Ring Tarotguiderna på tel
0939-2959

Samtalspris 19:90 per minut.

Ring Tarotguiderna på tel

Samtalspris 19:90 per minut.

Rila – världens största energicenter?

0

Det finns ett antal platser runtom i världen där man verkligen kan känna en koppling till det gudomliga. På sådana ställen kan man “ladda ner” kosmisk intelligens. Och känsliga individer brukar kunna drömma märkliga saker när de spenderar en natt där. En sådan plats är Rila, Bulgarien.

Rila är en plats i Bulgarien som har kommit att få en stor betydelse vad gäller spirituella centran runtom i världen. Där är nämligen Rilabergen med sina sju sjöar beläget tillsammans med Rilaklostret. Det finns även ett antal ytterligare spirituella platser som förknippas med denna bulgariska region.

En del säger att det största energicentret i världen finns just här. Detta har lett till att tusentals människor samlas på platsen varje år. Det hela sker den 19 augusti före soluppgången. Tillsammans deltar de i Det Stora Vita Brödraskapets spirituella utövande, eller i vissa fall observerar detsamma.

Namnet på brödraskapet har ingen som helst koppling till etnicitet. Det syftar istället på det vita ljus som är en blandning av alla färger. Organisationens följare hävdar att detta vita ljus beskriver själens renhet och tron att alla människor kan leva tillsammans i harmoni. Under landets era av kommunism tilläts inte följarna utöva sin spirituella dans. Men numera är de alltså fria att göra detta på nytt.

Den bulgariska filosofen och läraren Peter Deunov (1864-1944) grundade i början av 1900-talet en spirituell rörelse. Rörelsen var en slags blandning av esoteriska kulter, meditation, andningsövningar och lite kristendom. Den gavs namnet Beinsa Duono, vilket även var Deunovs spirituella namn.

Det är denna rörelse vars följare årligen samlas vid Rilabergens sju sjöar. På en höjd om 2 280 meter över havet utför de sin spirituella dans i stora cirklar. Deras tro är att det område som omgärdar de olika sjöarna besitter en väldigt kraftfull naturenergi.

Rilas sju sjöar

De sju sjöarna i Rila, Bulgarien har fått sina namn utifrån sina mest karakäristiska egenskaper:

  • Längst ner är Dolnoto ezero (Den lägsta sjön) belägen.
  • Lite längre upp ligger Ribnoto ezero (Fisksjön) och Trilistnika (Klöversjön).
  • Därefter kommer Bliznaka (Tvillingsjön), vilket också är den största av de sju sjöarna sett till yta.
  • En bit längre upp är Babreka (Njursjön) belägen. Den har fått sitt namn utifrån sitt njurformade utseende. I närheten ligger även Okoto (Ögat), med sin närmast perfekta ovala form. Okoto är den djupaste av sjöarna.
  • Den har ett djup på hela 37,5 meter. Den högsta sjön är Salzata (Tårsjön).

Rila attraherar pilgrimer från hela världen

De cirka 2 500 följarna som samlas i Rila kommer inte sällan från avlägsna platser. Vissa är från Frankrike eller Ryssland medan andra har färdats hela vägen över Atlanten, från USA. Den spirituella dansen är evenemangets höjdpunkt. I drygt 80 minuter rör sig pilgrimerna graciöst i cirklar på ett stort fält. Medan de dansar ackompanjeras de av körer och fioler.

Förutom den berömda dansen förekommer även andra spirituella aktiviteter, såsom meditationer. Syftet med dessa är att skapa fred och harmoni i världen samt att förbättra såväl den fysiska som den psykiska hälsan.

Dela.

Om skribenten

Lämna en tanke