränna stannar du upp och känner att du har en energiboll mellan dina händer. Rör gärna på dem, snurra på bollen, tryck ihop den lite och se hur det känns, lek med energin!
  10. Känner du inget flytta ut händerna och prova igen, långsamt och fokuserat.

Rena dina chakran med energibollen

Flytta sedan upp din energiboll upp till kronchakrat på toppen av huvudet. Föreställ dig att den har regnbågens alla färger.

Kronchakrat – hjässchakrat

Visualisera hur det frigörs en röd energiboll från den ursprungliga bollen mellan dina händer, som sakta glider ner i ditt kronchakra och fyller det med ren, glittrande energi.  Säg eller tänk samtidigt: ”Jag är naturligt i kontakt med det gudomliga och universum”.

Pannchakrat – tredje ögat

Flytta sedan ner händerna med energibollen till din panna, framför ditt tredje öga som ligger mitt i pannan, strax ovanför ögonbrynen. Visualisera hur en mörkblå/indigofärgad boll frigör sig från energibollen och glider in i ditt pannchakra och fyller på det med energi. Säg eller tänk samtidigt: ”Jag är naturligt i kontakt med min intuition som jag litar helt och fullt på”.

Halschakrat

Flytta ner bollen till din hals, där ditt halschakra finns i halsgropen. Se hur en himmelsblå boll frigör sig och förenas med ditt halschakra, känn hur det fylls på och renas med ny, fräsch energi. Säg eller tänk samtidigt: ”Jag är uttrycker mig och mina tankar klar och tydligt med självklarhet och tillit”.

Hjärtchakrat

För ner dina händer med energibollen framför ditt bröst där du har ditt hjärtchakra. En smaragdgrön boll frigör sig och förenas med ditt hjärtchakra och sköljer bort sorger och bekymmer och fyller det med ovillkorlig kärlek. Säg eller tänk samtidigt: ”Jag älskar och accepterar mig själv förbehållslöst”.

Magchakrat – solar plexus

Flytta nu ner dina händer med energibollen till solarplexus. Se hur en gul energiboll frigörs och förenas med ditt magchakra och fyller det med glädje och energi. Säg eller tänk samtidigt: ”Jag kan med lätthet manifestera alla mina önskningar”.

Sakralchakrat – navelchakrat – sexchakrat

Nästa ställe är sakralchakrat som ligger strax nedanför din navel. Flytta dina händer med energibollen dit och se hur en orange boll frigörs och förenas med chakrat. Säg eller tänk samtidigt: ”Jag accepterar min kropp fullständigt och tillåter mig att njut av allt som får mig att må bra”

Rotchakrat – baschakrat

För nu ner bollen till ditt bäckenområde, lägg händerna med bollen i knät och visualisera hur en röd energiboll frigörs och förenas med ditt rotchakra som ligger vid perineum, mellan könsorganet och anus. Känn hur du fyller på med jordande, trygg energi. Säg eller tänk samtidigt: ”Jag är trygg och oändligt älskad”.

 

Släpp sedan energibollen mellan dina händer och låt den förenas med universum. Ta ett djupt andetag och kom tillbaka till här och nu, tacka dig själv för den healing du givit dig själv!

Drick gärna ordentligt med vatten efteråt för att hjälpa kroppen rensa ut den gamla energin från din kropp.

 

 

 

 

 

Dela.

Om skribenten

Vivi Linde driver Tarotguiderna och Sveriges största Andliga/Mediala bloggportal med över 90 stycken bloggare med inriktning kropp, själ, hälsa och inspiration. Lyssna även gärna på Podcasten Vivi Lindes podd. Välkommen till min blogg!

Lämna en tanke